۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۰
کد خبر: ۳۲۶۵۴
سیدعلی خمینی در دانشگاه امام صادق(ع):
یادگار امام خمینی گفت: حقوق بشری که امروز غرب به آن رسیده، بسیار خوب است اما برای خودشان نه ما.
به گزارش پایداری ملی، سیدعلی خمینی یادگار امام خمینی (ره) و مدرس حوزه علمیه قم در ویژه برنامه آغاز چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران که با عنوان «بوی نسل شقایق پیچیده» در دانشگاه امام صادق (ع) گفت: غفلت از مظاهر مدنیت ما را به مظاهر جاهلیت برمی‌گرداند و اگر توجهی به مدنیت پیامبر (ص) نداشته باشیم می‌بینیم که مظاهر جاهلیت تمام دنیا را فرا می‌گیرد.

وی ادامه داد: مهمترین اقدام پیامبر (ص) این بود که موفق شد در یک جامعه‌ای که مظاهر جاهلیت در حد بسیار بالایی نمایان بود دولتی تشکیل دهد که مدنیت در اوج آن قرار داشت.

یادگار امام خمینی (ره) افزود: در طول زمان جامعه‌‌ای عقب‌افتاده‌تر از عرب جاهلی نداشتیم و بسیاری از اشعاری که برای آن زمان عنوان می‌کنند به آن برهه تاریخی اختصاص ندارد، اما پیامبر از دل این اعراب جاهلی حجاز دولتی تشکیل داد که برای سال‌های سال جوامع دیگر از آثار این تمدن جدید بهره می‌بردند.

سیدعلی خمینی تصریح کرد: پیامبر در زمان ظهورش با جامعه‌ای جاهلی روبرو شد، در ابتدا باور برخی از مهمترین ارزش‌های آنان را همچون نژادپرستی و بت‌پرستی هدف قرار داد که خود نوعی انقلاب فرهنگی بود. در ادامه موفق شد با تغییر کوچکی در برخی مضمون‌های جاهلی آن ارزش‌ها را به یک مضمون کاملا مدنی تغییر دهد.

این مدرس حوزه علمیه قم گفت: یکی از مفاهیمی که پیامبر تغییر داد مفهوم یاری رساندن بود،‌ا عراب زمان جاهلی معتقد بودند برادرت را یاری کن حتی اگر ظالم باشد که این مساله در جوامع بزرگتر مصداق قبیله، شهر و حزب می‌شود اما پیامبر با بیان اینکه من هم به این مساله معتقدم اما یاری تو کمک به ظلم نکردن او باشد.

وی خاطرنشان کرد: تغییر مفهوم دشمن در دوره‌ جاهلی یکی دیگر از تغییرات مهم زمان پیامبر بود. اعراب جاهلی معتقد بودند دشمن یعنی کسی که خارج از شما قرار دارد، فساد او نفع شما و فساد شما نفع او است، ولی پیامبر فرمودند بزرگترین دشمن نفس است، یعنی پیامبر می‌خواهد به ما بگوید اگر می‌خواهید به مظاهر جاهلیت برنگردید ابتدا باید نفس خود را اصلاح کنید.

یادگار امام خمینی (ره) افزود: اعراب حجاز معتقد بودند عزت و کرامت هر انسانی به میزان ثروت او بستگی دارد، اما پیامبر فرمودند عزت مال خداست و ملاک، تقوای انسان است نه قدرت و ثروت، این یعنی ما نباید همیشه به قدرت‌های جهانی وابسته باشیم. با یک نگاه ساده می‌بینیم همه کشورهایی که به آمریکا وابسته بودند زودتر از بین رفتند.

سیدعلی خمینی یادآور شد: حقوق بشری که امروز غرب به آن رسیده بسیار خوب است اما برای خودشان نه برای ما چون نمی‌توان در مقابل زورگویی آنها مخالفت کرد و اگر هم شکایتی داشته باشیم سازمان ملل حمایت مناسبی از ما ندارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر