۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴
کد خبر: ۱۴۶۷۲
رئیس سازمان غذا و دارو تشریح کرد؛
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، معیارها و شاخصه های صدور مجوز تولید برای صنایع غذایی کشور را تشریح کرد.

دکتر رسول دیناروند اظهارداشت: در کشور ما صنایع غذایی از چند منظر مورد نظارت قرار می گیرند و ملزم به رعایت چند شاخص مهم هستند.

وی افزود: در گام نخست کارخانه ای می تواند تاییدیه سازمان غذا و دارو را دریافت کند که از نظر GMP و شرایط تولید محصول، اصول ویژه ای را رعایت کرده باشد. این اصول یک سری ضوابط فنی و بهداشتی ابلاغ شده مختص محیط کار است که تولید کننده قاعدتا باید آنها را رعایت کند.

دیناروند ادامه داد: این معیارها که توسط سازمان ملی استاندارد تعریف شده است می تواند اجباری و یا اختیاری باشند.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: البته سازمان غذا و دارو نیز ضوابط ویژه ای برای این منظور تعریف کرده است که بر همین اساس، ابتدا از محصولی که می خواهد وارد بازار مصرف شود، نمونه دریافت می کند و آن را مورد آزمایش قرار می دهد. پس از آن بازرسان سازمان غذا و دارو از محل تولید، بازرسی کرده و در صورت تایید نمونه، پروانه ساخت صادر شده و محصول می تواند وارد بازار شود.

دیناروند افزود: البته نظارت های ما به همین جا ختم نمی شود و محصولی که وارد بازار می شود، همواره در معرض نمونه برداری از سطح عرضه یا به عبارتی دیگر PMS (مراقبت از بازار) بازرسان سازمان غذا و دارو قرار می گیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو، در توضیح طرح «مراقبت از بازار»، گفت: بر اساس این طرح، اگر نمونه ها نمره قبولی گرفتند که مجوز آنها در زمان لازم تمدید خواهد شد ولی در صورت احراز تخلف علاوه بر ابطال پرونده و جلوگیری از تولید، متخلفان به محاکم قضائی نیز ارجاع داده می شوند.

دیناروند تاکید کرد: نظارت در سطح بازار قطعا در حد مقدورات و توان ما خواهد بود و برای کسب رضایت کامل مردم، نیازمند تقویت بیشتر نظارت ها هستیم.

وی در پایان اظهارداشت: اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم با همین امکانات موجود نیز کارهای زیادی را عملیاتی نموده ایم بطوریکه همین چند هفته پیش در یکی از استان های شمالی کشور محموله قابل توجهی گوشت توقیف شد و قطعا محموله  منهدم نیز می شود. ضمن اینکه، متخلفان هم  به دستگاه قضا معرفی و مجازات آنها نیز مشخص شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر