بانک جهانی اعلام کرد: رشد مصرف آب به دو برابر نرخ افزایش جمعیت در قرن گذشته رسیده است و تنها ۲.۵درصد از آبهای جهان شیرین و بقیه شور است.
به نقل از بانک جهانی ، هفت مطلب که ممکن است شما درباره آب ندانید به شرح زیر است:
1)اگر چه آب 70 درصد از سطح کره زمین را پوشش داده است، اما تنها 1 هزارم از حجم زمین از آب تشکیل شده است.
از نظر حجم،کره زمین حدود 1 تریلیون یا 1000 میلیارد کیلومتر مکعب است و همه حجم آب کره زمین در یک هزارم اندازه کوچکتر در حوزه ای به اندازه 1.4 میلیارد کیلومتر مکعب و به قطر 1.400 کیلومتر در حدود طول کشور ماداگاسکار جا میشود.
2) 97.5 درصد از حجم تمام آب های دنیا، آب شور است و تنها 2.5 درصد از آن را آب شیرین تشکیل میدهد.
از 1.4 میلیارد کیلومتر مکعب آب های زمین ، تنها 35 میلیون یا 2.5 درصد از تمام حجم آبها، آب شیرین است و تنها 0.3 درصد از آبهای شیرین برای استفاده انسانی به راحتی در دسترس قرار دارد و بقیه به صورت یخ زده یا در زیر زمین است. این بدان معناست که از این مقدار حدود 100 هزار کیلومتر مکعب آب شیرین برای استفاده بشر باقی میماند.
3)به نسبت هر فرد تنها به اندازه شش استخر شنای المپیک آب در دسترس وجود دارد.
کل منابع آب شیرین برای انسان در حدود 100 هزار کیلومتر مکعب است،پس به ازای هر نفر از 7 میلیارد نفر سکنه زمین حدود 15 هزار متر مکعب یا 6 استخر شنای سایز المپیک آب وجود دارد.
4)آمریکای لاتین به ازای سرانه هر نفر، 5 برابر آب شیرین بیشتری نسبت به شرق آسیا دارد.
بر پایه اطلاعات سازمان غذا و کشاورزی فائو ،آمریکای لاتین دارای بالاترین حجم سرانه آب شیرین بوده و حدودا 5 برابر آب شیرین بیشتری نسبت به کشورهای جنوب صحرا و شرق آسیا و 20 برابر بیشتر از جنوب آسیا و خاورمیانه دارا است.
5)کمتر از 50 درصد جمعیت روستایی منطقه جنوب صحرای آفریقا به منابع آب بهداشتی دسترسی دارند.
در سال 2000،کمتر از 50 درصد مردم ساکن در در مناطق روستایی جنوب صحرای آفریقا به منابع آب بهداشتی دسترسی داشتند. در مناطق شهری این رقم بیش از 80 درصد بوده است.
*۷۰ درصد آب برای کشاورزی
6) 70 درصد از آب شیرین جاری در دنیا برای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
در سال 2011 جهان حدود3 هزار و900 کیلومتر مکعب آب شیرین مصرف کرد که 70 درصد از این میزان در بخش کشاورزی برای نگهداری دام و آبیاری، 20 درصد برای مقاصد صنعتی و 10 درصد برای مصارف خانگی، مورد استفاده قرار گرفته است.
7) عدم تأمین آب کافی و تاسیسات آب بهداشتی موجب زیان اقتصادی 260 میلیارد دلاری در سال می شود.
مطابق برآورد های بانک جهانی و سازمان بهداشت جهانی در سال 2010،عدم تأمین آب کافی و تاسیسات آب بهداشتی منجر به 260 میلیارد دلار زیان اقتصاد جهانی شده، که میزان زیادی از آن بابت صرفه جویی در زمان و بهبود سلامت صرف شده است.
همچنین بر اساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد استفاده از آب رو به افزایش بوده و به بیش از دو برابر رشد افزایش جمعیت درقرن گذشته رسیده است.