دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بینالملل گفت: جمهوری اسلامی ایران برای همه بحرانهای منطقه در سوریه، یمن و بحرین راه حل سیاسی واقع بینانه و مبتنی بر احترام به کشورها ارائه داده است اما برخی بازیگران در این عرصه، فاقد اراده جدی برای تمرکز بر راه حل سیاسی هستند.
به گزارش پایداری ملی، آنیکا سودر قائم مقام وزیر خارجه سوئد با حسین امیرعبداللهان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بینالملل دیدار و در خصوص گسترش روابط دوجانبه و مسائل بینالمللی مورد اهتمام دو کشور گفت و گو کرد.
امیرعبداللهیان در ابتدای این دیدار ضمن تأکید بر تقویت مناسبات فی مابین دو کشور در تمامی زمینهها اظهار کرد: تقویت مناسبات و روابط حسنه با کشور سوئد حائز اهمیت است.
وی با اشاره به زمینههای همکاری مشترک سیاسی و اقتصادی ابراز امیدواری کرد سطح روابط و همکاریهای دو کشور به ویژه در زمینه اقتصادی و تجاری بیش از پیش ارتقاء یابد.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل گروه دوستی پارلمانی ایران – سوئد در مجلس جمهوری اسلامی ایران افزود: مجلس شورای اسلامی و به ویژه گروه دوستی پارلمانی آمادگی هرگونه همکاری برای کمک به توسعه مناسبات دو کشور در تمامی زمینههای را دارند.
وی افزود: حضور ۱۲ نماینده پارلمان و از جمله یک نماینده زن در ترکیب گروه دوستی پارلمانی ایران و سوئد نشانه توجه به همه ابعاد روابط میباشد.
امیرعبدالهیان حضور جمعیت قابل توجه ایرانی در سوئد را سرمایهای برای رشد همکاریهای دو کشور دانست.
در این دیدار علاوه بر مناسبات دوجانبه با توجه به عضویت دورهای سوئد در شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برخی مسائل منطقه، مبارزه با تروریسم و پیگیری راه حلهای سیاسی برای بحرانهای منطقه گفتوگو شد.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل گفت: جمهوری اسلامی ایران برای همه بحرانهای منطقه در سوریه، یمن و بحرین راه حل سیاسی واقع بینانه و مبتنی بر احترام به کشورها ارائه داده است، اما بازیگرانی هستند که فاقد اراده جدی برای تمرکز بر راه حل سیاسی هستند.
وی در رابطه با وضعیت موجود در سوریه گفت: یکی از ویژگی های بحرانهای منطقه به ویژه بحران تروریسم در سوریه تکثیر این بحران به سایر کشورهاست.
امیرعبدالهیان در ادامه در رابطه با موضوع فلسطین و عراق گفت: در فلسطین مادامی که شهرکسازیها، تجاوز و کشتار فلسطینیان ادامه یابد و حقوق مردم فلسطین مراعات نشود چشم اندازی وجود ندارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی با عراق بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد و تحولات امنیتی عراق برای ما بسیار مهم است. خوشبینیم که موصل از بند تروریستها به زودی آزاد شود.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل افزود: آمریکا پروند داعش را مدیریت می کند و اراده جدی برای مبارزه با تروریسم در منطقه ندارد.
امیرعبداللهیان در ادامه گفتوگوهای خود در رابطه با بحرین و یمن گفت: بحرین کشور کوچکی است اما مشکلات بزرگی دارد. نقض سیستماتیک حقوق بشر در این کشور و لغو تابعیت برخی اتباع بحرینی از نگرانیهای موجود در جامعه بحرین است.
وی با اشاره به بحران یمن افزود: وضعیت انسانی در یمن فاجعه بار است. هر چه سریعتر باید در یمن جنگ متوقف شود و محاصره انسانی شکسته شود.
امیرعبداللهیان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ حضور نظامی در یمن ندارد. ما از یمنی حمایت میکنیم که مبتنی بر اراده مردم بوده و همه گروهها، احزاب و شخصیت های یمنی در آن نقش داشته باشند.
مقام وزیر خارجه سوئد نیز در این دیدار با اشاره به نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه از توسعه و گسترش روابط فی مابین دو کشور به ویژه در بعد پارلمانی، اقتصادی و تجاری استقبال کرد.
وی با ابراز خرسندی از توافق هستهای صورت گرفته، گفت: امیدواریم توافق هستهای نتایج خوب و مثبتی در بر داشته باشد و از افزایش همکاریها با جمهوری اسلامی ایران بهرهمند شویم.
وی با اشاره به حضور جمع زیادی از مردم سوریه در کشور سوئد در رابطه با مسائل موجود در منطقه گفت: چه در سوریه، چه در یمن، عراق، فلسطین و سایر کشورها باید مسائل حقوق بشری جدی گرفته شود تا صلح و آرامش جهانی را به ارمغان آورد.
سودر با اشاره به ظرفیتهای موجود در جمهوری اسلامی ایران و سوئد، توسعه همه جانبه روابط دو کشور را مهم خواند.
قائم مقام وزیر خارجه سوئد در پایان بر ضرورت افزایش همکاریها در مبارزه با تروریسم تأکید کرد.
همه میدانیم که آمریکا خودش تروریسم جدید(داعش) را بوجود آورده فقط خود سردمداران آمریکا از عبارات {با تروریسم مبارزه میکنیم} استفاده میکنند! لذا بیان عبارت «آمریکا اراده جدی برای مبارزه با تروریسم در منطقه ندارد» تاحد زیادی محافظه کارانه است. بر خدا توکل باید کنیم و کار صحیح را انجام دهیم