۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۱۶۵۶۲
طبق گفته علی رجبی رئیس اتحادیه لبنیات افزودنی های مختلف از جمله پالم در محصولات لبنی و بستنی استفاده می شود و اقتصاد پالمی در صنایع لبنی همچنان رونق دارد، ضمن اینکه مسئولان وزارت بهداشت نیز گفته اند که استفاده از روغن پالم تنها 20 درصد کاهش یافته است.
طبق گفته مسئولان اجازه واردات بیش از 30 درصد داده نشد که از واردات حدود یک میلیون و 400 هزار تن انواع روغن، واردات روغن پالم حداکثر 420 هزار تن بود.

گفتنی است بر اساس برخی آمارهای منتشر شده با وجود منع مصرف روغن پالم در صنایع لبنی متاسفانه واردات این روغن به کشور چند برابر شده است. 

آماری از واردات روغن پالم در دست نیست
محمدحسین برخوردار رییس مجمع عالی واردات در خصوص واردات بی رویه روغن پالم، گفت: آمار دقیقی از واردات این روغن به کشور ندارم و معلوم نیست چه میزان روغن پالم به کشور وارد می شود.

استفاده از روغن پالم 20 کاهش یافته است
با تمام این اظهارنظرها اوایل سال جاری رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه استفاده از روغن پالم تنها 20 درصد کاهش یافته است، گفت: اینکه به طور کامل از روغن پالم در صنایع لبنی استفاده نشود، خیر چنین موضوعی واقعیت ندارد اما واردات و استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی حدود 20 درصد کاهش یافته است.

وی همچنین چندی پیش در رابطه با روغن پالم، گفته بود: روغن پالم دیگر چه به صورت مجاز در برخی از فرآورده ها و چه به صورت غیر مجاز در فرآورده های پرچرب، استفاده نمی شود. متاسفانه به دلیل ارزان بودن قیمت جهانی روغن پالم، تا دو سال پیش این روغن بیش از 50 درصد مصرف روغن داخل کشور را تشکیل می داد و تجار برای واردات آن علاقه مندی نشان دادند و این روغن را خریداری می کردند.

دیناروند همچنین از پیشنهاد افزایش تعرفه گمرکی واردات روغن پالم خبر داد و گفت: اگر با افزایش تعرفه گمرکی به گونه ای عمل کردیم تا تجار با مقایسه قیمت ها، واردات روغن پالم را کاهش دهند دیگر نیازی به کنترل مقدار واردات نخواهد بود.

روغن پالم همچنان استفاده می شود
علی رجبی رئیس اتحادیه لبنیات با اشاره به اینکه هم اکنون نیز شاهد افزودنی های مختلف به محصولات لبنی از جمله شیر هستیم، گفت: روغن پالم در بستنی و شیرینی جات همچنان استفاده می شود.

وی ادامه داد: اگر ماست برای مدت طولانی بیرون از یخچال بماند ترش نمی شود یا به جای ترش شدن تلخ می شود که این امر نشان دهنده وجود افزودنی هایی در ماست است. این افزودنی ها دارای ضررهای زیادی هستند که مراجع ذیصلاح باید پاسخگو باشند.  

رئیس اتحادیه لبنیات گفت: چنین موضوعی اکنون به معضل بزرگ تبدیل شده است زیرا بی اعتمادی مشتری را به دنبال داشته است که همین امر کاهش مصرف محصولات لبنی در جامعه به دنبال داشته است و مردم ترجیح می دهند که محصولات لبنی سنتی به جای صنعتی را مصرف کنند.

ارسال پرونده روغن‌ پالم به دادگاه
ذبیح‌زاده معاون دادستان تهران در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده روغن‌های پالم گفت: این پرونده با تکمیل تحقیقات و با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست از دادسرای 19 تهران (دادسرای ويژه جرایم پزشکي و دارویی) به دادگاه ارسال شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر