۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴
کد خبر: ۱۷۹۹۳
سردار جلالی در چهارمین همایش ملی پدافند غیرعامل؛
رئيس سازمان پدافند غيرعامل با اشاره به تداوم تهديدات در دوره پسابرجام،گفت: یکی از مولفه های قدرت ملی، قدرت نرم است که کانون آن رهبری است که به عنوان مدیر استراتژی و پایان دهنده مشکلات محسوب میگردد.
به گزارش پایداری ملی، در سومين روز از هفته پدافند غيرعامل، چهارمين همايش ملي پدافند غيرعامل در سالن همايش هاي صدا و سيما با حضور سردار جلالي و چند تن از مقامات کشوري و لشگري و مسئولان پدافند غيرعامل در استان ها برگزار شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: تهدیدات در حال تغییر است و این تغییرات باعث تغییر اولویت های دفاعی میشود. تهدیدات این روزهای کشور ما، تهدیدات انسان ساخت است و عنصر مهم در این حوزه فناوری و دانش است که با تحولی که در خود مستتر دارند، میتوانند مولد تهدیدها و فرصت های بسیار باشند. پایش دانش در این برهه رویکرد اساسی است.

جلالی درباره پسا برجام گفت: تهدیدها پس از برجام تغییر کرده است و چون برجام در بستر قانونی صورت گرفته در حوزه اجرا به سر میبرد و اجرای آن نیاز به کنترل مشروط دارد. ممکن است بعد از برجام تهدیدات تغییراتی ایجاد شود؛ اما نباید به فراموشی بسپاریم که در تهدید یک ریشه تهدید را داریم و یک بهانه تحریم.ریشه های مخالفت اصلی آنها درگیری اسلام ناب با اسکتبار امریکاست و این تضاد تا شرایطی که مورد پذیرش ما قرار نگیرد، از بین نخواهد رفت و با موضوع برجام تغییر نخواهد کرد.

وی در ادامه گفت: حوزه هسته ای یک بهانه است و با حل این موضوع، ممکن است تهدیدها در حوزه های دیگر مطرح شود. توافق هسته ای کاهش تهدیدات نظامی را در بعضی از حوزه ها ممکن است کاهش یا افزایش دهد.برجام ممکن است ژئوپلیتک کشور را افزایش میدهد و این میتواند گامی برای کاهش تهدیدها باشد.

جلالی درباره ناامنی کشورهای اطراف ایران گفت: دلایل اصلی این آرامش در کشور، تدبیر و نگاه هوشمندانه رهبری است. رهبری تهدیدات را مدیریت میکنند و با واکنش های دقیق عامل دفع تهدیدات محسوب میشود.بُعد مربوط به تهدیدات جدید استحاله و نفوذ است، رهبری نقش بسیار مهم دارد.

وی در خصوص مولفه های اصلی تهدید گفت: تهدید شامل سه مولفه اصلی است: قدرت و ابزار، اراده سیاسی و نگاه مثبت. ممکن است کشورهای همسایه در محاسبه یکی از این سه مولفه دچار اشتباه شود و این عاملی است ما همواره در معرض تهدید قرار داریم و ما باید آن را مدیریت کنیم.

سردار جلالی در ادامه سخنان خود گفت: در عرصه اقتصادی، خوش بینان و مخالفان به توافق هسته ای، معتقدند که هیچ جهش مثبتی صورت نخواهد گرفت و استراتژی های دشمن، عرصه ی اقتصاد یک حوزه جدید برای تهدیدها تلقی میشود اما رویکری های مقاوم سازی و دفاعی ما میتواند این تهدیدات را تا حدودی بی اثر کند اما این تحریم ها و جنگ اقتصادی همچون گذشته ادامه خواهد داشت.این که امریکا عرصه اقتصاد را به موازات امنیت ملی ایران انتخاب کرده اند، یک استراتژی جدی است. تلاش میکنند با نارضایتی مردم در اقتصاد را اهرم فشار در مسائل سیاسی و هسته ای و دیگر حوزه هاست و با این اقدام مردم را رو در روی رهبری قرار دهند و تصمیم ها و تعلل ها در کشور را در جهت خود استفاده کند.باید با اقتصاد مقاومتی این هجمه های تهدید را کنترل و مدیریت کنیم و نقش رهبری و شناخت این نقش بسیار مهم است.

وی در ادامه افزود: یکی از مولفه های قدرت ملی، قدرت نرم است که کانون آن رهبری است که به عنوان مدیر استراتژی و پایان دهنده مشکلات محسوب میگردد.

سردار جلالی یکی از نقاط ضعف امریکا را نداشتن اطلاعات کافی نسبت ایران دانست و گفت: بزرگترین ضعف امریکا، نداشتن اطلاعات کامل و کافی از ایران است و همین امر باعث گردیده که گزینه های جنگ امروزه به آخرین گزینه درآمده است اما به طور کلی حذف نشده و همین دلیل عاملی است که دشمن سعی در نفوذ بسیاری مناطق سیاسی و فرهنگی و حوزه های مردمی دارد تا به اهداف خود دست پیدا کند.

وی در ادامه افزود: موضوع تهدید نظامی امریکا و اسرائیل باقی خواهد ماند، اما هدف نفوذ در بدنه ی سیاسی و نظامی ایران به مهمترین اهداف دشمنان درآمده است. عدم درک صحیح از قدرت های داخلی و ملی در سطح مدیران، میتواند در رسیدن دشمنان به اهدافشان کمک کند به همین دلیل باید مسئولین در این خصوص با دقت عمل کنند.

سردار جلالی گفت: نفوذ به اذهان عمومی و مدیریت افکار مردمی در تمام حوزه ها ، تاثیرگذاری بر مدیریت شبکه ها است و باید به آن دقت شود که یکی از این قسم فعالیت ها در مدیریت افکار عمومی حوزه سایبری است. تاثیر و استفاده از شبکه های اجتماعی که در گذشته اینترنت پایه بود اما امروز موبایل پایه توسعه یافته کنترل شود و توسعه شبکه موبایلی ابزار سایبری است که بر حوزه های مرتبط به افکار عمومی و ایجاد پروپاگاندا علیه مردم ایجاد کند. همانطور که در سال 88 شاهد چنین دخالتی در انتخابات بودیم.

وی گفت: تدبیر مقام معظم رهبری در پدافند غیرعامل ایجاد آمادگی است و عنوان کرده اند که آمادگی یک اصل است و باید در بُعدهای روحی و اجرایی وجود داشته باشد. آمادگی از منظر گفته های رهبری یک دستور العمل رسمی است و نیازی به ابلاغ کتبی وجود ندارد.

وی در پایان سخنان خود گفت: باید تمام دستگاه های اجرایی ، با برداشت خاص حوزه خود در برنامه ششم به فعالیت جدی کمر همت ببندند و در برابر تهدیدات خود را مقام کنند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر