
به گزارش پایگاه خبری پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، حمید فتاحی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مراسم افتتاحیه رویداد " نقش تنظیم گری ۵G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال" که امروز صبح در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد با اشاره به اینکه خروجی این رویداد موضوع هوش مصنوعی و فناوری آیندهای است که در حال لمس آن هستیم گفت: امروزه چنان نشانههای از این فناوری جدید را در زندگی مردم میبینم و وجود دارد که عملا حس خوبی از آن میگیریم و مردم با موضوع هوش مصنوعی غریبه نیستند.
وی با بیان اینکه فناوری هوش مصنوعی آینده را متحول خواهد کرد، افزود:این فناوری وابستگی ایجاد میکند و آینده بدون استفاده از این فناوری سخت میشود و بنابراین تغییر اساسی و تحول دیجیتال اتفاق بزرگی را رقم میزند و یکی از جاهایی که دچار تغییر میشود، صنعت است.
فتاحی ادامه داد: پدیده هوش مصنوعی مانند دیگر پدیدهها چالشهای خواهد داشت از جمله اینکه تعداد بازیگرانی که در این حوزه در کشور مشاهده میشود زیاد است و از هر صنفی به این حوزه ورود میکنند، در زنجیرههای مختلف هر کسی ساز خود را میزند. یکی از چیزهایی که حتما باید به آن توجه کنیم همراه سازی بازیگران حاکمیتی است تا فضا را برای حضور و ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاران در این حوزه فراهم کنند.
وی با بیان اینکه تعدد بازیگران منجر به اتلاف منابع خواهد شد، تصریح کرد: وزارت ارتباطات در دو بخش در این موضوع اقتصاد دیجیتال و تحول دیجیتال نقش دارد یکی از آن ارتباطات است یعنی باید ببیند که هر فناوری محور توسعه اش محور ارتباطات باشد و نقش دیگر بخش تنظیم گری هوش مصنوعی است که در این راستا کارگروههای ویژه تشکیل دادیم و گزارشهایی گرفتیم، در این مسیر به زیست بوم حوزه فناوری توجه کردیم و یک طراحی اولیه انجام شده است.
فتاحی افزود: جلساتی در سازمان تنظیم مقررات با بخشهای مختلف داریم تا با جمع بندی نقشه راه تنظیم گری هوش مصنوعی داشته باشیم و بر اساس آن پروانه صادر کنیم و یا فرکانس دهیم.
وی در پایان گفت: یک نکته بسیار مهم این است که فناوری جدید را باید با تنظیم گری جدید، نه سنتی، خط کشی کنیم و در این مسیر به تنظیم گری نسل پنجم توجه داشته باشیم که یکی از وظایف سازمان رگولاتوری است، و فقط با تسهیل گری انشالله فضا را برای توسعه این فناوری در کشور فراهم کنیم.