نخستین دستگاه محصورسازی پلاسمای گداخته هستهای با فناوری کاملا بومی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر رونمایی شد.
نخستین دستگاه محصورسازی پلاسمای گداخته هستهای با عنوان توکامک البرز و با فناوری کاملا بومی صبح امروز با حضور رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این دانشگاه رونمایی شد.
بر اساس این گزارش رضا امراللهی رئیس دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رابطه با توکامک البرز نخستین دستگاه محصورسازی پلاسمای گداخته هستهای، گفت: این دستگاه نخستین دستگاهی است که با فناوری کاملا بومی برای محصورسازی پلاسمای گداخته هستهای در کشور ایجاد شده است.
وی افزود: توکامک البرز با شعاع اصلی 45 صدم متر و شعاع فرعی 15 صدم متر و نسبت منظر 3 با همکاری دانشگاه امیرکبیر و سازمان نوسازی و گسترش صنایع ایران در حال تکمیل است.
رئیس پژوهشکده پرتوفرآیند دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: این دستگاه شامل بانک خازنی به ظرفیت 70 میلی فاراد و ولتاژ شارژ 3 کیلو ولت و جریان 17 کیلو آمپر است که برای تولید میدان چنبرهای حدود 7دهم تسلا از160 دور پیچه مسی استفاده میشود.
به گفته امراللهی تمام فازهای طراحی، شبیهسازی و فاز عملی مربوط به ساخت و تجهیز این دستگاه از سوی دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه امیرکبیر اجرا شده است که در حال حاضر حدود 80 درصد پیشرفت فیزیکی را در این طرح شاهد هستیم.
مدیر اجرایی این پروژه اظهار داشت: امیدواریم در 20 سال آینده بتوانیم از گداخت برق تولید کنیم، زیرا برای تولید برق از گداخت مشکلات صنعتی وجود دارد که باید حل شود.
وی گفت: در فاز بعدی این پروژه به سمت تبدیل انرژی میرویم.
به گفته امراللهی برای اجرای این پروژه دو سال کار عملی صورت گرفته است.