پایگاه اینترنتی المانیتور گزارش داد: دیپلماتهای شش کشور (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین، آلمان) در روزهای آینده در بروکسل با یکدیگر دیدار خواهند کرد. این دیدار پیش از برگزاری مجدد گفت و گوها با ایران برگزار می شود که قرار است بعد از تحلیف حسن روحانی، رییس جمهور منتخب ایران صورت گیرد.
مدیران سیاسی 1+5 بنا به اعلام یک مقام غربی روز شانزدهم ژوئیه یعنی روز سه شنبه در بروکسل با یکدیگر دیدار می کنند.
این نشست در حالی صورت می گیرد که پایتخت های غربی خاطرنشان کردند امیدوارند تیم هسته یی جدید ایران که در دوره روحانی انتخاب می شود به پیشنهاد اعتمادسازی که آنها در ماه فوریه در آلماتی –قزاقستان – به ایران ارایه دادند پاسخ دهد.
ویلیلم هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس روز چهارشنبه در پارلمان این کشور گفت: ما به دولت جدید ایران چشم داریم داریم پاسخی جامع به پیشنهاد 3+3 برای اقدامات اعتمادساز ارایه دهد و به طور کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند.
هیگ افزود: ما به اقدام مثبت ایران با حسن نیت پاسخ خواهیم داد.
وی ادامه داد: ما آماده ایم روابطمان را بر مبنای گام به گام بهبود بخشیم اما هیچکس نباید در عزم ما برای پیشگیری از اشاعه هسته یی تردید کند.
این گزارش حاکی است: سخنان هیگ نشان می دهد که پایتخت های غربی تصمیم گرفته اند فعلا چرخشی به سوی ارایه پیشنهادی بزرگ تر به ایران وقتی که گفتوگوها را احتمالا در اوایل سپتامبر از سر میگیرد نداشته باشند.
داریل کیمبل، مدیر اجرایی مجمع منترل تسلیحات به المانیتور گفت: 1+5 پاسخ جدی به پیشنهاد جدی شان را خواستارند که هنوز آن را دریافت نکرده اند زیرا ایران در هفته های باقی مانده تا انتخابات این کشور در فضای پاسخگویی به آن قرار نداشت.
کیمبل گفت: همه باید این را متوجه باشند که این پیشنهاد که در بهار در قزاقستان مطرح شد موضع ابتدایی است.
بنا بر این گزارش وزیر امور خارجه قزاقستان که دو دور پیشین مذاکرات با ایران را میزبانی کرد گفت که انتخاب روحانی مقامات غربی را تا حدودی به دورنماهایی از پیشرفت (در مذاکرات) امیدوار ساخته است.
یرلان ادریس اف، وزیر امور خارجه قزاقستان در گفت و گویی با المانیتور از واشنگتن که روز چهارشنبه انجام شد، گفت: ما اظهار نظرات مختلفی درباره این انتخابات می شنویم اما نظر غالب، امیدواری است.
وی افزود: (مردم ایران) در داخل برای تغییرات و برای تحول رای دادند.
وزیر امور خارجه قزاقستان با ذکر اینکه «روحانی در سخنانش به وضوح گفته است که تعامل بیشتر با باقی جهان را خواستار است» ادامه داد: پتانسیل برای گفت و گوهای هسته یی وجود دارد . این وضعیتی امیدوارکننده است.
ادریس اف گفت که در نشست هایش در روزهای اخیر مقامات آمریکایی از جمله وندی شرمن، مذاکره کننده آمریکا در گروه 1+5 ، مقامات آمریکایی از احساساتی امیدوارکننده صحبت کرده اند.
وی ادامه داد: اکنون این مهم است که این دوره امید به چیزهایی عملی منجر شود.
ادریس اف گفت: عاقلانه است که همه طرف ها از این فرصت استفاده کنند.