۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۱
کد خبر: ۳۳۲۱۱
سردار جلالی در نخستین همایش ملی پدافند غیرعامل در نظام بانکی و مالی
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: بیشترین تمرکز وزارت خارجه و خزانه داری آمریکا بر کنترل نظام بانکی کشورهاست. آنها نقطه قوت خود را رسما دلار می دانند و آن را به اسلحه تبدیل کرده اند.
به گزارش خبرنگار پایداری ملی، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور صبح امروز (سه شنبه 15 اسفند) در همایش ملی پدافند غیرعامل در نظام بانکی و مالی طی سخنانی اظهار داشت: ما در گذشته و در دولت دهم به این جمع‌بندی رسیدیم که به احتمال قوی درگیر یک جنگ اقتصادی خواهیم بود.

وی افزود: وقتی این موضوع مطرح شد دو نگاه در قبال آن بوجود آمد. یک نگاه وقوع این جنگ اقتصادی را محتمل دانسته و نگاه دیگر، نگاه خوشبینانه‌ای بود که می‌گفت چنین امری اتفاق نخواهد افتاد.

سردار جلالی ادامه داد: در آن مقطع حرف ما این بود که می‌بایست روابط اقتصادی خودمان با سایر کشورها را بررسی کنیم اما امروز دیگر ما درگیر یک جنگ اقتصادی هستیم و در نظام بانکی هم مبهوت فناوری شده‌ایم.

بزرگترین سلاح آمریکا در حوزه اقتصادی دلار است/ضرورت اجماع ملی منهای نگاه سیاسی در حوزه بانکی الکترونیک + تصاویر

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه ما امروز درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم تصریح کرد: امروز وزارت خزانه‌داری آمریکا رسما به وزارت جنگ اقتصادی تبدیل شده که برای این کار ساختارها و استراتژی‌هایی تعریف کرده و کتاب‌هایی را هم در همین راستا تدوین کرده است.

وی ادامه داد: یکی از موسسات مطالعاتی آمریکا راهبردی به نام افزایش فشار با تمرکز بر حوزه‌های مالی و پولی تعریف کرده که در آن از این طریق قرار است اراده آمریکا بر سایر کشورها تحمیل شود. در این طرح آنها برای تعهدات پولی و مالی بین‌المللی نقش تعریف کرده‌اند.

جلالی با اشاره به موضوع FATF گفت: در این سیستم قرار است تحت پوشش کنترل مالی تروریسم نظام تراکنش پولی و نفرات استفاده کننده از منابع مالی در کشور هدف شناخته شده و آنها کنترل شوند اما وقتی اسرائیل و عربستان که خود پدیدآورنده اصلی تروریسم هستند در این نهاد به عنوان بازرس حضور دارند معلوم است که FATF چه اهدافی خواهد داشت؟

بزرگترین سلاح آمریکا در حوزه اقتصادی دلار است/ضرورت اجماع ملی منهای نگاه سیاسی در حوزه بانکی الکترونیک + تصاویر

رئیس پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه بر اساس اصل 110 قانون اساسی تعیین جنگ برعهده رهبر معظم انقلاب است، عنوان کرد: ایشان اعلام کرده‌اند که ما درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و این جنگ تعاریف متفاوتی دارد. جنگ اقتصادی حمله به مولفه‌های اقتصادی کشور حریف با هدف از پا درآوردن نظام حاکم آن مد نظر است.

وی ادامه داد: در جنگ اقتصادی حوزه صادرات و واردات، تکنولوژی و دانش، بانک، پول و ارز مولفه‌های اصلی هستند و دشمن امروز به این نتیجه رسیده که مهمترین ابزار برای برخورد با کشورها استفاده از ابزار مالی است تا بتواند اراده خود را بر آنها تحمیل کند.

جلالی با اشاره به تشکیل قرارگاه جنگ اقتصادی در وزارت خزانه‌داری آمریکا عنوان کرد: در این قرارگاه یک استراتژی با اشکال مختلف و مبتنی بر تحریم تعریف شده است و آنها تلاش کرده‌اند تا دلار را محور اصلی معاملات اقتصادی قرار دهند. به عنوان مثال زمانی که آقای کری برای تصویب برجام در کنگره آمریکا سخنرانی می‌کرد می‌گفت در صورتی که ما برجام را نپذیریم بزرگترین سلاح ما که دلار است از بین می‌رود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: آمریکایی‌ها نظام مبادلات دلار را در سوئیفت متمرکز کردند و بر این اساس بانک مرکزی آمریکا می‌بایست اجازه هر نوع مبادلات دلاری را صادر کند. امروز نگاه آمریکایی‌ها به نظام بانکی خط مقدم جنگ اقتصادی است و بیشترین تمرکز وزارتخانه‌های خارجه و خزانه‌داری آمریکا بر کنترل نظام مالی سایر کشورهاست.

وی با بیان اینکه نقطه قوت آمریکایی‌ها در جنگ اقتصادی، استفاده از دلار است، خاطر نشان کرد: بانک مرکزی آمریکا رسما اعلام کرده است که دلار را تبدیل به یک اسلحه در جنگ اقتصادی کرده که از درگاه سوئیفت توان کنترل آن را در اختیار دارد.

جلالی با بیان اینکه امروز تمرکز نظام بانکی ما بر بستر فضای سایبری است گفت: این موضوع فرصت‌ها و تهدیداتی را برای ما بوجود آورده است. اگر ما نگاهی به لیست حملات هکرها بیندازیم می‌بینیم که اولین هدف آنها اهداف پولی و بانکی هستند. امروز جنس پول ما از کاغذ و سکه به اعتبار تبدیل شده و باید دید فضای سایبری امروز در دست کیست و آیا می‌شود به او اعتماد کرد یا نه؟

بزرگترین سلاح آمریکا در حوزه اقتصادی دلار است/ضرورت اجماع ملی منهای نگاه سیاسی در حوزه بانکی الکترونیک

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اقداماتی که تلگرام در آینده انجام خواهد داد، عنوان کرد: مدیران این شبکه اجتماعی طی بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که در آینده ارز اینترنتی با نام گرام را ارائه می‌دهند و از این طریق بستر ایجاد شغل دیجیتال و نظام دریافت و پرداخت را هم به تلگرام اضافه می‌کنند. آنها همچنین اعلام کرده‌اند در تلاش هستند تا حد امکان کنترل دولت‌ها بر این شبکه اجتماعی را کاهش دهند که با این اقدام آنها در اصل امورات فرهنگی، اجتماعی و پولی و مالی در این شبکه خارج از کنترل و سیاستگذاری دولت‌ها خواهد بود.

وی پیدایش پول‌های اینترنتی را موجب تحولی جدی در نظام پولی و بانکی دانست و خاطر نشان کرد: ما هنوز نمی‌دانیم آمریکایی‌ها بیت‌کوین را طراحی کرده‌اند زیرا این پول اینترنتی رابطه‌ای معنادار با دلار دارد. با فراگیر شدن پول‌های اینترنتی تقریبا می‌توان گفت بانک‌های مرکزی از جمله بانک مرکزی ما و آمریکا با ساختار فعلی‌شان از بین می‌روند زیرا توانایی نظارت بر پول اینترنتی را ندارند. در این سیستم به دلیل نبود نظارت،‌ پولشویی و جرائم مالی و فرارهای مالیاتی صورت می‌گیرد.

جلالی ادامه داد: چالش‌های امنیتی مهمترین مسئله‌ای است که با گسترش نظام پولی الکترونیک ایجاد می‌شود و این فضا به نوعی بهشت هکرها خواهد بود و هیچ مرجعی توان پاسخگویی در مقابل ضرر و زیان‌ها را در آن نخواهد داشت.

بزرگترین سلاح آمریکا در حوزه اقتصادی دلار است/ضرورت اجماع ملی منهای نگاه سیاسی در حوزه بانکی الکترونیک + تصاویر

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بزرگترین چالش ما را در حوزه امنیت، حوزه مالی و بانکی عنوان کرد و گفت: ما اگر بتوانیم بر راهبردهای دشمن غلبه کنیم می‌توانیم‌ تحریم‌های مالی را دور بزنیم. پیدایش پول‌های اینترنتی فرصت‌ها و تهدیداتی را برای ما بوجود می‌آورد که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: ما می‌بایست در بعد حکومت و دولت نهادهای نظارت در این مدل را تعریف و در کشور پایه‌گذاری کنیم و بانک مرکزی جدیدی مبتنی بر آن تعریف کنیم. همچنین می‌بایست تلاش کنیم تولید ارز اینترنتی ملی داشته باشیم که امروز قابل اجراست.

جلالی در پایان خاطر نشان کرد: ما می‌بایست تلاش کنیم تا بتوانیم به یک فهم مشترک از تهدیدات برسیم و به دور از هرگونه شعار سیاسی با شناخت درست تهدیدات آنها را تبدیل به فرصت کنیم این موضوع یک اجماع ملی می‌خواهد و امروز نظام بانکی در حال ورود به مرحله‌ای از تحول است که باید به آن بپردازیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر