وی با تشریح شرح وظایف کارگروه راه و شهرسازی در این رابطه گفت: پدافند غیرعامل با استفاده از روشهای مهندسی به کاهش تاثیر تهدیدات به سازهها و زیر ساختهای کشور کمک بسزایی خواهد نمود.
حسینی گفت: در این راستا ضرورت دارد با استفاده از آییننامهها و مقررات و راهکارهای لازم جهت اجرایی نمودن و عملیاتی ساختن مقررات اتخاذ شود.
وی افزود: در همین راستا نظام فنی و مهندسی کشور در ماده 215 قانون برنامه پنجم توسعه، با اعمال ملاحظات پدافند غیرعامل به طرحهای کشور که دارای اهمیت حیاتی، حساس یا مهم هستند دستگاههای اجرایی را ملزم نموده و همچنین اجرای مبحث 21 مقررات ملی ساختمان با موضوع پدافند غیرعامل را ضروری ساخته است.
حسینی گفت: هدف از اجرای مبحث 21 ،تعیین حداقل ضوابط و مقررات برای طرح های ساختمانی در برابر تهدیدات انسانساز و به منظور کاهش آسیب پذیری و خسارات سازهای و غیر سازهای میباشد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری البرز تصریح کرد: استحکام و ایمن سازی فضاهای حیاتی، مکان یابی امن جهت مواقع اضطراری، از جمله؛استفاده چند منظوره از اماکنی همچون مترو ،مدارس و باشگاه های ورزشی در زمره این مکان ها است.
حسینی اظهار داشت: در طرح های توسعه و کالبدی شهری، بند الف ماده 215 برنامه پنجم توسعه به اهمیت اهداف پیاده سازی شده پدافند غیرعامل اشاره دارد و دبیرخانه ماده 215 نیز روند این برنامه ها را کنترل می کند؛ از این رو از 2 سال پیش، در حوزه ساخت و ساز شهری،با تفاهم نامه ای بین سازمان پدافند غیرعامل کشور با سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور منعقد شده و امید می رود با فرصت بوجود آمده، ساخت و سازهای مشمول مبحث21 در مسیر اجرای قانون قرار گیرد.
وی افزود: سازه های ساختمانی با استفاده از ظرفیت و توان کارشناسی مجموعه می توانند نقش موثری در پدافند غیر عامل این حوزه داشته باشد.
حسینی همچنین تأکید کرد: در طرح جامع و هادی شهرها نیز موضوع پدافند غیر عامل باید مد نظر قرار گیرد.