۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۶
کد خبر: ۱۹۳۶۸
سامانه جامع پایش عوامل خسارت‌زای گیاهی به عنوان یکی از برنامه‌های پدافند غیرعامل سازمان حفظ نباتات تا پایان امسال رونمایی می‌شود.
 اکرم اسدی سرپرست گروه پدافند غیرعامل سازمان حفظ نباتات با اعلام این مطلب افزود: یکی از سیاست‌های سازمان پدافند غیرعامل که زیرنظر مقام معظم رهبری است، استفاده از سامانه ها و روش‌های نوین برای کاهش آسیب پذیری در بحران در حوزه کشاورزی بدون استفاده از اقدام‌های نظامی و با بهره گیری از فعالیت‌های غیرنظامی، فنی و مدیریتی است.

وی با بیان این که برنامه ریزی سامانه جامع پایش عوامل خسارت زای گیاهی از سال 89 شروع شده است، اظهار داشت: در حال حاضر می‌خواهیم مرحله پایلوت پیش آگاهی و قرنطینه ای را اجرا کنیم و در قسمت پیش آگاهی رصد 600 عامل خسارت زای گیاهی اعم از آفت‌ها، بیماری ها، علف‌های هرز و عوامل غیرزنده مانند سرمازدگی را مدنظر قرار داده‌ایم.

اسدی ادامه داد: اطلاعات فنی این عوامل خسارت زا وارد سامانه خواهد شد به طوری که اگر هر کارشناس مرکز خدمات کشاورزی یا کلینیک‌های گیاه پزشکی، آفت یا بیماری را تشخیص بدهد، همان روز می‌تواند اطلاعات را وارد سامانه کند تا رئیس سازمان حفظ نباتات و سایر مدیران از آن موضوع مطلع شوند.

وی GPS محور بودن این سامانه را از ویژگی‌های آن خواند و گفت: این سامانه، مشخصات جغرافیایی هر منطقه را نشان می‌دهد و براساس آن ما می‌توانیم در آینده با تهیه نقشه‌های پهنه بندی، نحوه پراکنش یک آفت و یا بیماری را تحلیل کنیم.

سرپرست گروه پدافند غیرعامل سازمان حفظ نباتات در مورد بخش قرنطینه نیز تصریح کرد: در این سامانه بخش قرنطینه صادرات و واردات و ترانزیت به خوبی دیده و قابل ردیابی است و هر شرکت یا متقاضی صادرات و واردات، قادر است اطلاعات خود را وارد این سامانه کند و تمام و فرایندهای مربوط به سه حوزه صادرات، واردات و ترانزیت در سامانه انجام می‌شود و دیگر نیازی به حضور متقاضیان در سازمان حفظ نباتات نیست.

وی با بیان این که سامانه، طبق برنامه ریزی‌ها در پنج فاز راه‌اندازی می‌شود، اعلام کرد: تاکنون دو فاز آن انجام شده و در مرحله فاز سوم این سامانه هستیم.

اسدی طرح ارتقای آزمایشگاه‌های مرجع سموم را از دیگر طرح‌های پدافند غیرعامل سازمان حفظ نباتات نام برد و گفت: در این طرح با تجهیز آزمایشگاه های مرجع، ناخالصی‌های سموم را تشخیص خواهیم داد؛ زیرا در بسیاری از موارد، ناخالصی‌های سموم نیز می‌تواند برای محصولات کشاورزی، خسارت زا باشد.

وی در عین حال به تغییرات اقلیمی وتاثیر آن در ایجاد خسارت به مزارع و باغات کشور اشاره و خاطر نشان کرد: تغییرات اقلیمی می‌تواند، آفات و بیماری‌هایی را که تا قبل فعالیت نداشته‌اند، فعال کند و اگر مدیریت صحیح و کنترل روی آن نداشته باشیم، تهدید جدی برای کشور خواهند بود.

اسدی افزود: طرح ارتقای آزمایشگاه‌های مرجع سازمان حفظ نباتات در کمیته پدافند غیرعامل در وزارت جهادکشاورزی تصویب شده و اکنون در انتظار تأمین اعتبار آن از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور هستیم.

وی اعتبارات این طرح را 6 میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: 3 میلیارد تومان از این مبلغ قرار است توسط سازمان پدافند غیرعامل و نیمی دیگر از سوی وزارت جهادکشاورزی تأمین شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر