۲۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۸۲۷
دبیر و عضو هیئت‌مدیره اتاق تعاون خراسان‌رضوی:
دبیر و عضو هیئت‌مدیره اتاق تعاون خراسان‌ رضوی توانمندسازی بخش‌های غیردولتی اعم از خصوصی و تعاونی را یکی از شاخص‌های اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش پایداری ملی، سیدجواد رضویان‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار داشت:اقتصاد شامل مجموعه متنوعی از فعالیت‌های منجر به «ثروت و یا فقر» منعکس‌کننده فناوری، موجودی منابع و جمعیت واحد اقتصادی یک ملت و یا کشور است و در طول تاریخ، زندگی انسان روی کره زمین، فعالیت‌های اقتصادی با استفاده از اشکال گوناگون سازمانی و بسیار متنوع انجام گرفته است.

وی ادامه داد: بیش از یک میلیون سال پس از آن که مردان و زنان از دیگر حیوانات متمایز شدند، شواهد موجود نشان می‌دهد که در گروه ها و دسته‌های کوچک دستاوردهای خودشان را مالکیت نموده و برای رفع احتیاجات ضروری از قبیل خوراک، پوشاک و مسکن به مصرف رسانده‌اند.

دبیر و عضو هیئت مدیره اتاق تعاون خراسان‌رضوی ابراز داشت: از آنجا که هر یک به تنهایی قادر به انجام کارها نبوده، با همکاری و مشارکت و تقسیم کار، پس از تولید انواع نیازمندی‌ها، مجبور به مبادله تولیدات شده و به مرور مواردی شامل مالکیت، مشارکت، تولید، توزیع، مبادله و مسائل دیگر موضوعیت یافته و برای ایجاد و تبیین قوانین اعتباری در (اقتصادی ساده) اقداماتی صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در گذر زمان و اعصار، اقتصاددانان مدل‌های گوناگون اقتصادی را برمبنای نفع تجارت، تخصص‌گرایی و تقسیم کار پیشنهاد کرده و هر یک از کشورها با توجه به شرایط مذهبی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خویش به‌صورت تفکیکی و یا ترکیبی از مدل‌های ارائه شده، استفاده کرده‌اند.

رضویان با اشاره به اقتصاد مقاومتی در اندیشه‌های مقام معظم رهبری ادامه داد: در چند سال اخیر و مخصوصاً با ورود به دهه چهارم انقلاب اسلامی شاهد تلاش‌های راهبردی معظم له در زمینه‌ها و سطوح مختلف اداره کشور بوده‌ایم.

وی افزود: تاکیدات رهبری بر ضرورت تدوین و پیگیری اجرای الگوی اقتصاد مقاومتی را نیز می‌توان در ادامه منویات و اقدامات خردمندانه ایشان، در زمینه الگوسازی و مخصوصاً در مقابله با تهدیداتی که در آینده نظام اسلامی با آنها مواجهه می‌شود دانست.

دبیر و عضو هیئت مدیره اتاق تعاون خراسان‌رضوی بیان کرد: در این نگاه، اقتصاد مقاومتی در پیوندی مستقیم با اقتدار اقتصادی معنا  می‌یابد و در شرایط کنونی تبعیت از الگوی اقتصاد مقاومتی به نوعی، ضامن استقلال و سربلندی ملت ایران در خدمت اثبات کارآمدی نظام مردم سالاری دینی خواهد بود و در مجموع چنانچه مردم و مسئولین بتوانند در یک حرکت جهادگونه با گام‌های بلند در زمینه حل مشکلات اقتصادی اقدام کنند.

وی ادامه داد: این موضوع به عنوان جلوه بیرونی نظام جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با تحقق رسالت تاریخی انقلاب اسلامی، دارای اهمیت است.

رضویان گفت: براساس نظرات اقتصاددانان، اقتصاد مقاومتی در رویارویی با اقتصاد وابسته و مصرف‌کننده قرار می‌گیرد، منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی دشمنان ایستادگی می‌کند و در جهت بومی‌سازی و براساس جهان‌بینی و اهداف آن با انعطاف‌های شایسته‌ای شکل می‌پذیرد.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با کارگزاران نظام و هیئت دولت افزود: بنابر فرمایش ایشان، این که ما اقتصاد مقاومتی را مطرح کردیم، خود اقتصاد مقاومتی شرایطی دارد، ارکان و الزاماتی دارد، یکی از بخش‌هایش همین اتکا به مردم است، همین سیاست‌های اصل (44) که با تاکید و اهتمام و دقت و وسواس هرچه بیشتر، باید دنبال بشود، کاری کنید که بخش خصوصی و بخش مردمی، فعال بشود.

رضویان به شاخص‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: توانمندسازی بخش‌های غیردولتی (خصوصی و تعاونی) از طریق اجرای کامل سیاست‌های ابلاغی اصل (44) قانون اساسی، رویکرد اساسی و توجه ویژه به توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان،اصلاح الگوی مصرف، مبارزه با اسراف و استفاده هدفمند از تولیدات داخلی، اهتمام و توجه ویژه به مقوله کارآفرینی و واگذاری جامع امور تصدی‌گری دولت، مبارزه همه‌جانبه و بی‌امان با مفاسد اقتصادی و کاهش وابستگی به نفت و توسعه روزافزون صادرات غیرنفتی از جمله این شاخص‌ها است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر