رئيس پليس فتاي ناجا از حمله هکرهاي آمريکايي به وزارت نفت در سال جديد خبر داد و گفت: مرکز فوريتهاي واکنش به حملات سايبري که در پليس فتا فعال است موفق شد حمله هکرها به وزارت نفت را خنثي کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی به نقل از سایبربان، سردار سيد کمال هاديانفر در حاشيه همايش "جرائم سايبري در دنياي به هم پيوسته" در جمع خبرنگاران، حوزه ديپلماسي سايبري را يکي از اجزاي جداييناپذير در پيشگيري و کشف جرم معرفي کرد.
به گفته وي بر اساس آمار در سال 2014، 70 درصد پرونده کشورهاي اروپايي جنبه فراملي داشته و در آسيا اين مقدار به 40 درصد رسيده است. هاديانفر با اشاره به برگزاري نشست "جرائم سايبري در دنياي به هم پيوسته" گفت: اين نشست بهمنظور تقويت و توسعه همکاريها با محوريت اينترپل برگزار شد و نمايندگان پليس در حوزه سايبر از کشورهاي مختلف به همراه مسئولين حوزه امنيت سايبري کشورمان حضور داشتند.
رئيس پليس فتا ناجا عمر اين پليس را بيش از 4 سال دانست و گفت: پليس فتا تاکنون بيش از 37 هزار پرونده را رسيدگي کرده که 90 درصد آنها کشف شده و همچنين 56 درصد پروندهها زير يک ماه به کشف قطعي رسيده است؛ 30 درصد پروندههاي کشف شده جنبه بينالمللي و کلاهبرداري نيجريهاي داشته که باعث شد تا تجار ايراني بيش از 55 ميليارد تومان را از دست بدهند.
رئيس پليس فتا ناجا در خصوص سايتهاي همسريابي، گفت: سايتهاي همسريابي که متولي آن وزارت ورزش و جوانان است در کشور فعاليت ندارند و تاکنون به هيچ سايتي در رابطه با فعاليتهاي همسريابي مجوز داده نشده است و اگر سايتي از اين طريق فعاليت کند قطعاً با آن برخورد میشود. وي ادامه داد: پشت پرده سايتهاي همسريابي اغلب کلاهبرداری و انحرافات اخلاقي براي آقايان و خانمها است که اين کلاهبرداران به يوزرنيم و پسورد افراد دسترسي پيدا ميکنند و حساب بانکي وي را خالي ميکنند؛ بهعنوان مثال فردي را دستگير کرديم که 23 سرور مجازي در دنيا داشت و 70 ميل براي خود درست کرده بود و با ترفند سايت همسريابي بهحساب بانکي 2 هزار نفر دست پيدا کرده بود و 4 هزار اطلاعات از افراد به دست آورده بود که بازداشت شد.
وي به يکي از بزرگترين پروندههاي کشف شده در پليس فتا اشاره کرده و گفت: شخصي که سابقه فني هم داشت به شبکه يکي از بانکهاي کشور نفوذ کرده و از همين طريق به شبکه شتاب کشور نفوذ و 117 ميليون تومان را در مدت يک ماه برداشت کرده بود که دستگير شد. رئيس پليس فتا ناجا به شکايت هنرمندان اشاره کرد و گفت: تعداد زيادي از هنرمندان کشور شاکي بودند که صفحاتي در برخي از شبکههاي اجتماعي به نام آنها ايجاد شده است و پليس فتا نيز آن صفحات را حذف کرد همچنين مردم ميتوانند گزارشها و شکايات خود را به مرکز فوريتهاي پليس فتا گزارش دهند.
وي بابیان اينکه شبکه اجتماعي اينستاگرام در کشور فيلتر نيست گفت: نظام فيلترينگ هوشمند بر شبکه اينستاگرام حاکم است و مصاديق مجرمانه آن توسط شوراي مصاديق مجرمانه حذف ميشود. وي همچنين به سايتهاي آموزش توليد مواد مخدر اشاره کرد و گفت: تمام سايتهايي که در کشور در حوزه مواد مخدر فعاليت ميکردند 656 سايت بود که شناسايي شده و 257 سايت نيز در حوزه آموزش توليد مواد مخدر در آپارتمان و خريد و فروش آن فعال بود که با پيگيريهاي پليس فتا اين سايتها بسته و تعدادي هم دستگير شدند.
هاديانفر در مورد مبارزه با داروهاي قاچاق و غيرمجاز گفت: پليس فتا از سال 2011 عليه داروهاي قاچاق و غيرمجاز در عمليات پانجيا شرکت کرد و در سال 2014 نيز در پانجياي 7 شرکت داشتيم. همچنين جمهوري اسلامي ايران به عنوان سرگروه در عمليات پانجياي 8 انتخاب شد که اين عمليات از هفته گذشته آغاز شده است. وي افزود: در عمليات پانگ آ 7 پليس فتا توانست 600 ميليون تومان داروهاي غيرمجاز را در ايران کشف کند و 102 نفر را در اين زمينه دستگير کند.
هاديانفر از حمله هکرهاي آمريکايي به وزارت نفت در سال جديد خبر داد و گفت: مرکز فوريتهاي واکنش به حملات سايبري که در پليس فتا فعال است موفق شد حمله هکرها به وزارت نفت را خنثي کند. وي در تشريح اين موضوع گفت IP: اين هکرها از کشور آمريکا بود و ما با نامهاي رسمي هم به آنها اعلام کرديم و همچنين دستور قضائي بينالمللي نيز ارسال کرديم و اين موضوع از سوي وزارت امورخارجه درحال پيگيري است. اين هکرها در 4 روز تعطيلي ايران به وزارت نفت حمله کردند و ما توانستيم درگاههاي حملات سايبري را متوقف کنيم و همچنين به هکرها واکنش نشان داديم و درنهايت حملات آنان خنثي شد.