معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان با اشاره به برگزاری همایش ملی پدافند غیرعامل در حوزه دریای خزر گفت: برگزاری این همایش به تولید اندیشه و محتوای علمی در خصوص مباحث پدافند غیرعامل کمک می کند.
به گزارش خبرنگار پایداری ملی، احمدی پور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان در نشست کمیته برنامه ریزی و اجرایی همایش ملی پدافند غیرعامل در حوزه دریای خزر افزود: با توجه به هماهنگی های انجام گرفته این همایش با حضور مقامات برجسته کشوری و لشکری برگزار می شود و همه تمهیدات جهت برگزاری همایش مهیا شده است.
احمدی پور گفت: برگزاری نخستین همایش ملی پدافند غیرعامل در حوزه دریای خزر به تولید اندیشه و محتوای علمی در خصوص مباحث پدافند غیرعامل کمک می کند.
وی با اشاره به معرفی استاندار گیلان به عنوان مدیر نمونه کشور در بخش پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش نشان دهنده آن است که گیلان استانی پیشتاز در حوزه ی اقدام و عمل و اقدامات علمی و ابتکاری در این بخش است.
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان با اشاره به اینکه توجه به مباحث پدافند غیرعامل باید به صورت بلند مدت باشد اظهار داشت : باید از ظرفیت و فرصت پدافند غیرعامل برای مقابله با تهدیدات زیست محیطی در استان بهره بگیریم.
وی گفت: یکی از تهدیدات نوین شناسایی شده تهدید زیستی است که گیلان در معرض این تهدید قرار دارد.
احمدی پور به آفت باغ های زیتون رودبار که امسال باغ های این شهرستان را تهدید می کرد ، اشاره و تصریح کرد: امسال با آفت مگس زیتون مواجه بودیم که اقدامات خوبی برای مقابله با آن انجام شد.
وی به معضل سنبل آبی در استان نیز اشاره و بیان کرد: تلاش های خوبی با همکاری سمن ها برای پاکسازی استان از سنبل آبی صورت گرفته است.
رییس کمیته برنامه ریزی و اجرایی همایش ملی پدافند غیرعامل در حوزه دریای خزر گفت: پدافندغیرعامل باید در هرگونه از اتفاقات نظامی ، غیرنظامی و بحرانهای کشور حضوری فعال داشته باشد.
وی با بیان اینکه در مسیر دستیابی به اهداف پدافند غیر عامل، کاهش آسیب پذیری در برابر تهدیدات را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در کاهش آسیب پذیری ناشی از بلایای طبیعی و یا تهاجمات بالقوه و بالفعل دشمن، نقش ژئوپلیتیکی و راهبردی سواحل شمالی کشور از اهمیت خاصی برخوردار است.
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان با اشاره به اینکه این همایش با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی برگزار می شود خاطرنشان کرد: ایجاد حساسیت در سطوح مختلف مدیران، دانشگاهیان، مراکز پژوهشی، سازمانها و نهادهای اثرگذار نسبت به موضوع پدافند غیر عامل در حوزه دریای خزر را از اهداف مهم برگزاری این همایش است.
وی اظهار داشت: تشویق نخبگان به انجام تحقیقات در حوزههای مرتبط، شناخت وضعیت، قابلیتها و ظرفیتهای موجود در زمینه گسترش فضای علمی و تحقیقاتی پدافند غیر عامل در کشور از دیگر اهداف برجسته ی این همایش ملی است.
رییس کمیته برنامه ریزی و اجرایی همایش ملی پدافند غیرعامل در حوزه دریای خزر با اشاره به اینکه عزم مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در ارائه ی ایدهها، راهحلها و طرحهای اجرایی در موضوع پدافند غیرعامل بسیاری جدی است افزود: فراخوان مقالات به همایش ملی پدافند غیر عامل در حوزه دریای خزر از اردیبهشتماه سال جاری آغاز و تا پایان آبانماه ادامه داشت.
وی توجه به اقتصاد دریا محور، حوزه گردشگری و اکوتوریسم، حمل و نقل دریایی و الزامات پدافندی با رویکرد پدافند غیر عامل را از محورهای این همایش عنوان کرد و افزود: این همایش همچنین محورهای دیگری از جمله منابع انرژی دریای خزر، نقش مناطق آزاد تجاری در توسعه اقتصاد مقاومتی در حوزه دریای خزر ، پدافند غیرعامل در بخش شیلات، کشاورزی، امنیت غذایی و توسعه پایدار در حوضه آبی دریای خزر ، آلودگیهای زیست محیطی و بیولوژیک در دریای خزر ، پدافند غیرعامل در مهندسی با رویکرد استانهای شمالی ، نفوذ دشمن، چالشها و راهکارها با نگاه به مسائل استانهای کرانه دریای خزر ، معماری و شهرسازی استانهای ساحلی با رویکرد پدافند غیرعامل ، تهدیدات نوین در حوزه دریای خزر با نگاه آینده پژوهی(سایبری،زیستی،جنگ نرم) و فرهنگ،هویت،دین و ارزش های اجتماعی با رویکرد پدافند غیر عامل دارد که به آن پرداخته می شود.
نخستین همایش پدافند غیر عامل در حوزه دریای خزر چهارشنبه و پنج شنبه هفته جاری در تالار حکمت دانشگاه گیلان با هدف هم افزایی علمی و تولید دانش بومی مرتبط با مسائل دریای خزر و حوزه آن در زمینه پدافند غیر عامل برگزار می گردد.
گفتنی است وزیر کشور فرودرین ماه امسال در حکمی استاندار گیلان را به عنوان رئیس همایش ملی پدافند غیرعامل حوزهی دریای خزر منصوب کرد.
دکتر رحمانی فضلی در این حکم همچنین توسعهی ادبیات پدافند غیرعامل، نهادینه سازی فرهنگ پدافند غیرعامل و کاربرد آن در امنیت، پایدارسازی و صیانت از سرمایههای ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با استفاده از همهی ظرفیتهای موجود در حوزهی دریای خزر و بخشهای مرتبط با آن را از اهداف اصلی همایش سراسری مذکور عنوان و از استاندار گیلان خواسته بود بسترهای لازم جهت دستیابی به این اهداف را فراهم کند.