تیم سیاسی ما باید با پشتوانه تخصصی به سر مذاکرات فروردین برود و ما دستاوردهای کافی را در این زمینه داریم.
وی درباره مذاکرات آینده هسته ای ایران با گروه 1+5 گفت: اگر مذاکره با چارچوب مشخص و احترام به حقوق و منافع متقابل باشد همیشه ثمربخش است.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به جلساتی که در ماههای گذشته بین هفت کشور درباره مسائل هسته ای ایران صورت گرفت اظهار کرد: در این جلسات پیشنهادهایی از طرف ایرانی ارائه شد که طرفهای گفت وگو نیاز به فکر بیشتر داشتند.
وی با بیان اینکه پیشنهادهای ایران روشن است، تصریح کرد: ایران می خواهد حقوق مردم درباره مسائل هسته ای رعایت شود و تکلیفی بیشتر از آن چیزی که در معاهدات امضا شده وجود دارد از ما مطالبه نشود.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه طرفهای گفت و گو مقداری تاخیر داشتند، گفت: در اجلاس اخیر بر روی مطالبی که ایران ارائه کرده بود مقداری کار شده بود و مطالبی ارائه کردند که به صلاحدید تیم مذاکره کننده بتدریج در اختیار رسانه قرار می گیرد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در ابتدا قصد نداشت بر روی تولید 20 درصد سرمایه گذاری کند اما این سوخت کاربرد بسیاری در زندگی مردم دارد.
وی با بیان اینکه یکی از شاخصهای این کاربردها در راکتور تهران وجود دارد ،افزود: ما می خواستیم این تولید طبق مقررات بین المللی در اختیار ما گذاشته شود اما تیم های مذاکره کننده امتناع کردند یعنی از موضع قدرت برخورد می کردند.
رییس سازمان انرژی اتمی افزود: اما ما ثابت کردیم که این فناوری را داریم و اگر خودمان بخواهیم متخصصان ما از پس موضوعات علمی و فنی آن برمی آیند.
معاون رییس جمهوری با تاکید بر اینکه مردم ما ثمره مقاومت و ایستادگی خود در مقابل زورگویی ها را خواهند گرفت، اضافه کرد: علم و فناوری که در کشور بالا رود روی طبع مذاکرات سیاسی تاثیر می گذارد.
وی با اشاره به اینکه این برخوردها با ایران، سیاسی است و ریشه در استقلال و آزادی کشور دارد تصریح کرد: تقابل آنها با ما بیشتر در این زمینه است که دستاوردی در دانش و فناوری نداشته باشیم.
وی اظهار کرد: مذاکرات صورت گرفته بیشتر در زمینه کنترل پیشرفت فناوری ایرانی است که متخصان ما جواب آنها را در آزمایشگاه ها و کارخانه ها خواهند داد.
وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای ایران به طور کامل شفاف است، افزود: شفاف یعنی اینکه بازرسان آژانس هرگاه که قصد بازدید از تاسیسات هسته ای ما را دارند از دو ساعت قبل خبر دهند و می توانند برای بازرسی بیایند.
وی با اشاره به اینکه ما چیزی برای پنهان کردن نداریم، بیان کرد: این بحث ها سیاسی است و شبهاتی که در آژانس مطرح است توسط سرویس های امنیتی بیگانه صورت گرفته است.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: این سرویسهای امنیتی، شواهد و اسناد جعلی درست کرده و نشان کارشناسان آژانس می دهند و در مذاکرات گفته می شود ابهاماتی وجود دارد که شما باید آن را رفع کنید.
عباسی تصریح کرد: رفع ابهامات بدون اینکه سندی نشان ما دهند ممکن نیست و ما نمی دانیم آن ابهامات چیست و بر مبنای کدام سند است.
وی ادامه داد: اینگونه مذاکرات با هیچ کشوری به نتیجه نمی رسد چه برسد به کشور قدرتمند ایران.
وی با بیان اینکه ایران در تولید سوخت هسته ای به خودکفایی رسیده است گفت: ما تا پنج سال آینده آزمایشهای تابش دهی نوترون و گاما را روی سوخت انجام می دهیم.
رییس سازمان انرژی اتمی کشور برای حضور در همایش کاربرد فناوری هسته ای روز یکشنبه به اصفهان سفر کرد.