وی افزود: مفهوم پدافند غیرعامل شامل کلیه اقدامات و پیش بینی هایی است که در دوره صلح، جهت پیشگیری از وارد آمدن هر گونه خسارت جانی و مالی توسط دشمن در دوره جنگ صورت می گیرد.
اروجی اضافه کرد: متاسفانه تلقی بیشتر افراد و حتی مسئولان به گونهای است که پدافند غیرعامل را به عنوان یک مفهوم مرتبط با جنگ و درگیری می شناسند، در حالی که کلیه زیرمجموعه های این مفهوم، ناظر بر وظایف مردم و مسئولان در دوره صلح است.
اروجی گفت: به نظر کارشناسان مسایل استراتژیک کشوری که در دوره صلح به فکر تامین زیرساختها و پیش بینیهای لازم باشد، در دوره جنگ کمترین تلفات و صدمات جانی و مالی را دارد.
وی اظهار کرد: در این زمینه پیشبینیهای قابل توجهی شده که بازسازی و ساماندهی پناهگاه های شهری بازمانده از دوران جنگ تحمیلی از آن جمله است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی با بیان این که 11کار گروه در ستاد این مجموعه شکل گرفته است، گفت: علاوه بر این کارگروه ها دو قرارگاه تحت عنوان قرارگاه سایبری و زیستی نیز برای مقابله با هرگونه ترفندها و تهدیدهای احتمالی دشمنان ایجاد شده است.
معاون هماهنگ کننده سپاه عاشورا نیز در این نشست گفت: اعضای کارگروه مشارکت های مردمی باید سرفصل برنامه ها و اقدامات انجام شده را به دبیرخانه این کارگروه در سپاه استان تحویل دهند.
علی داداشزاده افزود: قبل از ارایه عملکرد دستگاه های مختلف باید شرح وظایف و رئوس طرح های تعریف شده احصاء و از سوی دبیرخانه به کلیه دستگاه ها ارسال شود.
وی با بیان این که در فعالیت های مربوط به پدافند غیرعامل باید قبل از آسیب، راهکارهای مقابله تعریف شود، گفت: اجماع نظر و توافق برای پرهیز از پراکنده کاری در زمینههای مختلف از جمله ایجاد و تجهیز مراکز درمانی، خدماتی و اماکن عمومی در این خصوص لازم و ضروری است.