۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۷
کد خبر: ۱۱۷۵۷
رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت:
کرمعلی قندالی: در حال حاضر جامعه عشایری در 8 هزار و 200 نقطه دور دست و مرزی کشور اسکان دارند که از این لحاظ عشایر پدافند غیرعامل در حوزه امنیت ملی به شمار می روند.
کرمعلی قندالی روز دوشنبه در تشریح اهم فعالیت ها و اقدامات خدمات رسانی و توسعه اسکان جمعیت عشایری کشور و برنامه های سالجاری در جمع خبرنگاران، افزود: در دوازدهمین جلسه شورای عالی عشایر که به ریاست معاون اول رئیس جمهوری و وزرای مهربوط برگزار شده بود، مبلغ 500 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای تقویت تشکل های عشایری اختصاص یافت.

وی اظهار داشت: برای تقویت تشکل ها مبلغ 500 میلیارد ریال دیگر از محل اعتبارات خود تشکل ها به این بخش تخصیص یافت.

وی، استقرار و اسکان عشایر داوطلب، کددار کردن کانون های اسکان عشایری بالای 20 خانوار، فعال شدن دستگاه های اجرایی در مناطق عشایری به ویژه در حوزه آموزش و پرورش، فرهنگ، بهداشت، تجهیز منابع آب و خاک را از دیگر مصوبات این شورا عنوان کرد.

به گفته وی، شورای عالی عشایر در سال 59 توسط شورای انقلاب به تصویب رسید و تشکیل آن در سال 65 با چند اصلاحیه تصویب شد.

رئیس سازمان امور عشایری کشور طرح زنجیره تولیدات عشایری را یکی دیگر از مصوبات شورای عالی عشایر برشمرد و گفت: در این طرح پرواربندی دام سبک مدنظر قرار دارد، به طوری که یک درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص می یابد.

وی اضافه کرد: در مرحله نخست، مبلغ 170 میلیارد تومان به بانک کشاورزی اختصاص یافت و امیدواریم مابقی آن نیز بزودی تخصیص یابد. جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی علاوه بر افزایش تولید می تواند باعث درآمدزایی جامعه عشایری کشور شود.

قندالی گفت: جامعه عشایری با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در قالب 214 هزار خانوار حدود 1.8 درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه 25 درصد محصولات پروتئینی کشور توسط عشایر تولید می شود، افزود: براساس آمارهای موجود، حداقل 24 میلیون واحد دامی در کل کشور متعلق به جامعه عشایری کشور است که 28 درصد آن را دام سبک تشکیل می دهد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر جامعه عشایری در 8 هزار و 200 نقطه دور دست و مرزی کشور اسکان دارند که از این لحاظ عشایر پدافند غیرعامل در حوزه امنیت ملی به شمار می روند.

وی درباره آموزش جامعه عشایری گفت: استاندارد جامعه عشایری به گونه ای است که آنها طی 20 سال گذشته با پیشرفت ها و شاخص های کیفی زندگی مواجه بوده اند.

وی افزود: در گذشته 27 درصد جمعیت عشایر باسواد بودند این در حالی است که هم اکنون سطح سواد جمعیت عشایری به 70 درصد رسیده است.

قندالی در زمینه شرایط درمان عشایر نیز اظهار داشت: عشایر از لحاظ درمانی از شرایط مناسبی برخوردار هستند به طوری که با تلاش های دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تمام عشایر دارای دفترچه خدمات درمانی شده اند و می تواننند همانند سایر اقشار جامعه از این خدمات استفاده کنند.

به گفته رئیس سازمان امور عشایری کشور، البته با توجه به سبک زندگی عشایر سطح دسترسی آنان به مراکز درمانی با مشکلاتی همراه است.

وی درباره سطح بهداشت جامعه عشایری کشور نیز گفت: استانداردهای بهداشتی زندگی عشایری مورد تائید ما نیست که می توان با ایجاد اکیپ های بهداشتی سیار بخشی از مشکلات بهداشتی آنها را برطرف کرد.

قندالی ادامه داد: با توجه به خشکسالی های پی در پی، برای حمایت از جامعه عشایری کشور با مساعدت وزارت جهادکشاورزی علوفه مدت دار 6 ماهه به 10 استان کشور اختصاص یافت.

وی افزود: هم اکنون در زمینه تامین نهاده های دامی مشکلی نداریم و امیدواریم تامین علوفه مدت دار جامعه عشایری کشور برای 6 ماهه دوم نیز تمدید شود.

وی درباره اقدامات سازمان دامپزشکی کشور، گفت: طی سالهای اخیر اقدامات خوبی از سوی سازمان دامپزشکی کشور صورت گرفته به طوری که با خدمات این سازمان بیماری های خطرناک کنترل شده، هرچند گاهی اوقات بیماری های دامی به شکل جسته و گریخته دیده می شود.

به گفته وی، همچنین سازمان دامپزشکی کشور برای ارایه خدمات ویژه به جامعه عشایری کشور طی 5 ماه گذشته بخشنامه ای را تهیه و تدوین کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر