به نقل از هاآرتص، یکی از مشخصترین نتایج انتخابات ایران که منجر به برگزیده شدن یک فرد نسبتا میانهرو به عنوان رئیسجمهور آینده ایران شد، این بود که هرگونه تصمیم اسرائیل مبنی بر اقدام نظامی علیه ایران را حداقل تا سال آینده به عقب خواهد انداخت.
بنابراین گزارش، از زمان سفر باراک اوباما به اسرائیل در ماه مارس، این رژیم ادبیات خود را در خصوص ایران نرمتر کرده است چرا که در این دیدار توافقی با رئیسجمهور آمریکا صورت گرفته بود مبنی بر اینکه تا انتخابات ایران صبر پیشه کنند.
اما در شرایط فعلی و با انتخاب تعجببرانگیز حسن روحانی در روز جمعه گذشته، غرب دستکم به چند ماه زمان نیاز دارد تا به ارزیابی معنی این تغییر بپردازد. تا آن زمان، اسرائیل در کسب حمایت بینالمللی برای حمله به ایران دچار دردسر خواهد بود. در شرایطی که دوستان نخستوزیر اسرائیل امسال را آخرین فرجه برای تصمیمگیری در خصوص اقدام نظامی علیه ایران میدانند، بهنظر میرسد نتانیاهو باز هم یکسال دیگر باید صبر کند.
به نوشته هاآرتص، یکسال پیش و تحت فشار شدید اسرائیل و متحدین آمریکائیش، باراک اوباما اعلام کرد که آمریکا قصد دارد از هستهای شدن ایران جلوگیری کند و تصمیم به مهار یک ایران هستهای ندارد. اما در خصوص اینکه او بخواهد در عمل نیز گفته خود را جامه عمل بپوشاند تردید وجود دارد.
باراک اوباما تلاش کرده است تا از درگیریهای نظامی آمریکا در آن سوی مرزهای این کشور بکاهد و بهنظر میرسد برای آغاز یک ماجراجویی نظامی دیگر بیمیل باشد. این امر از نحوه برخورد وی با بحران سوریه نیز روشن است که حتی نسبت به تجهیز شورشیان سوریه نیز بیمیل بود.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص با طرح این ادعا که اوباما تحریمهای بیسابقهای را علیه ایران اعمال کرده و همین تحریمها نیز در پیروزی روحانی در انتخابات به وی کمک کرده است، اذعان کرده است که اوباما اشتیاقی به اقدام نظامی علیه ایران توسط آمریکا یا اسرائیل نشان نمیدهد. همانطور که بیانیه یکشنبه کاخ سفید هم نشان میداد، اکنون اوباما در نظر دارد به روحانی که بین سالهای 2003 تا 2005 غنیسازی اورانیوم را تعلیق کرده بود، فرصتی برای دستیابی به یک راهحل صلحآمیز بدهد. به این ترتیب، وی از اسرائیل میخواهد که به او فرصت دهد.
این گزارش همچنین ادعا کرده است که آقای روحانی در بیانیههای خود که پس از پیروزی صادر شدهاند، گوشهای غربی را هدف قرار داده است و پیام او این است که برای مذاکره، مسائلی از جمله مساله هستهای وجود دارد.
نتانیاهو نگران است در حالی که غرب در مذاکره با ایران در دوران روحانی امتیازات ناکافی کسب کرده باشد، در جبهه نبرد با ایران تنها بماند.
گفتنی است، ایران بارها هشدار داده است که هرگونه اقدام اشتباه رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به تاسیسات هستهای ایران را با پاسخی سخت مواجه خواهد کرد.
اسرائیل طی سالهای اخیر مستمرا از اقدام نظامی علیه ایران دم زده است اما موازنه قوا در منطقه به شکلی بوده است که توان اجرای تهدیدات خود را نداشته است.