به گزارش پایداری ملی، شب گذشته و در آستانه هفته پدافند هوایی، اولین فیلم از استقرار و مانور سامانه موشکی برد بلند اس۳۰۰ در بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.
در تصاویر پخششده، لانچرهای سامانه موشکی S۳۰۰-PMU۲ برای اولین بار رسماً به نمایش گذاشته شد. همچنین در این فیلم، استقرار و مانور رادار BIG BIRD یا همان پرنده بزرگ نیز به نمایش درآمد.
طبق قرارداد بین ایران و روسیه، ایران چهار گردان سامانه موشکی اس۳۰۰ از روسیه خریداری کرده است که به گفته مقامات روسیه و همچنین وزیر دفاع جمهوری اسلامی تاکنون نیمی از این خرید یعنی دو گردان وارد کشور شده است و طبق اعلام وزیر دفاع ایران، باقی مانده محموله اس ۳۰۰ نیز تحویل گرفته شده، مهر و موم شده و در آینده نزدیک به کشور منتقل میشود.
هر گردان اس۳۰۰ مدل PMU۲ شامل چهار خودروی حامل پرتابگر موشکها است که هر خودرو چهار پرتابگر دارد؛ به غیر از پرتابگرها، سامانه موشکی اس ۳۰۰ چندین سامانه راداری، پست فرماندهی و ادوات جانبی دیگر نیز به همراه دارد.
اس۳۰۰ در حال حاضر یک خانواده است و انواع مختلفی از این سامانه با کاربردهای متفاوت در وزارت دفاع روسیه تولید شده است. هماکنون اس۳۰۰ پیامیو (S-۳۰۰PMU) بهعنوان یکی از مرگبارترین و پیشرفتهترین سامانههای موشکی خانواده اس۳۰۰ شناخته میشود. آن طور که روسها اعلام کردهاند، زمان آمادهسازی این نوع از سامانهها، حدود ۵ دقیقه است که این خود یکی از ویژگیهای مهم سامانه موشکی اس۳۰۰ پیامیو به شمار میرود.
اگر چه هنوز مشخص نیست که این سامانه قرار است که کجا مستقر شود اما در ابتدای گزارش پخش شده در این بخش خبری، با پخش تصاویری از خودروهای حامل تیوبهای نگهداری موشکهای هاگ، آن منطقه در کنار تاسیسات هستهای فوردو اعلام میشود ولی در بخش بعدی گزارش که مربوط به نمایش سامانه موشکی اس ۳۰۰ است، محل استقرار این سامانه اعلام نمیشود. باید منتظر ماند و دید که آیا مسئولان محل استقرار این سامانه موشکی را اعلام میکنند یا خیر.
تصاویری از بخشهای به نمایش درآمده سامانه موشکی اس ۳۰۰ را در ذیل ببینید:
لانچرهای سامانه موشکی اس ۳۰۰
رادار ۶۴N۶E۲ BIG BIRD
یکی از بهترین مدلهای سری P سامانه موشکی اس ۳۰۰، سامانههای پی ام یو ۲ هستند که رادار کشف هدف این سامانه ۶۴N۶E۲ Big Bird نام دارد و میتواند حدود ۲۰۰ هدف را کشف کند. رادار رهگیری این سامانه میتواند در شرایط رزمی به طور قطعی، همزمان ۱۲ هدف را رهگیری کرده و اطلاعات بهدست آمده را به رادار کنترل آتش یا همان رادار درگیری سامانه موشکی منتقل کند ولی با ادوات و تجهیزات بهروزشده و جدید، طبق اعلام شرکت آلماز - آنتی (تولید کننده این سامانه موشکی) همین سامانه میتواند با ۳۶ هدف بهطور همزمان درگیر شود.