روزنامه صهیونیستی جروزالم پست مدعی شد ایران در حال ایجاد یک «پل زمینی» از تهران تا بغداد، دمشق و بیروت است.
به گزارش پایداری ملی، پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی مدعی شد طی دو ماه گذشته نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه به موفقیتهای چشمگیری رسیده و در حال توسعه قدرت نفوذ خود در دمشق هستند.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه ادعایش نوشت: ایران در چند ماه اخیر به هدف خود که ایجاد یک «مسیر» و یا یک «پل زمینی» از تهران تا بغداد، دمشق و در نهایت بیروت است، نزدیک شده که فقط آمریکا میتواند مانع از ایجاد چنین شاه راهی شود. هرچند اروپا، اسرائیل و دیگر کشورها میتوانند نقشی در این زمینه ایفا کنند، قدرت و سرمایهای که آمریکا در اختیار دارد موجب شده فقط این کشور توان متوقف کردن ایران و ممانعت از تحقق اهداف تهران را داشته باشد. هرچند که دستکم در شرایط کنونی، به نظر نمیرسد آمریکا خواستار انجام چنین اقدامی باشد.
در ادامه این مطلب آمده است در یک سال اخیر نویسندههای بسیاری درباره جنبههای گوناگون اهداف ایران در منطقه گزارش نوشتند. «مارتین چالف»، اکتبر 2016 در روزنامه گاردین نوشت: نیروهای نظامی تحت حمایت ایران تلاش میکنند مسیری را برای ایران باز کنند تا بوسیله آن، تهران قدرت زیادی در منطقه به دست بیاورد.
«جاناتان اسپایر» در ژوئن 2016 در گزارشی برای جروزالم پست نوشت: اگر آمریکا و متحدانش در شرق سوریه گرفتار شدهاند، نتیجه این خواهد شد که یک پیوند زمینی از ایران به سمت عراق و سوریه تا لبنان بوجود میآید و در نهایت به مرز اسرائیل میرسد.
جروزالم پست در ادامه ادعاهای واهی خود، اینگونه نتیجهگیری کرد: ایده «پل زمینی» که ایران در حال ایجاد آن است حالا مورد تایید بسیاری از تحلیلگران غربی بوده و بسیاری از گزارشها در روزنامههای معتبر نیز به همین موضوع اشاره دارد.
جروزالم پست نوشت مشکلی که از جانب واشنگتن مشاهده میشود این است که ظاهرا آمریکا هیچ طرح منسجمی برای متوقف کردن ایجاد مسیر زمینی ایران در دست ندارد. واشنگتن درگیر رسیدگی به توافق هستهای ایران بوده، اما تمرکز اصلیاش در منطقه شکست دادن داعش است. در ماه ژوئیه اطلاعاتی افشا شد که نشان میداد سازمان سیا حمایتهای خود را از تعدادی گروههای معارض مخالف «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه، قطع کرده است. چندی بعد این اطلاعات فاش شده، رسما تایید شد. واشنگتن همچنین از توافقهای آتشبس در سوریه حمایت کرد، به ویژه آنکه در ماه ژوئیه توافقی را در همین زمینه با روسیه و اردن امضا کرد.
لفاظیهای «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، علیه حزبالله تشدید شد تا جاییکه در اواخر ژوئیه این گروه نظامی را تهدیدی برای منطقه برشمرد. دولت ترامپ تحریمهای جدیدی را در ارتباط با برنامه موشکی ایران علیه این کشور اعمال کرد. اما آنچه بیش از همه مورد بیتوجهی قرار گرفت، تغییر سیاست واقعی آمریکا در قبال ایران بود که در جبهههای زمینی چالشبرانگیز شده است. به نظر نمیرسد تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران به این زودیها محقق شود، به ویژه آنکه ترامپ 18 اوت جلسهای با ژنرالها و مقامات ارشد امنیت ملی آمریکا داشت؛ اما درباره تغییر سیاست واشنگتن علیه تهران، نتیجهای حاصل نشد.
جروزالم پست در ادامه این گزارش نوشت: هنوز هم ادعا میشود اقدامات آمریکا و متحدانش در ائتلاف ضد داعش که مشغول مبارزه در سوریه و یا مرزهای عراق هستند، موجب عقب راندن نیروهای نظامی تحت حمایت ایران در مرزهای زمینی میشود؛ اما حقیقت این است که اینطور نشد.
در ایمیلی که میان فرماندهان ائتلاف ضد داعش رد و بدل شد، اذعان شده است: نیروهای ائتلاف هیچ مبارزهای با نیروهای دولت اسد و یا متحدانش ندارند.
این موضوع در عراق نیز اتفاق افتاد. آمریکاییها هیچ همکاری با نیروهای شیعه حامی دولت ندارد و در حقیقت از آنها غافل شدهاند؛ زیرا با عقب راندن داعش، همین نیروهای شیعه تحت حمایت ایران در مناطقی مستقر میشوند که تروریستها آنجا را ترک کردهاند.
«جاناتان شانزر»، معاون رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی، معتقد است: کابینه ترامپ از سیاستهایی که از دولت پیشین به ارث برده، ناامید و خسته شده است. سیاستهایی که فقط به قدرتمندتر شدن ایران در منطقه کمک کرد. مشکل اینجاست که کابینه ترامپ باید استراتژیهای جدیدی در قبال ایران تدوین کند تا اطمینان حاصل شود تهران از سقوط داعش سود نخواهد برد.
جروزالم پست در پایان نوشت: هر روز که میگذرد قدرت ایران در منطقه بیشتر میشود و در مقابل متحدان آمریکا منتظر هستند واشنگتن ماموریت خود را در این ارتباط تکمیل کند.