به گزارش پايداري ملي، این گزارش که شرح مفصلی از تاریخ و ساختار سازمانی وزارت اطلاعات ایران فراهم میکند، میافزاید: در حال حاضر نزدیک به 30هزار نفر در دستگاه اطلاعاتی ایران فعالیت میکنند. در گزارش این مرکز تصریح شده «وزارت اطلاعات و امنیت ایران از تمامی ابزارهایی که در اختیار دارد برای محافظت از انقلاب اسلامی ایران استفاده میکند.»
مرکز تحقیقات فدرال کتابخانه کنگره در یکی از بخشهای این گزارش 64صفحهای از دستگیری عبدالمالک ریگی بهعنوان یکی از «موفقترین عملیات وزارت اطلاعات و امنیت ایران» نام برده است. عبدالمالک ریگی، سرکرده گروهک تروریستی جندالشیطان است که در اسفند ۱۳۸۸ توسط وزارت اطلاعات ایران دستگیر شد و به اتهام محاربه و فساد فیالارض در بامداد یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ به دار آویخته شد. به علاوه، در بخشی از این گزارش، با عنوان «رویدادها و موانع تاریخی اصلی»
کشف کودتای موسوم به نوژه در سال 1980(مصادف با 1358شمسی) یکی از مهمترین عملیات دستگاه اطلاعاتی ایران پس از انقلاب اسلامی ایران عنوان شده است. این گزارش افزوده: با اینکه ساختار دستگاه اطلاعاتی ایران در آن زمان نوپا بود، مأموران اطلاعاتی ایران کشف کردند که گروهی از افسران سابق نیروی هوایی نظام سابق قصد براندازی حکومت اسلامی این کشور را دارند.
به گزارش پایگاه خبری واشنگتنسری بیکن، در این گزارش آمده است که وزارت اطلاعات ایران از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران حمایت میکند. در این گزارش ادعا شده که وزارت اطلاعات ایران کمکهای مالی، فنی و خدمات دیگر به حماس، حزبالله و القاعده در عراق که طبق قانون اجرایی 13224آمریکا جزو سازمانهای تروریستی اعلام شدهاند، ارائه میکند.
در بخش دیگری از این گزارش ادعا شده است که این وزارتخانه در همه
حوزههایی که ایران به آن علاقه دارد ازجمله افغانستان، عراق، کویت، لبنان،
آسیای مرکزی، آفریقا، اتریش، آذربایجان، کرواسی، فرانسه، گرجستان، آلمان،
ترکیه، انگلیس و آمریکا فعالیت دارد.
در این گزارش آمده است که بهنظر
میرسد این تلاشها بخشی از استراتژی ایران برای افزایش حضورش در حیاط خلوت
آمریکا بهمنظور گسترش شیعه و ایدئولوژی انقلابی، استقرار شبکههای
اطلاعاتی و عملیاتهای پنهانی و جنگ نامتقارن علیه آمریکاست.
در این گزارش آمده است که وزارت اطلاعات ایران برای پیشبرد اهدافش صرفنظر از عقاید و باورهای اشخاص، آنها را استخدام میکند و حتی از عربها یا یهودیها برای جاسوسی در اسرائیل استفاده میکند. طبق این گزارش، وزارت اطلاعات ایران در حال گسترش عملیاتهای خود در خاورمیانه و نواحی مدیترانه است و این کار را از طریق نصب ایستگاههای شنود الکترونیکی انجام میدهد.
در این گزارش آمده است که بهدنبال حمله ویروس استاکسنت درماه ژوئن سال 2010به زیرساختهای غنیسازی اورانیوم در تهران، ایران یک فرماندهی سایبری ایجاد کرده است تا عملیاتهای سایبری دفاعی و تهاجمی انجام دهد. در این گزارش ادعا شده است که موفقیت این ویروس نشاندهنده ضعیف بودن توسعه سایبری در ایران است. در بخش دیگری از این گزارش ادعا شده که روسیه در آموزش عملیاتهای اطلاعاتی ایران که از دهه 90میلادی آغاز شد، فعال بود و صدها مأمور وزارت اطلاعات ایران را با وجود دکترینهای متفاوت دو کشور آموزش داد. طبق این گزارش، همکاری ایران و روسیه با هدف مشترک محدود کردن نفوذ سیاسی آمریکا در آسیای مرکزی صورت گرفت.
از دیگر موفقیتهای وزارت اطلاعات که ظاهرا به عمد از قلم افتاده است الماسی برای فریب بود. این اسم عنوان پروژهای بود که یکی از نیروهای مرتبط با دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی ضمن نفوذ در تشکیلات اپوزیسیون خارج از کشور توانست قدرت سربازان گمنام امام زمان را به رخ دستگاههای جاسوسی غرب بکشاند.