-مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: «مدیریت تلفیقی آفات» از مهم ترین اهداف و برنامه های مدیریت حفظ نباتات استان زنجان است.
به گزارش پایداری ملی، ربابه شب خیز ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: از سال ۸۶ با حذف یارانه سموم بخشی از اعتبارات به دست آمده از این محل برای افزایش دانش فنی کشاورزان از طریق کارشناسان بخش خصوصی اختصاص یافت.
وی تصریح کرد: به منظور ترویج استفاده از روش های مختلف کنترل آفات و بیماری ها و علف های هرز توسط کشاورزان و نه فقط استفاده صرف از سمپاشی و روش های شیمیایی، از سال ۸۶ در حوزه حفظ نباتات، مدیریت تلفیقی آفات(IPM) در استان زنجان به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت به طوری که در این راستا با جذب کارشناسان بخش خصوصی اقدام به آموزش کشاورزان خصوصا بهره برداران محصولات باغی و کشاورزان تولید کننده سبزی و صیفی و تولیدکنندگان محصولاتی که جنبه تازه خوری دارند کردیم.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان هدف اصلی «مدیریت تلفیقی آفات» را اجرای سیاست کاهش مصرف سموم و به عبارتی بهینه سازی مصرف سموم در بخش کشاورزی دانست و تصریح کرد: در این راستا در استان زنجان همه ساله با جذب ۱۰۰ تا ۱۱۰ کارشناس، سطحی از مزارع و باغات تحت پوشش قرار می گیرد به طوری که در این سطوح تحت پوشش، با نظارت کارشناسان مصرف سموم در روند تولید محصولات به صورت بهینه و کاملا کنترل شده انجام می گیرد.
شب خیز بیان داشت: اجرای «مدیریت تلفیقی آفات» نهایتا منجر به تولید محصول عاری از باقی مانده کود و سموم و یا دارای حد مجاز آلاینده ها شده و با اعطای کد ۱۶ رقمی، این محصولات با نام محصول سالم در بازار معرفی می شوند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: کد ۱۶ رقمی درج شده بر روی محصول سالم شناسه ای است که تمام مشخصات محصول به راحتی از طریق آن قابل پیگری بوده و به واسطه این کد می توان به اطلاعات مربوط به محل تولید، کشاورز تولید کننده محصول، کیلینیک نظارت کننده بر روند تولید محصول و ... به سهولت دسترسی پیدا کرد.
شب خیز عنوان کرد: اعطای استاندارد تشویقی به برخی محصولات کشاورزی تولیدی در استان زنجان از دیگر اقداماتی است که در حال حاضر با همکاری اداره استاندارد به طور جدی در حال پیگری است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان متذکر شد: کشاورزان در مناطق مختلف استان در صورت تمایل به دریافت کد ۱۶رقمی برای محصول تولیدی خود می توانند با پرداخت هزینه جزئی برای یکبار در سال، محصول مورد نظر در زمینه کود و سموم و فلزات سنگین توسط آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار گرفته و پس از تایید، محصول مورد آزمایش با برچسب محصول سالم در بازار عرضه شود.
شب خیز تصریح کرد: در حال حاضر توت فرنگی یکی از گلخانه داران استان با انجام آزمایش های مختلف بر روی محصول تاییدیه محصول سالم را دریافت کرده و هم اکنون با برچسب کد ۱۶ رقمی در بازار عرضه می شود.
وی با بیان اینکه محصولات دارای کد ۱۶ رقمی را با اطمینان از اینکه عاری از باقی مانده کود و سموم بوده و یا حد مجاز کود و سم را دارند می توان با اطمینان خاطر مصرف کرد، گفت: هم اکنون در روند تولید برخی محصولات تولیدی در مناطق مختلف استان زنجان از هیچ گونه کود و سمی استفاده نشده و با قطعیت می توان اعلام کرد که جزو محصولات سالم هستند که انجیر، انار، زیتون و فندق طارم و زردآلوی ماهنشان از جمله این محصولات به شمار می روند.