۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱
کد خبر: ۳۲۸۶۵
قائم ‌مقام وزیر نیرو خبر داد
قائم مقام وزیر نیرو از تخصیص 50 میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای بهسازی و پایداری بخش برق در خوزستان خبر داد. البته بخش مهم‌تر سخنان او تغییر سیاست آبی وزارت نیرو
به گزارش پایداری ملی، قائم مقام وزیر نیرو از تخصیص 50 میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای بهسازی و پایداری بخش برق در خوزستان خبر داد. البته بخش مهم‌تر سخنان او تغییر سیاست آبی وزارت نیرو در پی کم‌بارانی‌های اخیر بود که حاکی از اولویت دادن وزارت نیرو به تامین آب شرب شهری و روستایی است و در صورت باقی ماندن منابع آبی به مصارف دیگر هم آب اختصاص داده می‌شود.  

«ستار محمودی» روز پنج‌شنبه در حاشیه کلنگ‌زنی یک پست 132کیلوولت در اهواز در جمع خبرنگاران درخصوص تخصیص حقابه 600 میلیون متر مکعبی ویژه محیط زیست خوزستان اظهار کرد: هر گونه تخصیص آب برای وضعیت‌های دیگر نیازمند انجام تنظیمات و برنامه‌ریزی درخصوص مصرف در آن نقطه است. وی گفت: وزارت نیرو مانند بانکداری است که ورودی و خروجی و تضمین سرمایه آب را بر عهده می‌گیرد بنابراین با دقت خاصی نظرات کارشناسی را مورد توجه قرار می‌دهد.  

وی ادامه داد: خوزستان هم‌اکنون با معضل گرد و غبار روبه‌رو است بنابراین اگر شیوه‌های کار در تنظیم میزان مصرف آب در بخش‌های مختلف به این سو حرکت کند و درصدی از منابع آب تامین شود، این منابع در اختیار وزارت جهادکشاورزی برای کشت و سازمان محیط زیست برای حقابه‌ها قرار می‌گیرد.  

قائم مقام وزیر نیرو همچنین درخصوص بحث انتقال آب به عنوان مهم‌ترین دغدغه مردم خوزستان گفت: وزارت نیرو در سال‌های گذشته سیاست‌گذاری را درخصوص انتقال آب مکتوب کرد که براساس آن انتقال آب تنها برای مصارف شرب بوده و تاکنون این روند ادامه دارد.  وی ادامه داد: خشکسالی تمام حوضه‌های بالادست، میان‌دست و پایین‌دست را با مشکل روبه‌رو کرده بنابراین در این شرایط انتقال آب موضوعیتی نداشته و اقدام جدیدی هم در این خصوص آغاز نشده است.  

محمودی یادآور شد: وضعیت کنونی آب و هوایی نشان می‌دهد که سال آبی 97-96 سال بدی در زمینه خشکسالی بوده و برنامه‌ریزی‌ها در زمینه آب و برق به شکلی ویژه توسط وزارت نیرو به ویژه برای خوزستان پیگیری می‌شود.  قائم مقام وزیر نیرو با تاکید بر تامین 100درصدی آب در حوزه‌های شرب، صنعت و کشت‌های بلندمدت عنوان کرد: تامین آب شرب شهری و روستایی در اولویت قرار دارد و با وجود تنگناهای موجود، آب مورد نیاز برای خوزستان در این 3 زمینه تامین خواهد شد.  

وی ادامه داد: تامین آب برای سایر کشت‌ها به شرایط آب و هوایی بستگی دارد که با همکاری سایر ارگان‌های مربوطه ازجمله وزارت جهاد کشاورزی و شورای آب در استان صورت می‌گیرد.  محمودی با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها درخصوص کنترل کیفی آب گفت: بحث کیفیت آب رودخانه کارون و نیز شرب خوزستان بسیار مهم بوده و با سرمایه‌گذاری صورت گرفته امسال، تلاش شد شرایط به ویژه در بحث آب شرب بهبود یابد.  

وی ادامه داد: آزمایشگاه‌های بسیار مدرنی برای سنجش و کنترل کیفیت آب شرب ایجاد شده و برای رودخانه کارون نیز برنامه‌ریزی شده با کمک سازمان حفاظت از محیط زیست با داده‌ها، اطلاعات و مجموعه پایش‌ها، کیفیت رود کارون برای مصارف دیگر حفظ شده و شرایط آن بهبود یابد.

 ضرورت حرکت به سمت انرژی‌های نو در کشور

محمودی با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت انرژی‌های نو در کشور یادآور شد: با توجه شرایط موجود و تجربیات پیش آمده، نگاه به آینده این است که سهم بیشتری از انرژی‌های خورشیدی به عنوان انرژی تجدیدپذیر برای خوزستان دیده شده و همسان‌سازی و همخوانی بین انرژی برق‌آبی و سوخت فسیلی(حرارتی) ایجاد شود.  

وی گفت: در تلاش هستیم با رعایت جنبه‌های پدافند و غیرعامل خوزستان در زمان رویارویی با خشکسالی با انرژی‌های تجدیدپذیر و پراکنده، زمینه این پدافند را محکم و مولفه‌های کاهشی را جبران کرده و در سال‌های کم یا بدون بحران نیز خوزستان بتواند سهم بیشتری را برای تولید برق در کشور بر عهده گرفته و مازاد آن را به شبکه سراسری برق منتقل کند.  

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به ساخت 2 نیروگاه مدرن کلاس «F» در کشور با اولویت خوزستان بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی توجه بیشتر به انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی، استفاده از تجهیزات و مولدها و نیروگاه‌های جدید مانند نیروگاه مدرن و استفاده از پست‌های GIS برای مقابله با گرد و غبار در دستور کار قرار دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر