وزیر خارجه روسیه تاکید کرد تلاش غرب برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران در حالیکه دولت جدید این کشور در حال شکلگیری است، اقدامی کاملاً مغایر با منافع بینالمللی است و مسکو اساساً با چنین اقدامی مخالف است.
به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه در پایان مذاکرات خود با "اما بونینو" همتای ایتالیایی خود در رم (که به شکل 2+2 با حضور وزرای خارجه و دفاع دو کشور برگزار شد) اعلام کرد که مقامات مسکو معتقدند تحریمهای جدید غرب علیه ایران که در زمان شکل گیری دولت جدید جمهوری اسلامی در حال طرح ریزی است برخلاف منافع بینالمللی است.
لاوروف گفت: وقتی در زمان آغاز دوره ریاستجمهوری جدید ایران و تشکیل دولت جدید در این کشور تصمیم به تحریم یکجانبه مالی و اقتصادی علیه این کشور گرفته میشود، چنین اقدامی، به عقیده من، دقیقا برخلاف منافع اصولی جامعه بینالمللی و مغایر با منافع مربوط به تامین رژیم عدم گسترش هستهای است. این بازی خطرناکی است و ما امیدواریم که عقل بر تصمیم گیری شرکای غربی ما حاکم باشد.
لاوروف همچنین از اظهارات "حسن روحانی" رئیسجمهوری جدید ایران در مورد همکاری با روسیه استقبال کرده و گفت: ما همسایگان نزدیکی هستیم و دارای طرحهای مشترک بسیاری در زمینه همکاری دوجانبه و در دریای خزر هستیم و باید به توسعه روابط بپردازیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی خارجی روسیه تاکید کرد: من از اعلام آمادگی رئیسجمهوری جدید ایران برای حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هستهای این کشور، نه بر اساس اولتیماتوم، بلکه بر اساس گفتوگو، کاملا حمایت میکنم.
به گفته وی، این مسئله باید در چارچوب مذاکرات گروه 1+5 با ایران رعایت شود تا این تلاشها نتیجه داشته باشد و بتواند باعث برطرف شدن نگرانیهای جامعه جهانی از یک طرف و در مقابل گامی در جهت ملایم شدن و لغو کامل تحریمها و فشارهای بینالمللی گردد.
لاوروف با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی باید از این تمایل مثبت رئیس جمهوری جدید ایران حمایت شود، یادآور شد: مسکو از ابتکار عمل رم در خصوص ایران هم حمایت میکند که بر اساس اظهارات وزیر خارجه ایتالیا، این کشور قصد دارد تماسهای خود با تهران را از سر بگیرد.
وی افزود: ما معتقدیم که چنین برخوردهای سازندهای همواره مورد درخواست و موردپسند است، هرچند مورد رضایت برخی قرار ندارد. بعضی از کشورها دستورکار خود را نه بر روشن شدن مسائل مربوط به برنامه هستهای ایران، بلکه سرنگونی رژیم این کشور قرار دادهاند و ما به خوبی از این مسئله آگاه هستیم.
لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود بار دیگر بر این مسئله تاکید کرد که در مناقشه داخلی در سوریه مسکو از هیچ فرد مشخصی حمایت نمیکند و تنها خواستار آن است که این کشور به سرچشمه جدید تروریسم در منطقه تبدیل نشود.
لاوروف گفت: ما هیچ منافع خاصی در سوریه نداریم تا از فرد خاصی در این کشور و یا بطور کلی در هیچ کشوری حمایت کنیم. منفعت ما در این است که این کشور مهم در جهان عرب به سرچشمه تروریسم در منطقه تبدیل نگردد.
به گفته وی، مقامات مسکو بارها اعلام کردهاند که بشار اسد (رئیس جمهوری سوریه) دوست نزدیک و یا شریک روسیه نیست و در واقع پیش از این وی روابط بسیار دوستانه تری با برخی کشورهای اروپای غربی داشته است. ولی بعدا آنها برخورد خود با وی را تغییر دادند.
وزیر خارجه روسیه یادآور شد که مسکو صرفا خواستار آن است که سوریه همچنان کشوری مستقل، دارای اقوام و مذاهب مختلف باقی بماند تا همه اقوام و معتقدین مذهبی بتوانند مانند گذشته آزادانه و در کمال آرامش در آنجا در کنار هم زندگی کنند.
لاوروف تاکید کرد: دقیقا به همین دلیل است که روسیه جایگزینی برای برگزاری کنفرانس بینالمللی دیگری برای حل و فصل مناقشه داخلی در سوریه نمیبیند.