پایگاه تخصصی پالیسی میک طی گزارشی انتقادی از تحریمهای آمریکا علیه ایران نوشت: نتایج نظرسنجی مؤسسه گالوپ که هفته گذشته منتشر شده نشان می دهد مردم ایران با شرایط اقتصادی نامناسبی مواجهاند.
بر اساس این نظرسنجی ۵۰ درصد ایرانیها میگویند برای تأمین نیاز خوراک و مسکن خود و خانوادهشان در ۱۲ ماه گذشته با مشکل مواجه بودهاند و حتی این وضعیت را موجب به وجود آمدن احساسات منفی دائمی در خود میدانند بهطوری که ۵۸ درصد به نگرانی دائمی، ۵۴ درصد به اندوه دائمی و ۵۴ درصد به خشم دائمی اشاره میکنند.
این گزارش افزود: شکی نیست که این وضعیت نتیجه تحریمهایی است که از سوی آمریکا و دیگر کشورها علیه این کشور وضع شده است. بنابراین نزدیک به نیمی از مردم ایران (۴۶ درصد) عمدتاً آمریکا را مسئول مشکلات اقتصادی و روحیای میدانند که مردم ایران با آن مواجهاند.
روشن است که تحریمها در تحمیل مشکلات بر مردم موفق بودهاند اما هنوز نتوانستهاند به هدف اصلی خود یعنی توقف فعالیتهای هستهای ایران دست یابند. تحریمها بهجای اینکه ایرانیها را مجبور به عقبنشینی از فعالیتهای هستهای خود کنند، موجب افزایش احساسات ضدآمریکایی شدهاند که پیش از این نیز بین مردم ایران و سایر ملتهای منطقه وجود داشت و این موضوع موجب افزایش تهدید امنیتی برای آمریکا و متحدانش میشود.
همچنان بیش از ۶۸ درصد مردم ایران مخالف متوقف کردن فعالیتهای هسته ای کشورشان هستند.
این پایگاه آمریکایی در ادامه نوشت: رهبران آمریکا با اشاره به نتایج انتخابات اخیر ایران و انتخاب فردی معتدل بهعنوان رئیس جمهور، از آن بهعنوان نشانهای حاکی از آمادگی مردم ایران جهت فاصله گرفتن از رادیکالیسم یاد میکنند. روحانی ابراز امیدواری کرده است که «در مسیر اعتدال و عدالت حرکت کند، نه در مسیر افراط».
در حالی که رئیس جمهور منتخب تمایل خود را برای ایجاد پویایی مدنی بیشتر با آمریکا نشان داده، خاطرنشان ساخته است که روابط فعلی دو کشور از «یک زخم قدیمی که نیاز به التیام دارد» رنج میبرد. وی همچنین قصدی برای متوقف کردن فعالیتهای هستهای ایران که از حمایت ۶۸ درصد مردم ایران برخوردار است، ندارد.
بر اساس این گزارش آمریکا نمیتواند بهطور مسئولانهای تحریمهای فعلی را با امید به اینکه دولت ایران سرانجام تسلیم خواهد شد، ادامه دهد. هرچه تحریمها طولانیتر شوند و نتایج منفی بیشتری از آنها متوجه مردم ایران شود، ایران بیشتر انگیزه پیدا خواهد کرد و ایرانیها بهسمت ساخت سلاح هستهای و مقابله با آمریکا خواهند رفت.
احساس غالبی که بین مردم ایران وجود دارد این است که آمریکا یک دولت فاسد است و مردم ایران برای برونرفت از وضعیت موجود باید با آن مقابله کنند. حسین، یکی از تجار بازار تهران معتقد است که ایران «نباید تسلیم آمریکا شود».
هرچند مشخص نیست که رئیس جمهوری جدید ایران تا چه اندازه حقیقتاً به پیگیری جدی مسیر ایجاد روابط دوجانبه سودمند با آمریکا تمایل دارد، اما اگر آمریکا به نقش خود در ترمیم رابطه با ایران عمل نکند، مسیری اشتباه را طی کرده است. از سوی دیگر مردم ایران از وضعیت بد اقتصادی رنج میبرند و سیاستی که این وضعیت را تشدید کند، مورد حمایت قرار نخواهد گرفت.