وی با اشاره به این که فکر می کنم برای مردم ما دو نکته حائز اهمیت باشد، افزود: بسیاری از سران کشورهای عضو هم در سخنرانی هایشان و هم در بیانیه پایانی تاکید کردند که به هیچ عنوان در مسئله هسته ای ایران نه تهدید و نه تحریم را قابل قبول نمی دانند و تنها راه برای حل این مسئله مذاکرات سیاسی است.
وی افزود: هم در سخنرانی و هم در بیانیه پایانی بر مسئله سوریه تاکید شد و همه اعضا جنگ و دخالت در سوریه را غیرقانونی خوانده و تنها راه حل برای بحران سوریه را مذاکره سیاسی بین دولت دمشق و معارضان دانستند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: البته مسائل مربوط به اوضاع افغانستان و دیگر مسائل منطقه هم در سخنرانی و در بیانیه پایانی مورد تاکید قرار گرفت.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به دیدارها و ملاقاتهایی که در حاشیه این اجلاس با روسای جمهور سایر کشورها انجام شد، عنوان کرد: در حاشیه این اجلاس ملاقات هایی با سران کشور های قرقیزستان، قزاقستان، چین، روسیه، تاجیکستان و وزیر خارجه هند داشتیم و در جریان این ملاقات ها گفت و گوهایی صورت گرفت.
رئیس جمهور با بیان این که روابط دو جانبه و مسائل مشترک و همکاری پیرامون این مسائل در این دیدارها مورد تاکید قرار گرفت، ادامه داد: البته در زمینه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی همکاری های مناسبی داریم، در زمینه هایی که همکاری های کمتری داریم مذاکراتی را مطرح کردیم.
روحانی خاطر نشان کرد: برخی وزیران هیات ایران نیز در حاشیه این اجلاس با همتایانشان مسائلی را مطرح کردند؛ البته با چین و روسیه هم ملاقاتهای مفصل تر داشتیم و مسائل منطقه ای، بین المللی، هسته ای، مسائل دو جانبه و مسئله سوریه و نیز همکاری های بین دو کشور محور گفتگو و تبادل نظر بود.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که خواستار توضیح بیشتر درباره جزئیات مذاکرات با رئیسان جمهور روسیه و چین شد ، گفت: روابط ما با چین و روسیه روابط گسترده ای است، هم در مسائل اقتصادی و هم در پروژه های موجود مانند پروژه های اقتصادی و فاینانس با این دو کشور مسائل دوجانبه داریم.
روحانی ادامه داد: همچنین مسائل مربوط به منطقه هم با آقای پوتین و هم با رئیس جمهور چین مورد بحث قرار گرفت و نیز موضوعات منطقه ای به خصوص مسئله سوریه و همچنین موضوع هسته ای مورد بحث قرار گرفت، طبیعی است که این مباحث را مفصل تر داشته باشیم چرا که این دو کشور هم عضو سازمان ملل متحد و هم عضو کشورهای 1+5 هستند؛ برخی مباحث بین المللی را با هم مطرح کردیم.
روحانی درباره دیدار با ایرانیان مقیم قرقیزستان عنوان کرد: طبیعی است که دیدار ایرانیان قرقیزستان برای من و همکارانم مهم، باشکوه و تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به این که همه ایرانیانی که در بیشکک فعالیت اقتصادی دارند یا کارمند هستند در این مراسم شرکت کرده بودند، افزود: بیش از چهارصد تا پانصد نفر از خانواده های مختلف در محل سفارت اجتماع کرده بوده و جشن میلادی به مناسبت دهه کرامت و میلاد حضرت ثامن الحجج برپا کردند.
رئیس جمهور درباره مسائل مطرح شده از سوی ایرانیان خاطر نشان کرد: تعدادی از ایرانیان ساکن در بیشکک مسائل خود از جمله مسائل مربوط به صادرات، مسائل مربوط به تجارت، موضوعات مربوط به رفت و آمد را مطرح کردند و نیز درخواست پرواز مستقیم تهران بیشکک را داشتند.
وی تصریح کرد: مشکلات ایرانیان خارج از کشور اعم از ویزا و فعالیت هایی که باید دولت آنجا همکاری کرده یا دولت ایران با آنها همکاری کند در این دیدار مطرح شد.