۱۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۴
کد خبر: ۵۱۷۴
شرلی ویلیامز در گاردین نوشت:
‌امروز‌ شرلی ویلیامز در روزنامه «گاردین» نوشت: تصمیم باراک اوباما برای مشورت با کنگره پیش از هر نوع اقدام نظامی به سوریه، فرصت محدودی ‌برای مذاکره و پیدا کردن راهکار سیاسی فراهم کرده است؛ تصمیمی که مورد استقبال رهبران سیاسی دنیا و از جمله حسن روحانی، رئیس جمهور ایران قرار گرفت‌.
ویلیامز نوشت: تصمیم باراک اوباما برای مشورت با کنگره پیش از هر نوع اقدام نظامی به سوریه، فرصت محدودی ‌برای مذاکره و پیدا کردن راهکار سیاسی فراهم کرده است؛ تصمیمی که مورد استقبال رهبران سیاسی دنیا و از جمله حسن روحانی، رئیس جمهور ایران قرار گرفت‌.

وی ادامه می‌دهد: ایران با ۷۵ میلیون ‌جمعیت و داشتن منابع طبیعی نفت و گاز، نقش حیاتی در منطقه دارد. این کشور بیش از هر کشور دیگری، از استفاده از سلاح شیمیایی علیه خود متضرر شده است. در دهه ۸۰، ایران ده‌ها هزار‌ جوان‌‌ خود را به دلیل حملات شیمیایی صدام حسین به این کشور از دست داد؛ حملاتی که هیچ گاه کشورهای غربی آن را محکوم نکردند!

ایران به دفعات گوناگون، استفاده سلاح‌های شیمیایی را محکوم کرده، به گونه‌ای که آخرین مورد آن، استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه بوده است. این کشور از جمله کشورهای فعال در زمینه حمایت از کنوانسیون‌هایی است که علیه استفاده از سلاح شیمیایی در سازمان ملل هستند.

این‌ها همه در حالی است که از سال ۲۰۱۱ انگلستان در این کشور سفارتخانه فعال ندارد. آمریکا نیز ‌از سال‌ها پیش، روابط خود را با ایران قطع کرده و اکنون تنها فرانسه است که در ایران سفیر دارد. زمانی که حسن روحانی در ایران برگزیده شد، پیشنهادهایی داده شد که انگلستان، ‌دیپلماتی را برای شرکت در مراسم تحلیف وی به ایران بفرستد؛ کاری که هیچگاه انجام نشد.

اکنون برای حل مسأله سوریه به صورت دیپلماتیک، انجام دو کار‌ ضروری است؛ نخست این که درگیری به پایان برسد و دوم آن که فکری به حال مردم آواره شود که در بیرون و درون سوریه آواره شده‌اند.

گفتنی است، در این هفته، اجلاس جی بیست در سن‌پترزبورگ روسیه برگزار خواهد شد که آمریکا، انگلیس و فرانسه باید در این اجلاس حمایت مالی و سیاسی خود از اجلاس ژنو ـ که قرار است درباره سوریه برگزار شود ـ اعلام کنند. کنفرانس ژنو فرصتی است که در آن تمایل ایران برای پیدا کردن راهکاری دیپلماتیک برای سوریه ‌آزمایش ‌خواهد شد. اکنون زمانی است که غرب باید برای فراهم کردن راهی برای ایفای نقش حیاتی ایران در منطقه، به انزوای طولانی این کشور ‌پایان دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر