پس از این دیدار وی در محل وزارت خارجه، پاسخگوی سوال چند خبرنگار بود.
خبرنگار روزنامه جمهوری از مهمانپرست درباره سفرش به میسنک و تصمیمات مهم گرفته شده، پرسید که وی پاسخ داد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس از روابط خوبی برخوردار هستند و دیدگاههای مشترک زیادی در مسائل بین المللی دارند و هر دو کشور مستقل هستند و از استقلال خود دفاع می کنند به همین دلیل هم با فشارهای غیر منصفانه کشورهای غربی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت های فراوانی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد، گفت: برای اینکه از این ظرفیت ها استفاده کنیم باید اطلاع رسانی بین مردم دو کشور را افزایش دهیم.
سخنگوی وزارت خارجه به توافقات انجام گرفته برای سفر هیات های رسانه ای به دو کشور و همچنین تبادل اخبار اشاره کرد و گفت: صدور روادید باید آسان تر شود و آژانس های توریستی نیز بین دو کشور فعال شوند.
مهمانپرست یادآور شد: همچنین همکاری بین دانشگاههای ایران و بلاروس را در دستور کار داریم و فکر می کنیم تورهای دانشجویی می توانند بین ایران و بلاروس راه اندازی شود و حتی در صورت ادامه همکاری می توانند پروژه های مشترک برای تدریس نیز اجرایی کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری از کشور بلاروس مبنی بر اینکه با توجه به اینکه بسیاری از پروژه های اقتصادی بین دو کشور به دلایل متفاوت متوقف شده است، رابطه اقتصادی دو کشور ایران و بلاروس را چطور ارزیابی می کنید، گفت: وضعیت اقتصادی دو کشور به شکلی است که می توانیم همدیگر را تکمیل کنیم و در زمینه تجارت و صادرات و واردات همکاری هایی داشته باشیم.
مهمانپرست ادامه داد: فشارهایی که کشورهای غربی وارد می کنند برای این است که کارهای اقتصادی به خوبی و راحتی انجام نشود. کشورهای غربی به بهانه اهداف سیاسی تحریم هایی را نسبت به ایران و بلاروس اعمال می کنند. ما معتقدیم این تحریم ها هیچ کدام قانونی و منطقی نیست.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: دو کشور ایران و بلاروس زمینه خوبی برای همکاری های تجاری و اقتصادی دارند حتی بخش خصوصی می تواند فعالیت خود را در این زمینه افزایش دهد و ما هم تسهیلات لازم را برای آنها فراهم می کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نظر مقامات بلاروسی درباره دسترسی ایران به انرژی هسته ای چیست، گفت: دیدگاههای سیاسی دو کشور بسیار به هم نزدیک است. اکثریت کشورها از فعالیت صلح آمیز هسته ای ما حمایت می کنند . کشور بلاروس عضو جنبش عدم تعهد است و از حق جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای حمایت می کند.
مهمانپرست درباره لغو روادید بین دو کشور نیز گفت: ما ترجیج می دهیم که روادید بین دو کشور لغو شود. باید تسهیلاتی فراهم کنیم که کسانی که قصد گردشگری یا سرمایه گذاری دارند به راحتی بین ایران و بلاروس رفت و آمد داشته باشند این مسئله را با مقامات وزارت خارجه بلاروس مطرح کردیم و از طریق مجاری دیپلماتیک این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که چشم انداز مذاکرات آلماتی را چطور ارزیابی می کنید نیز گفت: مذاکراتی که در دور اول آلماتی برگزار شد نشان دهنده این بود که رویکرد کشورهای 1+5 نسبت به قبل ، به سمت منطقی شدن حرکت می کند اما ادامه این رویکرد 1+5 می تواند زمینه رسیدن به تفاهم را فراهم کند. ما در مذاکرات به دنبال احقاق حقوق خود بر مبنای معاهده ان پی تی هستیم و باید چارچوبی در مذاکرات تعریف شود تا چشم انداز نهایی آن روشن باشد.
مهمانپرست گفت: طبیعی است که در هر گامی که دو طرف با توافق هم دنبال می کنند در یک بخشی باید به رسمیت شناختن حقوق جمهوری اسلامی ایران در فعالیت هسته ای نزدیک شود و همچنین ابهامات غرب که البته اساسی هم ندارد، برطرف شود.
وی گفت: انتظار داریم در گامهایی که دو طرف می خواهند بردارند اقدامات همزمان تعریف و اجرایی شود.