این مراسم با حضور جمی از مدیران دستگاه های اجرایی مربوطه نظیر محیط زیست،دانشگاه گیلان،شهرداری رشت و سازمان های مردم نهاد برگزار شد.
امیر مرادی،مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در حاشیه این مراسم اظهار داشت: گیاه سنبل آبی یکی از گیاهان مخربی است که برای تالاب عنیک و تالاب های کشور مشکلاتی ایجاد کرده است.
وی افزود: سال گذشته به همت انجمن های مردم نهاد،زندانیان،شهرداری منطقه چهار رشت و چندین دستگاه اجرایی دیگر موفق شدیم بخش زیادی از تالاب عینک را از گیاه مهاجم سنبل آبی پاک سازی کنیم.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در ادامه گفت: از سوی دانشگاه گیلان پیشنهادی مبنی بر ساخت ربات جمع آوری گیاه سنبل آبی شد و این پیشنهاد در شورای پدافند غیرعامل گیلان بررسی و تصویب شد.
مرادی بیان کرد: برای ساخت دستگاه ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار درنظر گرفته شد و ۵۰ میلیون تومان را دانشگاه گیلان تامین و ۱۰۰ میلیون تومان از طریق اعتبارات استانی تامین شد.
دکتر نجفی،مجری طرح ساخت دستگاه شناور جمع آوری سنبل آبی در مورد نحوه ساخت این دستگاه اظهار کرد: طراحی و ساخت این دستگاه حدود ۷ ماه طول کشید و توسط دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی دانشکده مهندسی مکانیک گیلان ساخته شد.
وی سرعت کاری دستگاه شناور جمع آوری سنبل آبی را ۴ هزار مترمربع در ساعت اعلام کرد و افزود: این دستگاه برای تالاب های به عمق ۴۰ سانتیمتر به بالا مناسب است.
دکتر نجفی خاطرنشان کرد: این دستگاه می تواند در هربار گردش حدود ۲ تن سنبل آبی را جمع آوری کند و علاوه بر جمع آوری سنبل آبی قابلیت جمع آوری آزولا،زباله و هرچیزی که در آب شناور باشد را دارد.