رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب از تخریب 80 تا 90 درصد معادن قیرطبیعی استان کرمانشاه به دلیل بارشهای دو ماه اخیر خبر داد.
جهانبخش مرجانی اظهار کرد: بارشهای شدید باران اخیر باعث تخریب 80 تا 90 درصد معادن قیرطبیعی گیلانغرب و سومار شده که عمده معادن قیرطبیعی استان نیز در همین دو منطقه متمرکز هستند.
وی ادامه داد: در پی این بارشها، لایههای سست زمین و گل و لجن به همراه آب، گودالهای معدن را پر کرده و مواد باطله تمام سطح معادن را فرا گرفته است.
مرجانی با بیان اینکه کار بازسازی معادن توسط خود معدنداران آغاز شده، تا کید کرد: متاسفانه هر بارش جدیدی که رخ میدهد، دوباره تخریب ایجاد میشود.
رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب معتقد است، بازسازی معادن تخریب شده قیرطبیعی حدود 9 ماه زمان نیاز دارد.
به گفته این فعال حوزه معدن، علاوه بر خود معادن، راه دسترسی به معادن نیز به دلیل بارندگیها تخریب شده است.
مرجانی تنها راه کمک مسئولین برای حل این مشکل را معافیت از حقوق دولتی در بازه زمانی 9 ماهه دانست که معادن در حال بازسازی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ما در این مدت هیچ برداشتی نداریم، اما باید حقوق دولتی را پرداخت کنیم که از مسئولین صنعت، معدن و تجارت استان تقاضا داریم ما را حمایت کنند تا در این مدت از پرداخت حقوق دولتی معاف شویم.
رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب در ادامه از وجود 30 معدن قیرطبیعی فعال در استان خبر داد و گفت: البته تعدادی زیادی از آنها به دلیل مشکلی که گفته شد، غیرفعال هستند.
مرجانی ادامه داد: هریک از این معادن ظرفیت برداشت سالانه دو تا سه هزار تن قیرطبیعی را دارند.
وی ذخیره تقریبی قیرطبیعی استان کرمانشاه را نیز حدود 10 میلیارد تن برآورد کرد و افزود: 90 درصد این معادن و ذخایر آن در گیلانغرب است.
رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب تعداد افراد شاغل در حوزه معادن قیرطبیعی استان را هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 800 نفر به دلیل تخریب اخیر معادن بیکار شدهاند.