با نگاهی به دوازده ماه گذشته قطعا چیزهای فراوانی را برای پررنگ کردن میتوان پیدا کرد. اکنون دیگر جنگ میان گوشی های هوشمند فقط دو طرف – سامسونگ و اپل – ندارد بلکه برند های بزرگ دیگر نیز وارد میدان شده اند. همچنین در حوزه کنسول های بازی سونی PS4 و Xbox One حرفهای زیادی برای گفتن دارند و در حوزه صفحه نمایش ها تکنولوژی 4k توانسته است انقلابی خارق العاده در وضوح شروع کند.
اما این پایان تکنولوژی نیست. سال 2014 را البته باید سال ساعت های هوشمند نیز دانست همان اندازه که باید سال تحول در فبلت ها و تبلت ها نام گذاری کرد. اما برای دوازده ماه آینده چه چیزی در پیش روی دنیای تکنولوژی و کاربران مشتاق آن وجود دارد؟ در اینجا ما چند نمونه از این تکنولوژی های آینده که انتظار آنها را باید کشید به شما معرفی میکنیم:
1 – ماشین های بخار و پروژه Ara
بعد از حدود دو سال رفت و آمد و مفهوم سازی های ساده و پیچیده پیرامون آن، اکنون به احتمال بسیار زیاد سال 2015 در نهایت سالی خواهد بود که ماشین های بخار عملا وارد گود خواهند شد و بدون شک با توجه به مباحثی که پیرامون آنها مطرح شده است، باید دستگاه های بسیار جالبی باشند.
این ماشی ها قرار است دنیای کنسول های بازی را به شدت متحول سازند و از هم اکنون که در حد Concept مطرح هستند رقبای جدی برای PS4 و Xbox تلقی میشوند. یکی از نقاط قوت این دستگاه ها حجم و گستره وسیع بازی هایی است که بر روی آنها پیدا خواهید کرد.
اما در این میان نباید از یک پروژه بسیار جالب دیگر چشم پوشی کرد. یعنی پروژه Ara از سوی شرکت گوگل. پروژه ای که قرار است گوشی هوشمند شما را دقیقا شبیه به یک PC با قطعات مجزا و قابل تعریف، باز سازی کند و از زمان معرفی آن که بیش از حدود 3 ماه نمیگذرد توجه بسیاری از تحلیلگران حوزه فناوری اطلاعات را به خود جلب کرده است:
2 – نسل آینده Apple TV، HomeKit و Apple Music Streaming
سال 2015 به احتمال بسیار زیاد سال تحول انقلابی در عرصه تلویزیون ها خواهد بود. در حالی که گوگل ایده های بسیار جالبی در این خصوص دارد اما مایکروسافت از یک رویکرد دیگر قصد دارد TV را در سال 2015 باز تعریف کند که این تعریف مجدد در تطابق کامل با Xbox است.
اما در این میان اپل گویا رویکردی کاملا انقلابی را در پیش گرفته است و بالاخره قرار است تا آرزوی استیو جابز در حوزه TV نیز جامه عمل بپوشد. نشانه های بسیاری وجود دارد که سال 2015 بالاخره سالی خواهد بود که همه خواهیم فهمید در ذهن استیو جابز در خصوص TV چه میگذشت.
اما آنچه در این خصوص بسیار حائز اهمیت است پتانسیل ها و ظرفیت های Apple TV است. مانند سایر محصولات این شرکت، Apple TV در تعامل با محصولات دیگر این شرکت نخواهد بود و علیرغم توان AirPlay ظهور HomeKit فرصتی را پیش پای این محصول قرار میدهد که به عنوان ستون خیمه محصولات خانگی اپل باشد.
در این میان تلاش اپل برای ورود قدرتمند به حوزه Music Streaming نشان از آن دارد که رویکرد های این شرکت مهم در حوزه فناوری اطلاعات برای سال 2015 چگونه خواهد بود:
3 – تکنولوژی های پوششی اقتصادی
سال 2014 به گونه ای سال انقلاب تکنولوژی های پوششی نیز بود هرچند این تکنولوژی ها هنوز وارد بازار ایران نشده است و کاربران ایرانی چندان آشنایی با آنها ندارند، اما در سراسر جهان این تکنولوژی ها به سرعت در حال گسترش و ترقی هستند. ورود عینک هوشمند گوگل و ساعت های هوشمند به ویژه از سوی شرکت اپل و مایکروسافت همگی بیان دیگری از تکنولوژی های آینده بوده و هست.
یکی از مهمترین ظرفیت های این تکنولوژی در حوزه سلامت است. شرکت های فعال در حوزه تکنولوژی های سلامت اکنون در حال مذاکره با شرکت های تولید کننده تکنولوژی های پوششی هستند تا این دستگاه ها را به عنوان دستگاه های Multifunctional و از جمله مرتبط با مهمترین دغدغه کاربران یعنی سلامت مطرح کنند.
پیش بینی این است که در سال 2015 تکنولوژی های پوششی با حجم گسترده و بهای اقتصادی به دست کاربران برسد و نه تنها در حوزه فناوری اطلاعات بلکه در حوزه سلامت نیز بخش مهمی از دغدغه های کاربران را پوشش دهد:
4 – ورود ویندوز 10
درست است. ویندوز 10 یکی از آن تکنولوژی هایی است که همه ما باید به شدت منتظر ورود نهایی آن باشیم. مخصوصا اینکه به عنوان پر مخاطب ترین سیستم عامل دنیا، ویندوز نسخه 8 یک شکست بزرگ برای مایکروسافت و یک نا امیدی گسترده در بین کاربران این سیستم عامل پدید آورد.
اکنون مایکروسافت و ویندوز 10 قرار است همه این شکست ها و نا امیدی ها را جبران کرده و علیرغم آن یک سیستم عامل جدید مطابق با خواست کاربران و با یک امکان ویژه را ارائه کند. این امکان ویژه داشتن یک سیستم عامل یکپارچه است که هم بر روی موبایل و تبلت و هم بر روی دسکتاپ به سادگی و به شکل جامع قابل همگام سازی اطلاعات است. مایکروسافت به این ترتیب در ارائه یک سیستم عامل جامع پیشگام خواهد بود.
همچنین با توجه به امکاناتی که اکنون در نسخه preview این ویندوز وجود دارد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته باید گفت با یک ویندوز کاملا متفاوت و با فلسفه ای جدید روبرو هستیم و به همین دلیل نیز مایکروسافت نام آن را ویندوز 10 – و نه 9 – گذاشته است: