۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲
کد خبر: ۳۴۲۴۷
نشریه آمریکایی
نشریه «فارن اَفرز» وابسته به اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی، خروج از برجام را به منزله اشتباهی راهبردی از سوی آمریکا دانست که تبعات آن می تواند نتیجه ای «دو سر بُرد» را برای ایران رقم بزند.
به گزارش پایداری ملی، نشریه فارن افرز، با تاکید بر این نکته که به رغم آنچه واشنگتن تصور می کند، خروج از برجام به این سادگی ها نیست، نوشت: گرچه منتقدان داخلی و خارجی دولت ترامپ معتقدند، خروج واشنگتن از برجام و از سرگیری تحریم ها علیه ایران به منزله اهرمی برای اعمال فشار بر تهران و واداشتن ایران به پذیرش مذاکره دوباره درباره محدویت های برنامه هسته ای اش عمل خواهد کرد اما، باید به روند پیچیده نحوه کارکرد تحریم ها نیز توجه داشت.

«درواقع، با توجه به مخالفت بین المللی با خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها، چگونگی کارکرد تحریم ها و فشار اقتصادی بر ایران، چالشی بزرگ برای دولت ترامپ است. نتیجه این امر، می تواند نتیجه ای 'دو سر بُرد' را برای ایران رقم بزند بدان معنا که ایران هم از محدودیت های قید شده در برجام رهایی خواهد یافت و هم می تواند دستکم از بخشی از معافیت های تحریمی برخوردار شود.»

فارن افرز در بخشی دیگر از گزارش خود می نویسد: ارائه ساختار حقوقی برای احیای تحریم ها علیه ایران، چگونگی تحریم مجدد مقامات و شرکت های ایرانی خارج شده از فهرست تحریم های آمریکا در چارچوب برجام، متقاعد کردن دولت ها و شرکت های خارجی به قطع روابط تجاری با تهران و نیز متقاعد کردن خریداران نفت ایران به کاهش خرید نفت از این کشور، از جمله چالش های حقوقی و سیاسی پیش روی دولت ترامپ در صورت خروج از برجام و اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران است.

«واقعیت آن است که ترامپ در صورت در اختیار نداشتن مبنای حقوقی بین المللی قادر به متقاعد کردن سایر کشورها به قطع روابط تجاری با ایران نخواهد بود. »

براساس این گزارش، افزون بر این، با توجه به اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها پایبندی ایران به مفاد برجام را تایید کرده است، واشنگتن در جلب حمایت سیاسی برای اعمال تحریم های یکجانبه در سازمان ملل با مشکل مواجه و بیش از فایده، متقبل هزینه خواهد شد. 'خروج از برجام اشتباهی راهبردی از سوی واشنگتن است'.

ترامپ ماه ژانویه اعلام کرده بود که آخرین بار است که با تمدید تعلیق تحریم های ایران موافقت می کند و در صورتی که مطالبات موردنظرش تامین نشود، 12 ماه مه(22 اردیبهشت جاری) از برجام خارج می شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر