۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱
کد خبر: ۸۰۰۳
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:‌ دولت برنامه اساسی برای امنیت غذایی و مقابله با سفره‌هایی که با فقر بهداشت و امنیت مواجه‌اند، دارد به همین دلیل جامعه هدف را شناسایی کرده و با یک بودجه مشخص از اردیبهشت‌ماه این خانواده‌ها را مورد تقویت و امنیت غذایی قرار می‌دهد.
 علی ربیعی به مناسبت هفته کارگر در خطبه‌های پیش از نماز جمعه تهران گفت: کشور از طریق کار است که به خلق ثروت و قدرت نائل می‌شود و کار منشأ امنیت و پیش‌گیری از آسیب‌های اجتماعی است و موجب بی‌نیازی در مقابل زورگویان می‌شود.

وی با اشاره به گذشته کشور و سخت‌کوشی‌هایی که در ساختن شهرها و تمدن‌ها داشته است، گفت: امروز پس از دوران استبداد زده‌ای که گذشت و وابستگی ما را به خارج بیشتر کرد فرصت زیادی می‌خواهد تا آثار آن برطرف شود و فرهنگ کار و تلاش نشان می‌دهد باید روی آن بیشتر پافشاری کنیم.

ربیعی گفت: انقلاب مقاومت در برابر سختی‌ها را به ما می‌آموزد و فکر می‌کنیم از نظر اقتصادی باید به جهان نشان دهیم و در این میان نیازمند تحول اقتصادی هستیم ما در امر سیاسی و سایر عرصه‌ها منزلت خود را آنچنان که شایسته است نشان داده‌ایم اما منزلت اقتصادی نیازمند تلاش بیشتری است.

وی گفت: باید از اقتصاد غیرمولد، نفتی و رانتی دور شویم و برای مقابله با زیاده‌خواهی‌هایی که عزت کشور را هدف گرفته تلاش کنیم کار ارزش ملی و دینی ما است و باید آن را در آموزش و پرورش و آموزش عالی بازخوانی کنیم و به فرهنگ اصلی تبدیل کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه با اشاره به نام‌گذاری پیوسته سال‌های گذشته با عنوان‌های اقتصادی گفت: این نام‌گذاری‌ها نشانه آسیب‌شناسی است که باید تبدیل به برنامه شود و دولت با جهت‌گیری و با اجرای برنامه هدفمندی جلوی پاشیده شدن پول را گرفته و نشان داده که به این سیاست‌ها پایبند است.

ربیعی در استفاده از ظرفیت برنامه هدفمندی برای ایجاد شغل و کاهش شدت انرژی اشاره کرد و گفت: گفتمان رهبری از توسعه نشان‌دهنده عدالت اجتماعی است و دولت با جهت‌گیری در برنامه‌هایش و با اجرای برنامه هدفمندی آن را نشان داد. برای عدالت اجتماعی در تعاونی‌های کار به تجدید نظر و آسیب‌شناسی پرداختیم و لایحه‌ای را به مجلس دادیم که به تعداد آنها افزوده شد از سوی دیگر صندوق حمایت از تعاونی‌های دانش‌بنیان را ایجاد کردیم و 80 درصد سرمایه‌گذاری‌ها را پوشش می‌دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه گفت:‌ در حوزه رفاه دولت برنامه اساسی امنیت غذایی و مقابله با فقر بهداشت و امنیت دارد به همین دلیل برنامه‌ریزی کرده با بودجه هدفمندی جامعه هدف را شناسایی کرده و از اردیبهشت‌ماه این جامعه شناسایی شده را مورد تقویت و امنیت غذایی قرار می‌دهد.

وی افزود: تولید نیروی انسانی با کیفیت و افزایش مهارت‌ها از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و برنامه‌ای تحت عنوان آماده‌سازی فارغ‌التحصیلان برای کار دنبال می‌شود و این در حالی است که باید تولید ملی را حمایت کنیم.

ربیعی ادامه داد: در زمانی نه چندان دور جوراب و کفش ایرانی به پا می‌کردیم و اکنون نباید به سمتی برویم که کالاهای کوچک هم وارداتی باشد. دولت برنامه‌های خود را برای حمایت از تولید داخل شروع کرده ولی نیاز به تغییر فرهنگ دارد و به همین دلیل شعار مصرف کالای ایرانی را باید آغاز و بر آن پافشاری کنیم حتی اگر هزینه‌ بالایی داشته باشد.

سخنران پیش از خطبه نماز جمعه تهران گفت:‌ در مورد مدیریت مصرف نیز باید برنامه‌ریزی کنیم ما کشور در حال توسعه هستیم و حق نداریم منابع ناشی از ارز را خرج مصرف‌گرایی کنیم و باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم و جامعه کارگری باید آغازگر حمایت از تولید داخل شود.

وی با اشاره به فرهنگ کار بر تغییر نگرش‌ها تأکید کرد و گفت: امروزه باید سخت کار کنیم و به سمتی برویم که یک شغل را در هر خانواده‌ ایرانی افزایش دهیم و دولت توان خود را برای افزایش کیفیت روانی و شغلی کارگران به کار خواهد بست به طوری که امسال 8 هزار و 400 میلیارد تومان برای حمایت از بنگاه‌های تولیدی اعتبار در نظر گرفته‌ایم.

ربیعی حمایت از مشاغل موجود را گام اول دانست و گفت:‌ بنگاه‌های آسیب دیده ناشی از تحریم مورد توجه قرار می‌گیرند و بر مشاغل خرد کوچک و روستایی تمرکز می‌شود تا در نیمه امسال با موج قابل توجهی از مشاغل روستایی مواجه شویم و همه روستاییان از بیمه مجانی برخوردار شوند.

وی افزود: سطح سرانه این روستاییان 3 برابر شده و کارگران حاشیه‌نشین و بیکار شده را تحت بیمه رایگان همگانی قرار دادیم که در نظر داریم 6 میلیون نفر را بیمه کنیم اما تاکنون 1.5 میلیون نفر ثبت‌نام کرده‌اند.

ربیعی گفت: زمان تسهیلات پرداختی در قالب تعاونی‌های دانش‌بنیان برای فارغ‌التحصیلان خواهد داشت و تحولی را در برنامه اشتغال معلولان از طریق دادن تسهیلات مناسب به سازمان بهزیستی خواهیم داشت و برای بازنشستگان نیز بیمه‌های تکمیلی در نظر گرفته شده که به آنها کمک کند ما در واقع نیاز داریم کارآفرینی را به یک نهضت تبدیل کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر