سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه در این مراسم با اشاره به شرایطی که به دلیل پیچیدگی خاص جغرافیایی و امنیتی منطقه شمالغرب و غرب کشور که تا قبل از اقدامات و عملیاتهای سالهای اخیر نیروی زمینی سپاه بر این منطقه حاکم بوده و بسیاری از مناطق مرزی به ویژه در محدوده شهرهای پیرانشهر، ماکو و اشنویه عملاً جولانگاه گروهکهای تروریستی و قاچاقچیان و سارقین مسلح شده بود، عنوان کرد: اقدامات عملیاتی و کارهای اساسی مهندسی رزمی که توسط نیروی زمینی سپاه در شمالغرب کشور به نتیجه رسید، روزی از نظر برخی از مسئولین و فرماندهان، اقدامی بلند پروازانه و دست نیافتنی تلقی میشد.
وی با اشاره به صعب العبور بودن ارتفاعات و جغرافیای خشن منطقه شمالغرب و غرب که مستلزم اقدامات وسیع آمادهسازی قبل از عملیاتهای نظامی بود، افزود: تنها در بعضی از عملیاتهای بزرگ در دوران دفاع مقدس سابقه داشته است که پیش از عملیات، این حجم از اقدامات آمادهسازی مهندسی، آتشهای پشتیبانی، آمادی و... صورت گیرد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به تزلزل روحی ایجاد شده در بین فرماندهان و بدنه گروهکهای تروریستی، پس از پاکسازی منطقه تأکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که مناطق و ارتفاعات مهم و حساسی که طی سالهای اخیر و به ویژه در سالجاری به تصرف رزمندگان دلیر ما درآمده، به گونهای بود که تا پیش از آن هیچ جاده، پاسگاه و پایگاهی بر روی آنها احداث نشده بود و بلکه جولانگاه و محل حضور و تردد تروریستها بود.
وی خاطرنشان کرد: عملیاتهای رزمی گسترده و اقدامات مهندسی خارقالعادهای که در چند سال اخیر در شمالغرب، غرب و جنوب شرق کشور توسط نیروی زمینی سپاه صورت گرفت به استقرار در مرزهای جمهوری اسلامی ایران ختم شد. این اقدام بزرگ یکی از آرزوهای دیرین مسئولین و دلسوزان نظام بوده که امروز با دلاوری رزمندگان ما به منصه ظهور رسید.
پاکپور ادامه داد: دمای منفی ۴۰ درجه، یکی دیگر از مشکلات استقرار زمستانی در ارتفاعات صعبالعبور و سر به فلک کشیده شمالغرب است که بحمدالله شرایط را به گونهای آماده کردهایم که عزیزان رزمنده بدون هیچ دغدغهای در قلههای این ارتفاعات مستقر شدهاند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: امروز ما با افتخار اعلام میکنیم که در نتیجه مجاهدتها و جانفشانیهای شهدای عزیز و رزمندگان جان برکف اسلام، تمامی مناطق مرزی شمالغرب و غرب کشور که مسئولیت آن با نیروی زمینی سپاه است از لوث وجود تروریستها پاکسازی شده و رزمندگان ما بر روی این ارتفاعات حضور دائمی دارند.
در ادامه این مراسم، سردار عظیمیفر معاون مهندسی رزمی و پدافند غیرعامل نیروی زمینی سپاه نیز ضمن ارائه گزارشی از اهمّ اقدامات مهندسی رزمی صورت گرفته طی سالهای اخیر که در پیروزیهای رزمندگان اسلام و استقرار امنیت پایدار در شمالغرب کشور تعیین کننده و مؤثر بودهاند، تصریح کرد: منطقه بورآلان که پوشیده از سنگهای آذرین است پیش از این فاقد هرگونه جاده برای تردد بود که احداث راههای دسترسی در این منطقه و احداث و ترمیم صدها کیلومتر جاده در دیگر نقاط منطقه که به تعبیر اغلب مسئولین نظام که از نزدیک اقدامات به عمل آمده را مورد بازدید قرار دادهاند، نمونههایی از مدیریت جهادی و موجب آبادانی، امنیت و سهولت زندگی و اشتغال عشایر و مردم منطقه شده است.
عظیمیفر با اشاره به احداث متعدد قلعهها، پاسگاهها، پایگاهها و جادههای مرزی که تماماً با تلاش و اتکا به توان گروهها و یگانهای مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه در منطقه انجام شده است، افزود: پروژه عظیم انتقال برق فشار قوی و فیبر نوری به ارتفاعات صعب العبور مرزی که موجب ارتقاء ضریب امنیت و فراهم شدن زمینههای رفاهی و فنی برای استقرار و زیست رزمندگان به ویژه در شرایط سخت زمستانی در منطقه خواهد شد توسط متخصصین و کارکنان نیروی زمینی سپاه با سرعت در حال اجراست که ان شاء الله تا قبل از فصل زمستان به بهره برداری خواهد رسید.