معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بابیان اینکه آذرماه فصل شيوع آنفولانزا در همدان است، گفت: مواردی از ابتلای افراد به بیماری آنفولانزای H۱N۱ در همدان گزارششده است.
دکتر حسین عرفانی با اشاره به اينکه آمار ابتلا به آنفولانزا در استان همدان در آذرماه زياد است، اعلام کرد: اکنونکه روزهای آذرماه را سپری میکنیم آنفولانزای H۱N۱ در همدان شيوع پیداکرده است.
وی اظهار کرد: هرساله ویروسهای آنفولانزا توان دچار شدن به جهشهای ژنى رادارند که اين جهش در شدت بيماری مؤثر است.
عرفانی عنوان کرد: ويروس آنفولانزایH۱N۱ در برخی استانها بهشدت شيوع پیداکرده و این ویروس با شدت بیماریزایی بيشتری همراه است.
وی بابیان اينکه در همدان شرايط فصلی برای انتقال آنفولانزا مهيا است، تأکید کرد: اين ويروس از طريق تنفس انتقال پيدا خواهد کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد: تب دهانی بالای ۳۸ درجه، سرفه، سندروم تنفسی شديد و حاد، بدندرد و ناخوشی از علائم ابتلا به آنفولانزا است.
دکتر عرفانی با اشاره به اينکه ۹۷ درصد بيماران با استراحت و مصرف غذاهای گرم و مايعات بهبود مییابند، تأکید کرد: اگر علائم بيماری بيش از سه تا پنج روز ادامه يافت حتماً بايد به پزشک متخصص مراجعه کرد.
وی اعلام کرد: در موارد شديد بيماری و مراجعه نکردن به پزشک ممکن است بيمار دچار ذاتالریه و حتی مرگ شود.
دکتر عرفانی تأکید کرد: کودکان، سالمندان، بيماران قلبی، کليوی، ريوی، افراد دارای عفونتهای مزمن، افرادی که سيستم ايمنی بدنشان ضعيف است وزنان باردار در سهماهه دوم و سوم، بايد نسبت به تزريق واکسن آنفولانزا اقدام کنند.
وی در ادامه افزود: افرادی که ازلحاظ شغلی با بيماران مبتلابه آنفولانزا در تماس هستند مانند کارکنان بیمارستانها، مراکز درمانی، اورژانس، دامپزشک و بهداشتی درمانی نیز بايد واکسن پيشگيری از آنفولانزا را تزريق کنند.
دکتر عرفانی با اشاره به اينکه واکسن آنفولانزا در بخش خصوصی پذيرش میشود، عنوان کرد: هزينه واکسن برای هر فرد بين ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است.
وی افزود: واکسن آنفولانزا برای پيشگيری از ابتلا بايد سالی یکبار تزريق شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تأکید کرد: ازآنجاکه ويروس آنفولانزا از راه تنفس به افراد سالم منتقل میشود بنابراين بيماران بايد از بوسيدن افراد مبتلا خودداری کنند، دستهای خود را با مايع بشويند و در صورت سرفه و عطسه جلوی دهان خود را بگيرند و واحد ممکن به استراحت بپردازند.