۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۶
کد خبر: ۱۵۹۰۶
جلسه هم اندیشی درباره مطالعات امکان سنجی انتقال پایتخت با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری برگزار شد.
در این جلسه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، سیدحسین هاشمی استاندار تهران، مسعود سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی، سردار سیدیحیی صفوی مشاور مقام معظم رهبری، مصطفی چمران رییس شورای شهر تهران، امیر خجسته رییس کمیسیون شوراهای مجلس و تعدادی از اساتید دانشگاه تهران حضور داشتند.

در ادامه این جلسه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به عنوان دبیر جلسه گفت: بحث تهران مدت هاست که در دستور کار دولت قرار گرفته است و پس از انقلاب در شورای نظارت بر گسترش تهران مطرح و از سال 68 بحث انتقال پایتخت نیز مطرح بوده است.

وی ادامه داد: در سنوات اخیر تهران در وضعیت نامناسبی قرار گرفته است و بحث حرکت در این شهر دچار مشکلات بنیادی است. قابلیت زندگی از لحاظ زیست محیطی، اقتصادی و حاشیه ای با گرفتاری های جدی مطرح بوده است.

وی ادامه داد: این شهر با نحوه ای که مدیریت می شود موجب شده است که ظرفیت سکونت پذیری آن هم در خود شهر و هم در پیرامون آن افزایش داشته باشد.

وی یادآور شد: فروش تراکم باعث گسترش ظرفیت پذیری آن شده و شهرهای قارچ گونه پیرامون آن روییده است.

آخوندی با بیان اینکه برای انتقال پایتخت دو مطالعه در وزارت راه و شهرسازی آغاز شده است گفت: یکی ساماندهی و ارتقای زندگی در منطقه شهری تهران و دومی امکان سنجی انتقال پایتخت می باشد.

در ادامه این نشست سردار سیدیحیی صفوی مشاور مقام معظم رهبری درخصوص انتقال پایتخت گفت: مشکل تهران مشکل بزرگ دولت هاست و الان هم نداشتن هیچگونه برنامه و سیاستی تهران را به سمت بحران و خطر جدی پیش می برد.

وی ادامه داد: من پیشنهاد می کنم برای تهرانی قابل زیست و رفاه، آسایش و امنیت که بتواند نقش ملی و بین المللی را ایفا کند یک قدرت تصمیم گیری و عزم ملی در صف عالی ترین مقامات کشور لازم است.

صفوی با بیان اینکه من مخالف انتقال پایتخت هستم ادامه داد: برای ساماندهی و تمرکززدایی باید یک عزم ملی در سطح مقامات عالی کشور صورت بگیرد چرا که بحث کلانشهرها، بحث دولت هاست.

وی ادامه داد: دومین نیاز برای انتقال پایتخت داشتن یک طرح جامع راهبردی است. همچنین انتقال پایتخت نیازمند چندهزار میلیارد ریال برای ساماندهی و جاپیدا کردن و همچنین نیازمند زمان کافی است.

صفوی در ادامه گفت: از نظر من انتقال پایتخت نیازمند آموزش و فرهنگ سازی در سطح عموم مردم نه تنها تهران بلکه برای کل کشور است چرا که ما با مشکل آموزشی و فرهنگی رو به رو هستیم.

در ادامه این جلسه سیدمهدی هاشمی نماینده مردم تهران درخصوص انتقال پایتخت گفت: ما باید وضع موجود را در پایتخت حفظ کنیم؛ یعنی وضع بدتر از اینی که هست نشود. 

وی ادامه داد: همچنین بهبود اضطراری را در دستور کار خود قرار دهیم زیرا در ایران 90 درصد از سکونتگاه ها در معرض بلایای طبیعی است که در تهران خیلی بیشتر است.

در ادامه این جلسه تعدادی از اساتید دانشگاه تهران نظرات خود را درباره موضوع انتقال پایتخت مطرح کردند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر