یک پایگاه خبری آمریکایی نوشت که استراتژی دولت ترامپ در قبال تهران، ایجاد یک مرگ تدریجی برای توافق هستهای با ایران است.
به گزارش پایداری ملی، پایگاه خبری «بلومبرگ» در گزارشی نوشت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا تصمیم ندارد تا توافق هسته ای با ایران را یک روزه از بین ببرد بلکه به نظر می رسد که این توافق هسته ای با یک مرگ تدریجی و به نوعی زجر کش کردن از سوی ترامپ روبرو باشد.
اگرچه ترامپ درباره مسائل مختلف دیدگاه های مختلفی بیان کرده است اما درباره ضرورت اتخاذ موضعی سرسختانه تر در قبال ایران همواره یک دیدگاه را ارائه کرده و این دیدگاه های ترامپ با عمل همراه شده است. برای مثال، ارتش آمریکا در سوریه مستقیما با متحدان ایرانی دمشق درگیر شده است. از طرف دیگر ترامپ در عربستان سعودی با تند و تیزترین دشمن ایران یعنی سعودی ها رقص شمشیر برگزار کرد و سنای کنگره نیز تحریم های جدیدی را تقریبا به اتفاق آراء علیه ایران تصویب کرد.
بلومبرگ نوشت که فروپاشی توافق هسته ای سال 2015 با ایران احتمالا به تشدید آشفتگی های موجود در خاورمیانه ختم می شود و روابط آمریکا با اروپا را نیز با فشارهای جدیدی روبرو خواهد کرد.
«ویلیام برنز» معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام خطر جدی بر هم خوردن توافق هسته ای با ایران، ابراز نگرانی کرده که ممکن است سرنوشت توافق هسته ای با ایران که شخص برنز در حصول آن و مذاکره پیرامون آن دخیل بود، زجر کش کردن آن باشد.
برنز که رهبری تیم آمریکایی در مذاکرات مقدماتی مخفیانه با ایران را بر عهده داشته است، می گوید که نگران از بین رفتن اعتماد در طرفین توافق هسته ای است.
این پایگاه خبری با اشاره تحریم های جدید آمریکا علیه ایران در سال جاری میلادی که در در ارتباط با برنامه موشک های بالستیک و ادعای حمایت تهران از تروریسم اعمال شده اند، نوشت اگرچه لغو تحریم های گسترده بین المللی علیه ایران در ژانویه سال 2016 میلادی که به عنوان بخشی از توافق هسته ای اجرایی شد، به ایران اجازه از سرگیری فروش نفت به اروپا را داد، اما بسیاری از محدودیت های تحمیل شده از سوی آمریکا علیه ایران به خصوص در زمینه جریان های مالی، همچنان به قوت خود باقی اند.
بر اساس اظهار نظر «علیرضا نادر» از تحلیلگران ارشد اندیشکده «رند»، به نظر می رسد که دیدگاه حاکم در واشنگتن این است که اجازه پابرجا ماندن توافق هسته ای با ایران را داد و در عین حال به اعمال فشارها بر تهران ادامه داد تا ایران نتواند امتیازهای تجاری مورد انتظار خود را به دست بیاورد.
دولت ترامپ که تحت فشار کنگره آمریکا برای دادن گزارش درباره توافق هسته ای با ایران قرار گرفته بود، در ماه آوریل با بی میلی اذعان کرد که ایران به این توافق پایبند بوده است با این حال «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد که این توافق صرفا جاه طلبی های هسته ای ایران را به تاخیر انداخته است و نقشی در مهار آنچه آمریکا درباره حمایت ایران از تروریسم ادعا می کند، نداشته است.
بر اساس این گزارش، یکی دیگر از اقدامات دولت ترامپ علیه ایران، اعمال ممنوعیت مسافرتی علیه مهاجران و پناهندگان از 6 کشور اکثریت مسلمان از جمله ایران بوده است که دیوان عالی آمریکا نیز با صدور مجوز جهت اجرایی شدن بخشی از این فرمان اجرایی ترامپ موافقت کرده است.
بلومبرگ در ادامه به اظهارات 13 ژوئن «فدریکا موگرینی» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اشاره کرد که گفته است حتی اگر ترامپ بخواهد از توافق هسته ای با ایران خارج شود، اتحادیه اروپا اجرای کامل این توافق را ضمانت می کند.
بلومبرگ در ادامه به اظهارات «تریتا پارسی» تحلیلگر سیاسی ایرانی – آمریکایی و حامی توافق هسته ای با ایران اشاره کرد که بر این باور است که روابط دوستانه و گرم ترامپ با پادشاهی جدید عربستان سعودی و بی علاقگی رئیس جمهور آمریکا در تعامل با ایران نشان دهنده این است که استراتژی دولت ترامپ در قبال تهران، اساسا تلاش برای نابودی توافق هسته ای و در عین حال تظاهر به پایبندی به این توافق است.
پارسی می گوید که برای دوام طولانی مدت یک توافق وجود حداقل یک مسیر مثبت در روابط بین آمریکا و ایران ضرورت دارد ولی در حال حاضر، هیچ چیز مثبتی وجود ندارد.