سردار غلامرضا جلالی صبح روز یکشنبه در افتتاحیه سومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری در باغ موزه دفاع مقدس طی سخنانی با بیان اینکه «تحولات کمی و کیفی ایجاد شده در حوزه تهدیدات، حوزههای جدیدی از فرصت و تهدید را در کنار هم ایجاد میکند» ادامه داد: داشتن نگاهی هوشمندانه به کاربرد فناوریهای نوین سبب میشود که این فناوریها را هم دارای فرصت و هم تهدید هستند را به شکلی خاص بکار گیریم تا ضمن بهره گیری از فرصت ها با تهدیدات آن نیز مقابله شود.
هدف گذاری که توسط مقام معظم رهبری شده است انباشت و تولید قدرت رسیدن به اقتدار واقعی است . در یک نگاه به آینده قدرت اجزاء و ابزار حوزه های آن سایبری است.
* تغییر سرمایهها به سرمایههای سایبری *
جلالی با بیان اینکه « امروزدرصد بالایی ازدارایی های کشور سرمایه در حوزه سایبری قرار دارد» گفت: به نظر میرسد تغییر سرمایهها به سرمایههای سایبری چیزی شبیه به جبر تاریخی شده است و این یک فرآیند گریزناپذیر است.از این رو مالکیت سرمایه های رملی سایبری کشور در فضای جهانی سایبری یک مسئله مهم است.
* عملیات سایبری رنیتروزئوس دشمن علیه زیرساخت های کشور*
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به طرح عملیات سایبری رنیتروزئوس دشمن علیه زیرساخت های ایران «امروز آمریکا از حداکثر توان فناوریهای خود استفاده میکند»، اظهار کرد: ما چون با یک تهدید غیرهمطراز و نامتقارن از سوی دشمنان، آمریکا مواجه هستیم باید در نهایت توانایی خودمان در دانش تکنولوژیک در عرصه فناوری و سایبری حرکت کنیم و بتوانیم از خودمان دفاع کرده و در برابر تهدیدات مقابله کنیم.
* آینده قدرت ملی کشور در توانایی ها و قدرت سایبری *
وی با بیان اینکه «اگر بتوانیم این کار(مصونیت سازی) را بکنیم استقلال ما در ابعاد مختلفی چون نظامی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در فضای سایبرزیر سوال نخواهد رفت» تاکید کرد: آینده قدرت ملی کشور در توانایی ها و قدرت سایبری نهفته است. وقتی ماهیت سرمایهها در جهان امروز سایبری شده است باید در این مسیر به انباشت قدرت بپردازیم.و ظرفیت صنعت پدافند سایبری می تواند بخشی از قدرت ملی کشور محسوب شود.
* اقامه دعوی حقوقی بین المللی *
فرمانده قرارگاه پدافند سایبری با تاکید بر اینکه «وزارت خارجه وقتی می بیند آمریکایی ها محاکمه چند جوان ایرانی در آمریکا به بهانه نفوذ چند نفر به زیرساختهای سایبری یک سویه این کشور لازم است نسبت به طرح عملیات تهاجمی سایبری زیرساختی علیه ایران موسوم به نیتروزئوس حتما موضع گیری جدی نماید ، اقامه دعوی حقوقی بین المللی داشته باشند»، اظهار کرد: ظاهراً هنوز برای دوستان ما در وزارت خارجه فضای سایبری تعریف و معنا نشده است، وزارت خارجه در این زمینه باید اقامه دعوی کند و ظاهراً دوستان ما در این وزارتخانه فکر میکنند فضای سایبری یک مفهوم انتزاعی است تا یک مفهوم سرزمینی.
*مین گذاری سایبری در زیر ساخت های کشور*
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه «فضای سایبری جمهوری اسلامی بخشی از خاک و قلمرو سرزمینی ماست»، ادامه داد: باید این فضا را بشناسیم و از آن حفاظت کنیم تا در برابر تهدیدات، بازدارنده ظاهر شویم،اینکه آمریکا در مقاله روزنامه نیویورک تایمز در قالب طرح عملیات سایبری نیتروزئوس رسما اعتراف کرده است که در زیرساخت های و وابسته به فضای سایبری ایران سنسورهای الکترونیکی را کاشته است که ما آن را مین گذاری سایبری مینامیم و این سنسورها می توانند هم جاسوسی اطلاعاتی انجام دهد و هم بنا به مورد تخریباتی زیر ساختی انجام دهد این یک اعتراف رسمی است و نیاز بهد تحلیل ندارد.
* حوزه جدید تحریمها در فضای سایبری *
وی همچنین با اشاره به اینکه «توسعه فضای سایبری در زمینه انتخابات و مسائل سیاسی مورد استفاده قرار میگیرد»، اظهار کرد: در فضای انتخابات نیز شاهد هستیم که از توسعه تکنولوژیهای سایبری استفاده میشود و این توانمندی یا در جهت رقابتهای انتخاباتی و یا حتی در جهت مقابله با نظام از سوی عدهای مورد استفاده قرار میگیرد. حوزه جدید تحریمها در فضای سایبری شکل خواهد گرفت و ما باید با هوشیاری بسیار و پالایش اقدامات دشمن خود را در زمینه مقابله با آن آماده کنیم.
*تحریم سایبری*
وی همچنین با تاکید بر اینکه «سامانههای خارجیای که در زیرساختهای حیاتی و حساس کشور مورد استفاده قرار میگیرد باید به ارزیابی امنیتی و کنترل شوند» اظهار کرد: پیش از تحریمهایی که در دولت قبلی رخ داد، ما به مسوولان دولت وقت گوشزد کردیم که دشمن درصدد انجام اقدامات تحریمی در حوزه نفت و گاز و بانک و...است اما کسی به این موضوع توجهی نکرد. وقتی به دولتمردان سابق گفتیم که در حوزه نفت در حال تحریم هستیم به ما پاسخ دادند که دنیا نمیتواند خود را از نفت ما بینصیب کند اما دیدیم که تحریمها انجام شد،بنابر این مسئله تحریم سایبری ایران مسئله مهمی است که در دستور کار آمریکا قرار دارد،رئیس جمهور آمریکا طی ابلاغی به وزارت خزانه داری مسئله تحریم اقتصادی نفوذ کنندگان سایبری علیه کشور را در دستور کار قرار داده است.
* گسترش فضای ملی سایبری اولویت امروز کشور *
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه با بیان اینکه «اولویت امروز کشور در زمینه مقابله با تهدیدات، گسترش فضای ملی سایبری است»، اظهار کرد: امروز هم به دولتمردانمان میگوییم که باید هوشیار باشند و بهانهجوییها را در حوزه شبکه ملی اطلاعات کنار بگذارند تا شبکه ملی اطلاعات سایبری را گسترش دهیم و در ادامه سامانههای سایبری خارجی را نیز بدون کنترل و ارزیابی و نقاط حساس و حیاتی کشور مورد استفاده قرار ندهیم.،رویکرد مثبت و رو به بیرون دولت محترم در حوزهICT وابستگی های کشور و آسیب ها را افزایش می دهد.
* شناسایی قابلیتهای شبکههای اجتماعی *
وی با اشاره به اینکه «معنای شناسایی قابلیتهای شبکههای اجتماعی، کنترل و جلوگیری از استفاده از آنها نیست»، اظهار کرد: باید بکوشیم توانمندیهای این عرصه را بشناسیم و بر آن دقیق شویم نه اینکه به دنبال کنترل و جلوگیری از استفاده از این شبکهها باشیم.
* لازمه پایدار شدن کشوراستفاده از فرصت ها *
فرمانده قرارگاه پدافند سایبری با اشاره به اینکه «برای پایدار شدن کشور لازم است از فرصتها استفاده کنیم»، اظهار کرد: اگر میخواهیم کشورمان پایدار باشد باید از فرصتهای فضای سایبری استفاده کنیم و بکوشیم قدرتمان را در این زمینه افزایش داده و به ساماندهی این قدرت نیز توجه داشته باشیم لذا مسئله تحریم سایبری بسیار مهم است و باید در دستور کار قرار گیرد.
*سیاست های قرارگاه پدافند سایبری در حوزه صنعت*
وی با اشاره به سیاستهای قرارگاه پدافند کشور اظهار کرد: ما مجموعهای از سامانهها را به نام سامانه های پایه پدافند سایبری که شامل نرمافزار و سختافزارهای اساسی و ضروری تعریف شده است، فراهم کردیم و به طور جدی قصد داریم در این زمینه به تقویت و حمایت بپردازیم. تعریف فضای سایبری کشور و استفاده از این تعریف در غالب طراحی سختافزارها و نرمافزارها نیز از دیگر اولویتهای ما در قرارگاه پدافند سایبری است.
*طبقه بندی زیر ساخت های سلیبری وابسته به فضای سایبر کشور*
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین طبقهبندی کردن زیرساختهای سایبری کشور را یکی دیگر از سیاستهای قرارگاه پدافند سایبری برشمرد و گفت: لازم است زیرساختهای حیاتی کشور را تحت پایش قرار دهیم تعریف سامانه های پایه پدافند سایبری و حمایت از تولید و توزیع و ارزیابی امنیتی آن ها در چاچوب ساماندهی که بیشترین سهم در پایداری شبکه دارند،
*مشخصه حمایت از محصولات*
وی در پایان ضمن امیدواری به اینکه بتوانیم با مجموعه اقدامات از جمله برگزاری نمایشگاه صنعت بومی سایبری گامی در جهت تضمین هرچه بیشتر استقرار کشور برداریم،گفت:حمایت از محصولات و تولید آن ها در چهارمشخصه؛الف- در مرحله دانش و علم،ب- تولید نمونه و پایلوت،ج- در مرحله تولید صنعتی ود- در مرحله توزیع ،تجاری سازی و حمایت اقدام خواهند نمود.
سومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری با حضور نزدیک به 70 شرکت و با ارائه 200 عنوان محصول از صبح امروز (نهم خردادماه) تا 12 خرداد در باغموزه دفاع مقدس برگزار میشود.