مطالعه جدید کارشناسان موسسه فناوری ماساچوست حاکی از آن است که این وضعیت همچنین میتواند احتمال خشکسالی را افزایش دهد و اثرات منفیِ آن ممکن است به نیمکره شمالی نیز کشیده شود.
یکی از کارشناسان ارشد این مطالعه گفت: در صورتی که این مشاهده صحیح باشد و این تهدید جدی تر شود، ژنراتورهای حرارتی در کشورهای آسیایی به خصوص هند و چین باید برای کاهش تولید حرارتی بیشتر از سوی دیگر کشورها تحت فشار قرار گیرند و ضروری است که طرحهای آنها برای افزایش ظرفیت این ژنراتورها متوقف شود.
همچنین انتشار "هواپخش" (سوسپانسیون ذرات جامد یا قطرههای مایع در گاز) در قاره آسیا به طور قابل توجهی بر چرخه آبی به خصوص سیستم بارانهای موسمی تاثیر گذاشته و بر میزان بارشها هم در سطح محلی و هم در دیگر نقاط جهان اثر میگذارد.
این مطالعه نشان میدهد سیاستهای انرژی و کیفیت هوا در آسیا به دلیل پیامدهای انتشار هواپخش میتواند اثرگذاری قابل توجهی در تغییرات اقلیمی آینده در سطحی محلی و جهانی داشته باشد.
به گزارش اکونومیک تایمز، به رغم فشارهای جهانی برای کاهش مصرف زغال سنگ در نیروگاههای حرارتی، هند تصمیم به افزایش تولید آن از 500 میلیون تن در حال حاضر به یک میلیارد تن در پنج سال آینده گرفته است. هرچند در صورتی که تاثیر ناشی از احتراق زغال سنگ به دیگر مناطق جهان گسترش یابد این کشور مجبور به کاهش فعالیتهای حرارتی خود خواهد شد.