۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۳
کد خبر: ۱۸۰۹۷
سردار جلالی در همایش پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات؛
سردار جلالی در همایش پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات بیان داشت: اگر حوزه ای راهبرد حیاتی دارد، باید پدافند غیرعامل تا سطح نفوذناپذیر افزایش یابد و آستانه حوزه های فعال در کشور با یکدیگر متفاوت است.
به گزارش پایداری ملی، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در همایش پدافند غیرعامل که صبح امروز در محل وزارت ارتباطات برگزار شد، عنوان کرد : پدافند غیر عامل به دنبال یک مفهوم سه گانه است : تهدید و اثر تهدید و خنثی سازی اثر تهدید. در گام اول باید باید با شناخت زیرساخت ها و سازه های مهم ، تهدید علیه آنها را بشناسیم. موضوع تهدید شناسی و دشمن شناسی بسیار مهم است که این تهدیدات به صورت طبیعی و انسان ساخت است.

وی در ادامه گفت: کنترل تهدیدات طبیعی بسیار راحت صورت میگیرد و در این نوع تهدیدات خصومت و هدف مغرضانه وجود ندارد اما در اهداف انسان ساز، اراده و هدف و خصومت علیه کشور وجود دارد. در تهدیدات انسان ساخت، محور فناوری با توجه به بازه ی زمانی امروز رشد سریع و در خود فرصت و تهدید را مستتر کرده اند.

سردار جلالی گفت: با جیر استفاده از این فناوری برای همگام بودن دنیا، از طرفی تهدید کشورهای مسلط بر این فناوری بسیار مهم است و این فرصت ها و تهدید ها باعث ایجاد سه دیدگاه شده است: فرصت طلبان، انزوا گرایان و محدود کردن فناوری و دیدگاه سوم استفاده از فرصت ها و جلوگیری از تهدیدهاست.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل درباره سرمایه های کشور گفت: سرمایه های کشور در گذشته به صورت فیزیکی و انسانی بوده اند اما امروزه به چهار شکل انسانی، فیزیکی، سایبری و معنوی (در سیاست، پرستیژ قدرت و در تجارت سرمایه های تجاری) شکل گرفته است. سریعترین فرایند تبدیل سرمایه های فیزیکی به سایبریست،

وی در خصوص اثرتهدید گفت: آسیب های تهدیدات باید همواره مد نظر باشد. اثرات اولیه و ثانویه، همیشه اثر اولیه مطرح میشود در حالی که اثر ثانویه مهمتر تلقی میشود. اثرات اولیه همیشه حذف یک زیرساخت یا سازه مطرح است در حالی که اثرات ثانویه عاملی بر تهدید امنیت ملی محسوب میشود.

دکتر جلالی در تعریف پدافند غیرعامل گفت: کارکرد فعالیت های این سازمان در هنگام تهدیدات، باعث خنثی سازی و یا کاهش خطرات تهدید است با این تعریف در حوزه ارتباطات باید وارد شویم و پنج حوزه کاهش آُیب پذیری، افزایش بازدارندگی، تسهیل مدیریت بحران ، استمرار خدمات ضروری و افزایش پایداری ملی است.

سردار جلالی در خصوص امنیت ملی و مخاطره امنیت گفت: کارکردهای مهمی چون آب و امنیت، سرپناه، انرژی و اربتاطات در صورت به  خطر افتادن، باعث تهدید امنیت میشوند به همین علت ما با همکاری مدیریت بحران و نقش آن در همکاری پدافند غیر عامل در شرایط اضطراری و تهدید های امنیتی بسیار قابل توجه است تا ما بتوانیم با ایجاد زیرساخت های حیاتی به ارتقا پایداری ملی دست پیدا کنیم با نبود زیرساخت های حیاتی غیر ممکن است و نقش ارتباطات در این حیطه بسیار مهم است؛ زیرا کارکرد ارتباطات روز به روز در حال افزایش است.

وی در خصوص اهمیت زیرساخت ها افزود: اگر حوزه ای راهبردی حیاتی دارد، باید پدافند تا سطح نفوذناپذیر افزایش یابد و آستانه حوزه های فعال در کشور با یکدیگر متفاوت است. بعضی کارکردها در شیبی در حال حرکت هستند که روز به روز با افزایش اهمیت را به دنبال دارند، بنابراین پدافند موظف به بازبینی فعالیت دستگاه های دولتی و خصوصی است.

سردار جلالی در خصوص بازنگری سالانه اهمیت حوزه ها گفت: در همه ی حوزه ها خصوصا ارتباطات نیاز به بازنگری سالانه وجود دارد. سامانه های همراه و ثابت نسبت به کارکرد های ملی ممکن است سالانه متفاوت باشد. مهمترین تغییر استراتژی دشمن در حال شکل گیری در زمینه ی تاکتیک و استراتژی است.

وی درباره ایران و نگرش جهان در مورد ایران گفت: ایران از دید امریکا یک کشور دموکراتیک و دارای دولتی واقعی است و با انتخابات و رای واقعی مردم شکل میگیرد؛ رهبری یک فرد دیکتاتور نیست و تلاش او برای استفاده افراد با دیدگاه های مخالف ، برای رسیدن به اهداف است به همین دلیل حرکت امریکا در محور نفوذ به افکار عمومی و کنترل مردم و ایجاد فشار است.

سردار جلالی در ادامه گفت: اهمیت فضای سایبری با تاکید براین نفوذ بوده است، این درحال ایست که جان کری، وزیر امور خارجه امریکا تاکید بسیاری بر آزادی شبکه های مجازی در کشورها خصوصا در کشور ایران دارد که این برای مسئولین بسیار قابل تامل است؛ زیرا شبکه های مجازی بهترین بستر برای نفوذ و کنترل افکار عمومی است.

وی ادامه داد: فضای سایبری چند بعدی است و در گرایش سایبری و نظامی درحال شکل گیری فضای چدید است. توسعه فرماندهی و نظامی و تهدید و تئوریزه کردن جنگ به عنوان اقدام بشردوستانه است اما مهمترین فعالیت آنها در حوزه سیاسی،فرهنگی،اقتصادی و اجتماعی برای کنترل مردم بر فعالیت های سیاسی است و ما در استراترژی برخورد با فناوری عقب هستیم. باید تصور آینده نگری و مولفه های اصلی سایبری داشته باشیم و در بین مسئولین کشوری، تعریف واحد و جامعی از سایبری صورت میگیرد.

وی در پایان سخنان خود گفت: با ایجاد یک درک واحد در مسئولین،به  یک نقشه واحد توسط کمیسیون مجلس در شناخت تهدید ها و اثرات آن برسیم. این نقشه ی راه میتواند کمکی باشد برای افزایش هم افزایی باشد.





گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر