۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۶
کد خبر: ۲۶۱۲
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در پیام نوروزی خود، سال ۱۳۹۲ را با عنوان سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» نام گذاری و برای سال جدید چشم اندازی امیدوارانه و همراه با حضور جهادی مردم و مسئولان در عرصه های سیاسی و اقتصادی ترسیم کردند.

اگرچه رهبر معظم و مدبر انقلاب طی سال های گذشته با دوراندیشی خاص خود در نام گذاری سال ها، به مقوله اقتصاد توجه ویژه داشتند و عناوینی چون؛ «حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف»، «همت مضاعف و کار مضاعف»، «جهاد اقتصادی» و «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» را به عنوان قطب نمای مسیر ملت تعیین کردند، اما امسال در کنار موضوع اقتصاد به مقوله سیاست هم توجه کرده و حماسه سیاسی و اقتصادی را توأمان مطرح کرده اند، چرا که در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران، مشارکت سیاسی مردم در تعیین سرنوشت خود برگرفته از آموزه های دینی و سیاسی است و بر پایه همین امر، دخالت مردم در تصمیم گیری های سیاسی و نظارت بر آنها با توجه به اصل یکم قانون اساسی جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته شده است، لذا فهم صحیح از فرهنگ دینی و سیاسی می تواند حضور و مشارکت سیاسی عموم مردم را به دنبال داشته باشد و این حضور منحصر به مقطع زمانی خاصی نیز نیست. اگرچه عرصه های بروز و ظهور آن در برهه هایی چون انتخابات، راه پیمایی ها و موقعیت های خاص سیاسی است، اما حضور آگاهانه در عرصه سیاسی، همراهی ملت و دولت و حفظ اتحاد و انسجام در موقعیت های گوناگون از لوازم مشارکت سیاسی است.از سوی دیگر، توجه به مقوله اقتصادی آن هم در اوضاعی که ملت و کشور عزیزمان با شدیدترین تحریم های دشمنان مواجه هستند، موضوع بسیار مهمی است، چرا که هدف آمریکا و همدستانش از اعمال تحریم های بیشتر بر ملت ایران، شکستن مقاومت و ایستادگی مردم برای محقق ساختن اهداف و آرمان های انقلاب و جدا کردن خط مردم از نظام جمهوری اسلامی است؛ چیزی که به کرات و به صراحت از سوی سردمداران غربی در توجیه تشدید تحریم ها علیه ملت ایران اعلام شده است. بدون تردید دشمنان این گونه طراحی کرده اند که به گمان خود نتیجه تحریم ها را همزمان با رویداد بزرگ سیاسی سال ۹۲ یعنی انتخابات یازدهم ریاست جمهوری مشاهده کنند، اما ملت بزرگ ایران همچون۳۴ سال گذشته دشمن را در رسیدن به اهداف خود ناکام خواهد گذاشت. حماسه سیاسی و اقتصادی مدنظر امام خامنه ای(مدظله العالی) هم مرحله ای مهم و نقطه عطفی است که می تواند کشور و ملت ایران را در مقابل دسیسه ها و توطئه های آینده بدخواهان، بیمه کرده و از آسیب های احتمالی دشمنان در امان نگه دارد.

 

اما رسانه ها در تحقق چنین حماسه هایی چه کارکردهایی دارند؟

 

در عصر کنونی رسانه ها بر سراسر جهان احاطه پیدا کرده اند و نقش شگفت انگیز آنها در تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. امروز رسانه ها از توان بسیار بالایی برای جهت دهی و قالب سازی اندیشه ها و تصورات انسان ها برخوردارند.از این رو رسانه ها در راستای هماهنگی و همسویی با نظام سیاسی، با هدایت افکار عمومی در جهت اهداف کلان نظام و با توجه به فرهنگ عمومی جامعه می توانند سبب انگیزش، تحرک و بسیج توده مردم شوند. بسترسازی برای حضور در عرصه های مورد نیاز و ایستادگی و مقاومت در موقعیت های خاص و دشوار از کارویژه های مهم رسانه ها است. رسانه ها باید ضمن فرهنگ سازی و تبیین حساسیت های زمانی خاص برای مردم، نشان دهند که حضور حماسی در حقیقت تابع شرایط است و خلق یک حماسه باید در بستری مبتنی بر باورهای دینی و انقلابی و به دور از هرگونه حرکت احساسی انجام گیرد و در یک جمله باید گفت که بسترسازی برای خلق حماسه های بزرگ در گام اول نیازمند ایجاد باور و اراده است که رسانه ها به ویژه رسانه ملی می توانند در تحقق این مهم نقش بسزایی ایفا کنند.

 

بصیرت
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر