۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۱
کد خبر: ۲۹۹۸
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت نیرو
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت نیرو اعلام کرد: با گذشت پنج سال از انعقاد تفاهم نامه این وزارتخانه با سازمان مدیریت بحران شهر تهران به منظور اجرای طرح کاهش خطرپذیری سیل در پایتخت، هنوز این توافقنامه اجرایی نشده است.
جعفرزاده در کنفرانس ملی مدیریت سیلاب با اشاره به وجود 66 هزار کیلومتر رودخانه اصلی در کشور اظهار کرد: در حوزه مدیریت سیلاب باید به فاز قبل از حادثه توجه ویژه‌ای شود.

وی با بیان اینکه حوادث طبیعی، جزئی از طبیعت هستند و همیشه بلا محسوب نمی‌شوند افزود: همزیستی با حوادث طبیعی بهتر از مقابله با آنهاست.

وی با اشاره به اولویت اقدامات قبل از وقوع حادثه سیل، گفت: مقابله با حادثه به مراتب سخت تر و پرهزینه تر از پیشگیری از آن است.

وی بر ضرورت بکارگیری مدیریت واحد در مهار سیلاب تاکید کرد و گفت: در این زمینه باید ضمن حفاظت از حوزه آبریز رودخانه‌ها و مقابله با تغییرات غیر اصولی و غیر طبیعی در این نواحی، نسبت به تعیین حریم و بستر کلیه رودخانه‌ها و مسیرها و جلوگیری از تخریب ساخت و ساز در این حریم اقدام کرد.

جعفرزاده با بیان اینکه کشور ایران استعداد وقوع حوادث طبیعی گوناگونی را دارد اظهار کرد: با این حال همدلی و وحدت و هماهنگی در مهار بحران‌ها هنوز وجود ندارد کما اینکه با وجود توافق وزارت نیرو و سازمان مدیریت بحران شهر تهران در سال 86 به منظور اجرای طرح جامع کاهش خطرپذیری سیل، تا کنون هیچ اقدامی برای اجرای این توافقنامه انجام نشده است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد:‌هم اکنون بیشترین حجم شکایات و اصطکاک سازمانی میان شهرداری و وزارت نیرو بر سر بستر و حریم رودخانه‌ها وجود دارد.

جعفرزاده ضمن ابراز نگرانی نسبت به ساخت بوستان در حریم برخی از رودخانه‌ها، اظهار کرد: حادثه سیل مترو در سال گذشته بضاعت شهرداری و سایر دستگاه‌ها را نسبت به مهار این قبیل حوادث طبیعی نشان داد و اگر همکاری همه دستگاه‌های مختلف وجود نداشت، شاید اتفاقات به مراتب بدتری در جریان سیل مترو رخ می‌داد.

وی در عین حال از فقدان مدیریتی واحد در حادثه سیل مترو انتقاد کرد و گفت: همه دستگاه‌های مختلف پای کار آمدند اما جزیره‌ای به حل مساله ورود کردند و مدیریت واحد سازمان مدیریت بحران را نمی‌پذیرفتند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر