رئیس اسبق اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در یادداشتی به دولت جدید آمریکا پیشنهاد داده به جای پاره کردن برجام شرایط آن را برای واشنگتن و تلآویو بهتر کند.
به گزارش پایداری ملی، یک مقام ارشد سابق ارتش رژیم صهیونیستی در یادداشتی به «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور منتخب آمریکا پیشنهاد داده به جای پاره کردن توافق هستهای ایران و گروه 1+5 مفاد آن را به نفع واشنگتن و تلآویو بهبود ببخشد.
«عاموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل بوده در یادداشتی در «یواسای تودی» از برجام به عنوان توافقی «به شدت معیوب» یاد کرده اما نوشته که لغو این توافق در حال حاضر برای آمریکا «ابلهانه و مخاطرهآمیز» خواهد بود.
مقام اسبق ارتش رژیم صهیونیستی با تصریح بر اینکه چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان (دیگر اعضای گروه 1+5) به خطر انداختن برجام را نخواهند پذیرفت، مینویسد: «خروج (از این توافق)، آمریکا را از ائتلافی که با موفقیت شکل داد جدا کرده و ابزار قابل اتکایی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای که هدف توافق است باقی نمیگذارد.»
«یادلین»، به علاوه، محدودیتهای عمده و مکانیسمهای بازرسی و نظارت شدید در نظر گرفته شده در برجام علیه برنامه هستهای ایران را دومین دلیل حفظ این توافق بینالمللی دانسته است.
وی علیرغم این نوشته است: «اما در سال هشتم، 2023، چنانکه رئیسجمهور اوباما اذعان کرده است برجام به تدریح به ایران امکان ایجاد توان هستهای کافی برای رسیدن به زمان گریز صفر را میدهد.»
منظور از «زمان گریز»، زمان لازم برای انباشت مواد هستهای لازم جهت ساخت یک سلاح هستهای است. ایران ادعای کشورهای غربی برای ساخت سلاحهای هستهای را رد کرده است.
یادلین، به علاوه خاطرنشان کرده که پاره کردن برجام یک «خلأ خطرناک» ایجاد میکند. وی مینویسد در چنین شرایطی، «واشنگتن، تهران را بدون داشتن اهرم فشاری قابل اتکا جهت مهار ایران، تحریک میکند.»
وی در ادامه استدلال کرده است: «از آنجا که برجام توافقی بینالمللی است نه توافق دو جانبه، تا زمانی که ایران به آن پایبند باشد، تحریمهای بینالمللی احیاء نخواهد شد و مشروعیت بینالمللی برای اقدام نظامی، ضعیف و یا کاملاً مورد مخالفت خواهد بود.»
«یادلین»، بر همین اساس پیشنهاد کرده که دولت ترامپ دو اهرم فشاری که ایران را به میز مذاکرات آورده را بار دیگر احیا کند: «تهدید باورپذیر تحریم که قابلیت ضربه زدن به بخشهای انرژی و مالی ایران را داشته باشد و گزینه نظامی حسابشده.»
مقام اسبق رژیم صهیونیستی تصریح کرده است: «برای احیای توان بازدارندگی آمریکا رئیسجمهور جدید بایستی دو موضوع را روشن کند؛ اول اینکه آمریکا به وضع مجدد تحریمهای اقتصادی در صورت تخلف ایران تمایل دارد. دوم، بعد از محو شدن محدودیتهای برجام، واشنگتن تردیدی برای توسل به زور نظامی جهت جلوگیری از تلاش ایران برای دستیابی به بمب یا کاستن از زمان گریزش نخواهد داشت.»
نگارنده همچنین خواستار همکاری آمریکا با اسرائیل برای مقابله با «سوءرفتارهای ایران در زمینههای غیرهستهای» که از برجام کنار گذاشته شدهاند، شده است.
وی نوشته است: «همکاری نزدیک با اسرائیل میتواند موضع آمریکا را تقویت کند. اطلاعات اسرائیل درباره ایران میتواند به کشف تخلفات ایران کمک کند، ضمن اینکه تهدید نظامی اسرائیل میتواند ایران متقاعد کند که از معایب توافق فعلی برای کوتاه کردن فاصلهاش با بمب اتمی سوءاستفاده نکند.»
مقام اسبق اسرائیلی تأکید کرده است: «بنابراین واشنگتن و تلآویو بایستی توافقی موازی برای حل و فصل این چالش تدوین کنند، داراییهایشان را به حداکثر برسانند و از منازعات علنی اجتناب کنند.»
وی همچنین تصریح کرده است که آمریکا و اسرائیل بایستی بر سر پاسخ مناسب به «تخطی ایران از توافق هستهای» توافق کنند.