«گاوین ویلیامسون» وزیر دفاع انگلیس در اظهاراتی نسبت به تلاش روسیه برای آسیب رساندن به زیرساختهای ملی این کشور هشدار داد و این مساله را یک 'تهدید واقعی' برای کشورش توصیف کرد.
به گزارش پایداری ملی، ویلیامسون در گفتوگو با نشریه دیلی تلگراف که روز جمعه منتشر شد، گفت: برنامه روسیه این نیست که ناو جنگیاش را در سواحل جنوبی اسکار بارو و برایتون ظاهر کند. آنها به دنبال این هستند که چطور میتوانند بیشترین آسیب را از طریق خسارت به اقتصاد، نابود کردن زیرساختهای ملی، کشتار هزاران بریتانیایی و ایجاد هرجومرج در کشور به وجود آورند.
وی بابیان اینکه روسیه فعالانه درباره زیرساختهای ملی انگلیس و خطوط انتقال انرژی میان این کشور و قاره اروپا تحقیق میکند، افزود: چرا آنها (روسیه) از نیروگاههای برقی ما تصویربرداری میکنند؛ چرا به خطوط انتقال انرژی که برق و گاز زیادی را به کشور منتقل میکند ، نگاه میکنند؟ آنها نگاه میکنند چون با خود میگویند که از این طریق میتوانند به بریتانیا آسیب بزنند.
ویلیامسون تصریح کرد: اگر ما خطوط انتقال انرژیمان را از دست بدهیم - کاری که احتمالاً آنها (روسیه) به دنبالش هستند - دستکم سه میلیون خانه بدون برق خواهند شد. این در حالی است که طی چند سال آینده قرار است، دستکم 8 میلیون خانه به این خطوط متصل شوند.
وزیر دفاع انگلیس اظهار داشت: آنها به دنبال این هستند که هرجومرج ایجاد کرده، سپس عقب نشسته و تماشا کنند. این مساله یک تهدید واقعی است که به اعتقاد من، کشور با آن مواجه است.
چندی پیش «کیاران مارتین» رئیس مرکز امنیت سایبری ملی انگلیس در نامهای به وزرای انگلیس نسبت به حمله سایبری هکرهای روسی ابراز نگرانی کرده و گفت که سازمان تحت امرش با شرکت نرمافزاری کسپرسکی در رابطه با شرایط استفاده از محصولاتش در انگلیس مشغول رایزنی است.
وی در این نامه به تمام وزارتخانههای انگلیس هشدار داد که نرمافزار ویروسکش موسوم به «کسپرسکی» ساخت روسیه را بر روی رایانههایی که حاوی اطلاعات حساس دولتی هستند، نصب نکنند.
مارتین همچنین در گفتوگو با گاردین که هفته گذشته منتشر شد با اشاره به آمار بالای حملات سایبری علیه این کشور هشدار داد در حال حاضر صحبتها در مورد انجام حملات سایبری از مرحله احتمال وقوع به سمت زمان وقوع رفته است.
وی اظهار داشت که انگلیس 'شانس خواهد آورد' اگر تا پایان دهه جاری میلادی، هدف حمله سایبری نوع یک (C1) قرار نگیرد.
در حملات سایبری نوع یک زیرساختهای کشور ازجمله بخشهای مالی و انرژی مختل خواهد شد. همچنین حمله سایبری به سامانه انتخابات کشور نیز از نوع حملات سایبری نوع یک تلقی میشود.
وی بابیان اینکه 'مقابله با تمام حملات سایبری غیرممکن است' اذعان داشت که برخی از حملات سایبری با موفقیت صورت میگیرد و 'در آن زمان تنها کاری که میتوان انجام داد این است که از گسترش خسارت جلوگیری شود'.
مرکز امنیت سایبری ملی انگلیس بهعنوان زیرمجموعه سازمان جاسوسی موسوم به ستاد ارتباطات دولت انگلیس (GCHQ) فعالیت خود را از اکتبر سال 2016 آغاز کرد و قرار است بهزودی گزارشی را در رابطه با فعالیتهای خود در این مدت منتشر کند.
بخشی از این گزارش که در اختیار روزنامه گاردین قرارگرفته حاکی از افزایش بیسابقه حملات سایبری علیه انگلیس طی یک سال گذشته است. این گزارش حاکی از آن است که از دسامبر سال 2016 میلادی تاکنون 34 حمله نوع 2 و 762 حمله نوع 3 صورت گرفته است.
انگلیس طی درگذشته شاهد دو حمله سایبری سنگین علیه سامانه سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس ) و پارلمان این کشور بوده است. مطبوعات انگلیس به نقل از کارشناسان رایانهای، روسیه را پشت این حملات معرفی میکنند.