بر اساس یکی از بررسیهای انجام شده بر وضعیت اینترنت در جهان، آمریکا و چین در صدر کشورهای مبداء ترافیک حملات سایبری قرار دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، مؤسسه تحقیقاتی آکامای، وضعیت ترافیک دادهها و اطلاعات جهان در ۳ماهه سوم سال ۲۰۱۴ را بررسی و ترافیک حملات و سرعت اینترنت در کشورهای مختلف را واکاوی کرده است.
طبق این برآوردها، ترافیک حملات اینترنتی در طول سهماهه سوم سال ۲۰۱۴ از ۲۰۱ کشور نشات گرفته که این تعداد در سهماهه دوم سال ۲۰۱۴ حدود ۱۶۱ مورد بوده است.
در این فهرست کشور چین همچنان در مکان اول قرار دارد و مسئول تقریبا نیمی از حملات مشاهده شده بوده است و ترافیک حمله تولید شده توسط این کشور نزدیک به سه برابر ایالات متحده آمریکا است که ترافیک حملات آن نسبت به سهماهه دوم حدود ۲۵ درصد رشد داشته است.
طبق این بررسیها دو کشور چین و ایالات متحده تنها کشورهای این فهرست هستند که بیش از ۱۰ درصد ترافیک حملات سایبری را در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ به خود اختصاص دادهاند و سایر کشورها همگی کمتر از ۱۰ درصد هستند.
در میان سایر کشورهای این فهرست، تنها اندونزی است که شاهد کاهش ترافیک حملات سایبری در این بازه زمانی بوده و از ۱۵ درصد در سه ماهه دوم به 9/1 درصد در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ میلادی رسیده است.
طبق برآوردهای به عمل آمده، تمرکز کلی ترافیک حملات اینترنتی مشاهده شده در دنیا در سهماهه سوم سال ۲۰۱۴ اندکی کاهش یافته و ۱۰ کشور برتر، مسئول بیش از ۸۲ درصد ترافیک حملات سایبری تولید شده بودهاند که این میزان در سهماهه دوم سال ۲۰۱۴ حدود ۸۴ درصد اعلام شده بود.
در فهرست ۱۰ کشور مبدا حملات اینترنتی بعد از چین و آمریکا نام کشورهای تایوان، هند، روسیه، اندونزی، برزیل، کره جنوبی، ترکیه و ونزوئلا مشاهد میشود.
آکامای اعلام کرد که به دلیل کاهش درصد مشارکت اندونزی در تولید ترافیک حملات اینترنتی، تمرکز ترافیک حمله مشاهده شده از منطقه آسیا – اقیانوسیه در سومین سهماهه سال ۲۰۱۴ کاهش داشته و از ۷۰ درصد در سه ماهه گذشته به ۶۴ درصد رسیده است. آمریکای شمالی منطقه بعدی دارای بیشترین تمرکز بوده و از ۱۴ درصد در سه ماهه قبلی به ۱۹ درصد در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ رسیده است. اروپا همچنان شاهد تمرکز حمله ۱۱ درصدی بوده و کمترین حجم حملات متعلق به آمریکای جنوبی و آفریقا بوده که به ترتیب ۵ و یک درصد ثبت شده است.
همچنین توزیع حملات سایبری براساس صنعت نیز نشان میدهد که دو بخش شرکتی و رسانه و سرگرمی افزایشی را در تعداد حملات تجربه کردهاند در حالیکه سایر صنایع، حملات کمتری را تجربه کردهاند. بخش تجاری با کاهش ۱۵ درصدی از ۷۸ حمله به ۶۶ حمله رسیده است و بخش های تک از ۴۲ حمله به ۳۴ حمله رسیده و کاهش ۱۹ درصدی را شاهد بوده است. بیشترین کاهش در بخش عمومی مشاهده شده که با ۲۷ درصد کاهش از ۳۰ حمله به ۲۲ حمله رسیده است.
آکامایی شاهد افزایش تعداد تکرارهای حملات علیه اهداف هر حمله در سه ماهه سوم بوده و احتمال اینکه یک هدف مجدداً مورد یک حمله قرار بگیرد ۲۵درصد اعلام شده است که این نشاندهنده کاهش حملات یکتا از ۱۸۴ حمله در سه ماهه دوم به ۱۷۴ حمله در سه ماهه سوم است و تعداد زیادی از حملات تکراری در منطقه آسیا- اقیانوسیه رخ داده است.