سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر بهداشت قول داد که بر روی محصولات تراریخته برچسب «تراریخته» بخورد.
به گزارش پایداری ملی، پیش از این به مسئله برچسبگذاری بر روی محصولات تراریخته پرداخته شد با این توضیح مختصر که چرا از میان همین اندک مدافعان ترویج، کشت و مصرف محصولات دستکاری شده ژنتیک تا به امروز هیچ تلاشی برای شناسنامهدار کردن محصولات تراریخته در جامعه برای مصرفکنندگان صورت نگرفته و این طیف از افراد حتی از اجرای قوانین فعلی و موجود درباره "برچسبگذاری" محصولات غذایی ابلاغی از سوی وزارت بهداشت نیز واهمه دارند.
طی دو دهه اخیر، شواهد و مطالعات در حوزه اثرات منفی محصولات تراریخته بر محیط زیست و سلامت انسان منجر به تصمیم 21 دولت در جهان از جمله سوئیس، آلمان، اتریش، ژاپن، ایرلند شمالی، فرانسه، ایتالیا، روسیه، نیوزلند، لاتویا، لیتونیا، هلند، اسکاتلند، لهستان، اسلونی، کرواسی، صربستان، مجارستان، یونان، بلغارستان، لوکزامبورگ در عدم کاشت این محصولات یا استفاده از این محصولات در بازار با "برچسب GMO" شده است.
اما احمد همتی؛ سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات جلسه روز سهشنبه این کمیسیون به طرح سؤالات چند تن از نمایندگان مجلس از سید حسن قاضیزاده هاشمیوزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در نشست اخیر کمیسیون بهداشت مجلس اشاره و خاطرنشان کرد: نماینده سؤالکننده که موضوع سؤالش از وزیر واردات محصولات تراریخته به کشور بود از پاسخهای آقای قاضیزاده قانع نشد و سؤال به صحن رفت البته وزیر بهداشت قول داد که بر روی محصولات تراریخته برچسب «تراریخته» بخورد.
با وجود صراحت قانون "حداقل ضوابط برچسبگذاری مواد خوراکی و آشامیدنی" در لزوم درج مشخصات کامل محصولات غذایی مختلف بهروی برچسب این محصولات و اجباری بودن چاپ عنوان "دستکاریشده ژنتیکی" بهروی برچسب محصولاتی که اجزای تشکیلدهنده آن حاصل از فرآیندهای بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک است، شاهدیم که میان انبوه محصولات غذایی موجود در بازار مصرف کشورمان، هیچ اثری از اجرای این قانون به چشم نمیخورد.
گذشته از دلایل متعدد علمی که منتقدان تولید و مصرف محصولات تراریخته تا به امروز درباره مخاطرات مصرف این محصولات اقامه و ارائه کردهاند و با چشمپوشی از صحت و سقم این موارد، سؤالی که مسئولان و دستاندرکاران امر باید پاسخگوی آن باشند این است که چرا در حال حاضر این حق مسلم و قانونی مصرفکنندگان در ارائه اطلاعات لازم و ضروری درباره محصولات غذایی تراریخته از آنها بهصورت کامل سلب شده و مصرفکنندگان بههنگام خرید روزانه محصولات غذایی مورد نیاز و ضروری خود از امکان تشخیص محصولات غذایی دستکاریشده ژنتیکی از محصولات عاری از دستکاری ژنتیکی محروم هستند.
چرا با وجود صراحت قانون "حداقل ضوابط برچسبگذاری مواد خوراکی و آشامیدنی" و ملزم بودن تمام تولیدکنندگان محصولات غذایی داخلی یا وارداتی، بهروی تقریباً هیچ یک از این محصولات، تراریخته بودن یا نبودن آنها مشخص نشده است و مصرفکنندگان بههنگام خرید، ناچارند بدون آگاهی از ماهیت مواد غذایی عرضهشده اقدام به خرید این محصولات کنند و با مصرف آن، تمام عوارض و مخاطرات قطعی یا احتمالی محصولات تراریخته را نیز بهجان بخرند.