راه اول هرچند ساده است اما منجر به از دست دادن بخشی از اطلاعات و همه نرم افزار های موجود بر روی سیستم میشود که عملا هم منجر به خسران اطلاعاتی است و هم عملا منجر به آن میشود که کاربر وقت بسیاری را صرف نصب نرم افزارهای مورد نیاز خود از ابتدا کند.
اما راه دوم هرچند به نظر طولانی تر و سخت تر می آید اما، با داشتن یک ضد بد افزار خوب و مطمئن و در عین حال داشتن یک نرم افزار کاربردی فوق العاده برای ترمیم آسیب های وارد شده به سیستم، شما را از انجام یک اقدام خطر ساز بر حذر میدارد.
در عین حال هرچند کاربران حرفه ای قادر به این هستند که خود اقدام به ترمیمی آسیبهای وارد شده به سیستم از قبل حمله بد افزار کنند، اما برای بسیاری از کاربران وجود این نرم افزار کاربردی یک ضرورت است. مخصوصا اینکه اگر اطلاع نداشته باشید که کدام بخش از سیستم مورد حمله بد افزار واقع شده است.
نرم افزار Automatic System Cleaner دقیقا این نرم افزار است که به شکل Portable عرضه میشود و کاربران را با گزینه های اصلی برای پاکسازی سیستم از اثرات حمله بد افزار مواجه میکند:
حجم نرم افزار بسیار اندک است و مهمترین ویژگی آن اجرا به حالت Portable و بدون نیاز به نصب است. وقتی برای اولین بار اقدام به اجرای نرم افزار میکنید، در تب اول، گزینه های اصلی و ابتدایی را به شما ارائه میکند و در سایر تب ها تنظیمات مربوط به ترمیمی بخش های مختلف سیستم در اختیار کاربر قرار میگرد:
در تب اول، گزینه های ایجاد Restore Point برای ویندوز و همچنین تهیه نسخه پشتیبان از رجیستری ویندوز به شکل پیش فرض انتخاب شده است. تا حد ممکن از تغییر این تنظیمات پرهیز کنید زیرا این امر برای اطمینان از انجام صحیح ترمیم ضروری است.
در تب Security میتوانید اقدام به انتخاب تنظیمات امنیتی و پاکسازی با استفاده از نرم افزارهای شناخته شده CCleaner و Malwarebyte و همچنین Vipre کنید. این ابزارهای برای اطمینان از پاکسازی سیستم بسیار مناسب هستند:
در واقع انتخاب این گزینه ها به معنی این است که این ابزارها بعد از عملیات ترمیم اجرا خواهند شد و البته این به معنی این است که این ابزارها از روی اینترنت دانلود خواهند شد. همچنین در این قسمت میتوانید اقدام به پاکسازی نوار ابزارها و انجام تنظیمات امنیتی مربوط به UAC ویندوز کنید.
تب Performance مربوط به اقدامات لازم در راستای تنظیمات Autorun بر روی سیستم و مدیریت نرم افزارهایی است که نیاز به اجرا به شکل Startup ندارد:
این گزینه ها اگر انتخاب شوند منجر به آن خواهد شد که تنظیمات سیستم در این موارد به حالت پیش فرض و عادی تغییر کند.
همچنین در این تب میتوانید گزینه های مربوط به عملکرد کلی سیستم از جمله به کار بردن ترفندهایی نظیر افزایش فضای کش سیستم و اجرای عملیات Paging را مدیریت کنید.
تب Maintenance بیش از همه در ارتباط با اقدامات لازم برای بهینه سازی و رسیدگی به سیستم است از جمله زمانبندی برای Defrag کردن حافظه سیستم و همچنین بررسی و چک کردن دیسک سخت برای خطایابی آن. همچنین میتوان در این قسمت اقدام به تغییر مجوزهای رجیستری به حالت عادی و پیش فرض کرد:
در نهایت در دو تب آخری یعنی Win Fixes مربوط به ترمیم آسیبهای وارد شده به بخشهای مختلف ویندوز از جمله بروز رسانی ها، شبکه، Windows Installer و پسوند فایلها است:
در نهایت اینکه این ابزار کوچک و کاربردی یکی از نرم افزارهایی است که داشتن آن به همه کاربران پیشنهاد میشود و حجم عظیمی از عملکردها و گزینه هایی که ارائه میدهد، منجر به آن خواهد شد که پس از هر حمله احتمالی از سوی بد افزارها به راحتی بتوانید آسیبهای وارده به سیستم را رفع و رجوع کنید.
تابناک