یکی از مولفه های جنگ های نرم و سخت، جایگاه والای مقام معظم رهبری است که به همین دلیل است که مورد هجمه های اصلی دشمن قرار گرفته است. دشمن میداند که رهبری به منزله ستون جمهوری اسلامی محسوب میشود و به همین جهت در تلاش است که با ایجاد تشکیک ها ، ابهامات و ... این جایگاه را تخریب کند.
به گزارش پایدار ملی، سردار جلالی در پنجمین همایش پدافند غیرعامل که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد در خصوص مولفه های قدرت و نیز تاثیر فرهنگ عاشورا بر بازدارنده مردمی گفت: در دنیای امروز ما شاهد جنگ هایی هستیم که به جنگ های نرم و جنگ های سخت تقسیم میشود.
جنگ نرم دارای ایدئولوژی هایی است که مرزها، جمعیت و دیگر حوزه ها جزیی از زیرمجموعه های ایدئولوژی جنگ نرم محسوب میشود. مهمترین ایدئولوژی کشور ما ، فرهنگ عاشورایی است که به عنوان یک بازدارنده در برابر تهدیدات جنگ نرم است و نمونه این فرهنگ را در سال 88 مشاهده کردیم و پدافند نیز برای پایداری فرهنگ عاشورایی در کشور ایران ، تلاش دارد.
وی در خصوص تخریبات جایگاه رهبری گفت: یکی از مولفه های جنگ های نرم و سخت، جایگاه والای مقام معظم رهبری است که به همین دلیل است که مورد هجمه های اصلی دشمن قرار گرفته است. دشمن میداند که رهبری به منزله ستون جمهوری اسلامی محسوب میشود و به همین دلیل در تلاش است که با ایجاد تشکیک ها ، ابهامات و ... این جایگاه را تخریب کند.
سردار جلالی در خصوص پدافند غیرعامل توضیح داد: تهدید شناسی، آسیب شناسی و چالش های تهدید از مهمترین فعالیت هایی است که سازمان در هر دو جنگ سخت و نرم مورد نظر دارد.
وی در خصوص تهدیدات گفت: تهدیدات را بر دوبخش انسان ساز و طبیعی تقسیم کرده ایم. تهدیدات طبیعی به دلیل نبود هدف مغرضانه، یک تهدید ثابت محسوب میشود اما تهدیدات انسان ساز به دلیل آنکه همراه با علم است؛ همه روز در حال تغییر میباشد. به دلیل این قسم تهدیدات است که معتقدیم این سازمان ، یک سازمان حکومتی محسوب میشود.
جلالی در ادامه گفت:با توجه به تغییرات هر روزه تهدیدات، ما قادر به داشتن برنامه های بلند مدت برای تهدیدات نخواهیم بود؛ اما تاکید میکنم که با توجه به فرمایشات حضرت مقام معظم رهبری این سازمان با رویکرد بلند مدت ایجاد شده است اما قادر به داشتن برنامه های بلند مدت نخواهیم بود.
در خصوص تهدیدات نظامی ، سردار جلالی با تاکید به اینکه این تهدید در اولویت های آخر این سازمان قرار دارد گفت : به دلیل داشتن هزینه های بالای جنگ های نظامی، انباشت قدرت و نمایش قدرت دفاعی کشور این تهدید در اولویت های رده های پایین ما قرار گرفته است .
وی ادامه داد: به همین دلایل است که دشمن ، جنگ ها نظامی را از گزینه های روی میز خود کنار گذاشته است و به دنبال تهدیدات جدیدی که بر اساس نظریه فشار برای تحمیل مطرح شده است، رو به رو هستیم. بر اساس این نظریه تمام مولفه های قدرت تحت تاثیر قرار میگیرند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در خصوص دیپلماسی نوین آمریکا گفت: در کتاب کیلینتون به بخش های متعددی از بخش های دیپلماسی آمریکا اشاره دارد که در کنار آن باید به شرکت های تجاری چون کوکاکولا که با پول خود در مخارج سیاست های امریکایی دخیل هستند ، باید ما اشاره کنیم که از طریق ارتباط دادن فعالیت های سیاسی با اقدامات اقتصادی، به نظریه دیپلماسی نوین امریکایی ها که مطرح شده است خواهیم رسید که سازمان پدافند غیرعامل براین موضوع بسیار توجه دارد.
وی گفت: دستگاه های اجرایی ایران با اهداف متمرکز سازمان های مرتبط ، دقت دارند اما سازمان پدافند غیرعامل در تلاش است که ارتباط جزیی با تمام سازمان ها ، شناسایی تهدیداتی که مملکن است برای سازمان ها رخ دهد را انجام و اقدام برای مصون سازی کند.
جلالی با اشاره به تغییر قوانین گفت: قوانین حکم بازدارندگی برای مجرمین دارد و ایجاد امنیت برای دیگر مردم میکند ، اما با ورود فناوری باید قابلیت قوانین را نیز تغییر دهیم؛ به عنوان مثال میتوانم به شبکه های اجتماعی که باعث تخلیه اطلاعاتی از کاربران را انجام میدهد، یک تهدید داخلی است که اگر قوانین چون گذشته باقی بماند ما شاهد افزایش این تهدیدات خواهیم بود.
وی درک یکسان از تهدیدات را بسیار مهم دانست و گفت: باید مسئولین نگاه تهدید را در تمام مسائل داشته باشند ، با رویکرد فرصت نگر نمیتوانیم علم روشنفکری را در دست بگیریم. باید تهیدیدات را در هر حوزه بشناسیم.
جلالی ادامه داد: تهدیدات امروزه بین رشته ای شده است و اولویت ما تهیدد اقتصادی که شامل تحریم ها، مسائل بانکی، ارزی است را شامل میشود. به همین خاطر است که کشور را نباید پشت خاکریز دلار نگه داریم بلکه باید با رهنمود رهبری ، باید تجارت را با حذف دلار انجام دهد تا بتواند تحریم ها نیز اندکی بکاهد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل بر دیگر تهدیدات اشاره کرد و گفت: تهدیدات سایبری از دیگر تهدیداتی است که در اولویت بندی های دیگر ما قرار گرفته است. در حوزه سایبری به علت تلفیق با دیگر حوزه های فعال، تهدیداتی از دل این حوزه شکل میگیرد. تهدیدات سایبری و فرهنگی، سایبری و نظامی از جمله مهمترین تهدیدات است.
وی در خصوص مصون سازی گفت: برای رویکرد مقابله پدافند غیرعامل در حوزه سایبری باید زیرساخت ها را بومی سازی کنیم و وابستگی را به حداقل برسانیم تا دشمن ابزاری در دست برای تهدید ایران داشته باشد. برای مجموعه اقدامات مصون سازی نیاز به شناخت اهمیت کارکردها ، شریان های حیاتی و تجهیزات مورد استفاده داریم تا قادر باشیم بهترین مقابله با تهیددات را انجام دهیم.
برای مقابله پدافند کالبدی زیرساخت های کشور، جلالی گفت : اعمال های مصون سازی در زیرساخت ها را در فرمول ها و طراحی های اولیه مهندسی وارد کنیم. طرح های در دست تولید ، سازه هایی که قرار است در آینده ساخته شود را در ابتدا مصون سازی های پدافند غیرعامل را از طریق مشاوره های مهندسی ، در طرح وارد کنیم تا با یک هزینه هرچند کلان، سازه های ایمن را ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: نبود برنامه پدافند غیرعامل در زیرساخت های شهری و معماری ها عامل شده است که امروزه ما بیش از 70 درصد از جمعیت را در شهرها متمرکز کنیم و این تهدیدات داخلی بسیاری ایجاد شده است. همانطور که وزیر کشور، جناب آقای رحمانی اشاره کرده اند مهمترین مسئله مطرح شده در سازمان پدافند غیرعامل مردم هستند بنابراین باید برای ایجاد آرامش وامنیت مردم تلاش بسیاری شود.
جلالی در پایان حرفهای خود گفت: ما در تلاش هستیم که در برابر تهدیدات، تجهیزات خود را تولید، تست و برطرف سازی نواقص آنها را انجام دهیم. علت برگزاری رزمایش های متعدد سازمان پدافند غیرعامل همین است که تجهیزات پدافند غیرعامل را در هر حوزه ای ، تولید کنیم و در رزمایش ها تست و نواقص آن را برای رزمایش های بعدی برطرف کنیم.
ما با تکیه بر آموزش های عمومی و آمادگی های فردی ، خواهان آن هستیم تا مصون سازی را در جزیی ترین بخش های جامعه نیز ، انجام دهیم و امیدواریم در برابر هرگونه تهدیدات ، مصون سازی را انجام دهیم