۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۲
کد خبر: ۱۱۱۹۰
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با بیان اینکه در تولید واکسن‌های دامی هیچ‌گونه وارداتی نداریم و تمامی واکسن‌های این حوزه در این موسسه تولید می‌شود، گفت: در زمینه طیور نیز ۹۰ درصد تولیدات متعلق به این موسسه است.
حمید کهرام در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی برگزار شد با اشاره به هفته پژوهش و نودمین سالگرد تاسیس این موسسه، اظهار داشت: موسسه رازی یکی از بزرگترین موسسات تحقیقاتی دامپزشکی در کشور است که با هدف تحقیقات و تولید واکسن‌های استانی، دامی و طیور به عنوان قدیمی‌ترین موسسه در این زمینه با 90سال قدمت درحال فعالیت است.

وی افزود: موسسه رازی از گذشته‌های دور تاکنون در جهت تولید واکسن فعالیت‌های زیادی انجام داده به ‌گونه‌ای که 90 درصد واکسن‌های کشور در بخش دامی، طیور و انسانی در این مجموعه تولید می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی بیان کرد: در بخش انسانی واکسن فلج اطفال، دوگانه، سه‌گانه، MMR و بهداشت کودکان در این موسسه به‌طور کامل تولید می‌شود.

کهرام با بیان اینکه سعی شده تکنولوژی مورد استفاده در این موسسه به‌روز باشد و در جهت پیشرفت کشور گام برمی‌دارد، گفت: اخیرا فرآورده‌هایی در هفته پژوهش به بازار وارد شده که از این موارد تولید "تخم‌مرغ‌های SPF" یا عاری از جرم و استریل است.

وی با اشاره به اینکه از 40 سال گذشته این تخم‌مرغ‌ها به طور هفتگی به کشور وارد می‌شود، تصریح کرد: خوشبختانه با فعالیت‌های موسسه رازی، این تکنولوژی بومی شده و آزمایشات و ورود به بخش صنعتی آن در حال اجرا است که با بودجه معاونت علمی ریاست جمهوری تا 2 ماه آینده وارد بازار می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی دومین فرآورده را "کیت بیماری یون" معرفی کرد و گفت: این بیماری خطرناک در چندسال اخیر وارد کشور شده و دامداری‌ها را در خطرجدی قرار می‌دهد که پس از 2 سال شروع به بروز علائم خود می‌کند و تنها راه حل آن تشخیص زودهنگام آن با استفاده از این کیت است که توصیه می‌شود سالانه دوبار در دامداری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی بیان کرد: واکسن دوگانه نیوکاسل آنفولانزا نیز از دیگر محصولاتی است که در این موسسه تولید شده و مصرف بسیار بالایی دارد و تمامی مرغ‌های گوشتی تولید شده در کشور در طول دوره رشد باید دو بار از این واکسن استفاده کنند.

به گزارش تسنیم، کهرام با اشاره به اینکه ایران در خاورمیانه در تولید مرغ گوشتی دارای رتبه نخست است، اظهار داشت: این واکسن در گذشته نیز در کشور تولید می‌شد که به دلیل دز بالا در مقایسه با محصولات خارجی مشکلاتی وجود داشت که با تغییر در فورمولاسیون این مشکل رفع شد.

وی خاطرنشان کرد: عمده واکسن این محصول در کشور در شهر مرند به صورت 0/2 درصد تولید شده و در همین هفته در کشور عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دو نوع واکسن نیز به سازمان دامپزشکی کشور ارسال شده که منتظر جوابیه آن هستیم، افزود: یکی از این موارد واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت است که عمده مصرف آن برای طیور خانگی است و دیگری واکسن "نیوکاسل کلون" که دارای مصرف بالایی در کشور است.

این محصولات تاکنون از خارج از کشور وارد می‌شد که با تلاش پژوهشگران موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، تولیدات بومی شده است، همچنین محصولاتی نیز در دست تحقیق و بررسی است.

واکسن پنجگانه در کشور بومی سازی می‌شود

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با تاکید بر اینکه تولید واکسن پنتاوالان انسانی (پنجگانه) از اهداف مهم این موسسه محسوب‌ می‌شود، گفت: این واکسن از امسال به‌جای واکسن سه‌گانه به کودکان تزریق می‌شود.

وی اظهار داشت: موسسه رازی با تلاش 2 ساله در تولید این واکسن هنوز به نتیجه نرسیده و تاکنون واکسن چهارگانه (سه‌گانه + هپاتیت) تولید شده که امید است بتوانیم در یکسال آینده فرمولاسیون پنجگانه را نیز اجرایی کنیم تا از واردات آن جلوگیری شود.

کهرام خاطرنشان کرد: برای تولید این واکسن ساختمانی با تجهیزات مناسب درحال ساخت است و در صورتی که تولید واکسن پنجگانه بومی شود 10 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی در کشور به همراه دارد.

وی تصریح کرد: موسسه رازی از 40 سال گذشته تاکنون واکسن فلج اطفال را به صورت قطره خوراکی در کشور تولید کرده و با توجه به اینکه از دو ماهگی به بعد در کودکان استفاده می‌شود، از 15 سال گذشته هیچ موردی از این بیماری در کشور مشاهده نشده است.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی افزود: با توجه به برنامه بهداشت جهانی از سال 2018 این واکسن باید به صورت تزریقی مورد استفاده قرار گیرد که موسسه رازی از یکسال گذشته بر روی این موضوع کار می‌کند و مراحل اولیه آن به تولید رسیده و تا پایان امسال به وزارت بهداشت برای انجام آزمایش‌های لازم تحویل داده می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به قیمت بالای این واکسن برای صادرات آن نیز برنامه‌ریزی‌هایی در حال انجام است.

کهرام گفت: در موسسه رازی تحقیقات در دو بخش دامپزشکی و پیگیری بیماری‌ها و نیز در بخش توسعه‌ای در حال انجام است که در بخش اول از سال 88 تاکنون 869 طرح خاتمه یافته اعلام شده و درحال حاضر 87 طرح درحال اجرا است.

وی افزود: در زمینه تولید واکسن و فرآیندهای آن نیز 138 طرح خاتمه یافته و 26 طرح درحال اجرا است که بودجه آن در موسسه تعریف شده است.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر